Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Arch,Manjaro,… › [SREĐENO] problem pri starta GNOME-a
- This topic has 18 одговора, 4 гласа, and was last updated 18 years, 5 months раније by
foxbunny.
-
АуторЧланци
-
16. март 2008. у 1:59 pm #9902
paralizer
УчесникInstalirao sam ARCH sa KDE i sve radi super. Al posto ne volim bas KDE instalirao sam GNOME. KAda pokusam da ga ukljucim t.e. izvrsim komandu ‘gdm’ daje mi onaj logo za NVIDIA grafiku i kada treba da se gnome ujkluci javi mi poruku “The greeter application appears to be crashing. Attempting to use a different one.”
Nasao sam neko resenje al pise da treba da se ulogujes u GNOME i kako da to iskljucis, al problem je sto ja ne mogu da se uopste logujm. Javi mi poruku i kada stisnem OK pojavi se crni ekran, pa opet ono NVIDIA log, pa opet iosta poruka “The greeter application appears to be crashing. Attempting to use a different one.” i tako celo vreme.
Jer neko imao slican problem i kako da ga resim.
Hvala unapred.
16. март 2008. у 2:10 pm #68103RiSK
УчесникPa, loguj se u konzolu i ukucaj `gnome-session` i eto gnoma 😉
Ili se loguj u kde pa odradi to isto 😉16. март 2008. у 2:18 pm #68104paralizer
УчесникKDE nemam vise, jer sam ga obrisao, a gnome-session kaze nesto “GTK WARNING…can not open display”
Pa, loguj se u konzolu i ukucaj `gnome-session` i eto gnoma 😉
Ili se loguj u kde pa odradi to isto 😉16. март 2008. у 2:22 pm #68105RiSK
УчесникCudno…
Ajd’ edituj fajl $HOME/.xinitrc i upisi tu
[code]exec gnome session[/code]
tako da to bude jedini red (koji nije komentarisan).Pa probaj da pokrenes grafiku sa `startx`.
16. март 2008. у 2:29 pm #68106RiSK
УчесникAmmm… Sa crticom, naravno, `exec gnome-session` 😉
16. март 2008. у 3:09 pm #68107paralizer
УчесникMa problem je sa GDM. Jer kada ukljucim KDM i kada od session odaberem GNOME, sve je ok. GNOME se ukljuci bez problema.
Ammm… Sa crticom, naravno, `exec gnome-session` 😉
16. март 2008. у 3:30 pm #68108nucleuswizard
УчесникMeni pravio isto problem odnosno vidi da li ti je u /etc/rc.conf u deamons stoji gdm ili kdm ako stoji probaj da ih izbacis iz liste pa onda probaj..
A ima nesto i ovde
16. март 2008. у 3:57 pm #68109RiSK
УчесникNasao sam neko resenje al pise da treba da se ulogujes u GNOME i kako da to iskljucis, al problem je sto ja ne mogu da se uopste logujm.
Sad si ulogovan u Gnome opa resi stvar po tom upustvu.
To je bila moja ideja 😉16. март 2008. у 4:50 pm #68110paralizer
УчесникHehehehe.. HVALAAA!!! Al treba nekome da dodje to napamet… O0
[quote=”paralizer”]
Nasao sam neko resenje al pise da treba da se ulogujes u GNOME i kako da to iskljucis, al problem je sto ja ne mogu da se uopste logujm.Sad si ulogovan u Gnome opa resi stvar po tom upustvu.
To je bila moja ideja 😉
[/quote]16. март 2008. у 6:14 pm #68111paralizer
УчесникOvako, koncano sam instlirao ARCH i ulogovao sam se u GNOME. Sa startx komandom. Problem je def. u GDM jer tada javlja tu gresku. Nasao sam da treba u ono ‘Accessibility’ opcije da se disejbluje ‘Enable accessible login”. E sada problem je da kada probam da ovo disajblujem javi mi poruku da GDM ne radi vec da sam prkeko neku drugu sesiju logovan i za to ne da mi da disejblujem tu opciju.
Ovo mi javlja:
You might be using a different display manager, such as KDM (KDE Display Manager), CDE login (dtlogin), or xdm. If you wish to use this feature, then your system will need to be configured to use GDM instead
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.