Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Arch,Manjaro,… › [SREĐENO] problem pri starta GNOME-a
- This topic has 18 одговора, 4 гласа, and was last updated 18 years, 5 months раније by
foxbunny.
-
АуторЧланци
-
16. март 2008. у 6:46 pm #68112
RiSK
УчесникJe l ti se rusi GDM kada prijavi onu gresku? Ili samo ne prikaze nista a radi u pozadini?
Ako se n rusi, odi u konzolu i pokreni ga rucno nakon sto se logujes u gnome. Predpostavljam da nema veze na kom su displeju gnome sesija i gdm za ovu konfiguraciju 😉
Ako se rusi GDM, probacemo da nadjemo neki workaround koji nije kompajliranje istog…
16. март 2008. у 7:13 pm #68113paralizer
УчесникMa nemam poima. Ovako…
Kada pisem gdm i stisnem ENTER pojavi se onaj logo za NVIDIA i odma posle mi izbaci poruku “The greeter application appears to be crashing. Attempting to use a different one” Stisnem ja OK, ekran se zatemni i po 1-2 sekunde opet se pojavi NVIDIA logo i opet ista poruka. Tako to nekoliko puta i onda me izbaci u konzolu i kaze mi da sam probao da startujem GDM vise od 6 puta u proslih 90 sekunda i da treba da cekam 2 min. pa da mogu opet da ga startujem. I posle 2 min. opet se sam startuje i opet isto i tako i tako…. 🙂
Je l ti se rusi GDM kada prijavi onu gresku? Ili samo ne prikaze nista a radi u pozadini?
Ako se n rusi, odi u konzolu i pokreni ga rucno nakon sto se logujes u gnome. Predpostavljam da nema veze na kom su displeju gnome sesija i gdm za ovu konfiguraciju 😉
Ako se rusi GDM, probacemo da nadjemo neki workaround koji nije kompajliranje istog…
16. март 2008. у 7:14 pm #68114foxbunny
УчесникSry za kasnjenje.
Ovako, probaj da uradis sledece kao root:
[code]chmod -R 1777 /tmp[/code]
Baci pogled i na Troubleshooting odeljak u GNOME wiki stranici:
16. март 2008. у 7:16 pm #68115paralizer
УчесникOvako, instalirao sam fontove kao sto je objasneto za http://wiki.archlinux.org/index.php/Fonts#Beautify_Fonts_for_LCD_in_X
Sve to sa AUR sredjno i radi. Zanimam e ovaj cekor.
rm /etc/fonts/conf.d/*
pacman -S fontconfigDali treba da resetujem font konfiguraciju za da ove nove fontove koje sam instalirao zausme mesto ili treba da resetujem konfiguraciju ako mi ova instalacija za nove fontove ne uspe. Jer pise pred njega ovo:
Note: freetype2 need to be reinstalled if makepkg fails
pacman -Rd cairo-lcd libxft-lcd
pacman -S cairo libxft freetype2Al kod mene nista ne pada. Sve prodje super. Tako da ako zelim da ove nove postavke zausmu mesto da izvrism te dve komande ili ne?
E to nije mi jasno.
16. март 2008. у 7:21 pm #68116foxbunny
УчесникJa imam LCD monitor, i fontovi izgledaju ok, bez ikakvih dodatnih zezancija. Tako da, ja ne bih cackao nista iz AUR ako mi bas ne treba.
Konfiguraciju fontova verovatno ne moras da diras, posto velika vecina paketa za fontove imaju .install fajl koji to radi za tebe. Uglavnom, prati upustva u wikiju i sve ce biti uredu. 😉
Ako ti nesto zapne, prvo pogledaj komentare ispod opisa paketa u AURu. Ljudi najcesce jave kad nesto nije uredu.
16. март 2008. у 7:23 pm #68117paralizer
УчесникMa i kod mene vecina fontove su ok. Al ove fontove na forumu su ruzne i nekako blede… Nejasne…
Ja imam LCD monitor, i fontovi izgledaju ok, bez ikakvih dodatnih zezancija. Tako da, ja ne bih cackao nista iz AUR ako mi bas ne treba.
Konfiguraciju fontova verovatno ne moras da diras, posto velika vecina paketa za fontove imaju .install fajl koji to radi za tebe. Uglavnom, prati upustva u wikiju i sve ce biti uredu. 😉
Ako ti nesto zapne, prvo pogledaj komentare ispod opisa paketa u AURu. Ljudi najcesce jave kad nesto nije uredu.
16. март 2008. у 7:26 pm #68118paralizer
УчесникCool. Ovo radi. Al jedan problem. Kada se ulogujem kao obicni korisnik ne da mi nista . Samo Ikone Computer i Trash su na dekotopu. Nema ni panele gore i dole i nista… 🙂 A kada pokusam da se ulogujem kao root preko GDM-a ne da mi. Kod KDM nemam ovaj problem, vec se logujem kao root bez problema. Videsu ovaj link sta si mi poslao, sta mogu da uradim, al prvo idem da se obrijem… 🙂
Sry za kasnjenje.
16. март 2008. у 7:34 pm #68119paralizer
УчесникEDIT:
Ok, i ovo je sredeno. Resetirao sam t.e. “iscistio” gnome konfiguraciju sa komandama:
rm -rf .gnome* .gconf*
resetirao kom. i onda je sve ok.
Fox ti si CAR!
Cool. Ovo radi. Al jedan problem. Kada se ulogujem kao obicni korisnik ne da mi nista . Samo Ikone Computer i Trash su na dekotopu. Nema ni panele gore i dole i nista… 🙂 A kada pokusam da se ulogujem kao root preko GDM-a ne da mi. Kod KDM nemam ovaj problem, vec se logujem kao root bez problema. Videsu ovaj link sta si mi poslao, sta mogu da uradim, al prvo idem da se obrijem… 🙂
[quote=”foxbunny”]
@paralizerSry za kasnjenje.
[/quote]
16. март 2008. у 7:36 pm #68120foxbunny
УчесникE, ote mi rec iz usta. Stvarno sam car! >:D
Salim se… mislio sam na ono za brisanje konfe.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.