Početak›Форуми›Linukso veb sajt›Pričaonica›Srbija svetski šampion
- This topic has 15 odgovora, 11 glasova, and was last updated 13 years, 5 months ranije by
na12.
-
AutorČlanci
-
4. novembra 2009. u 2:19 pm #11574
gandalf
Glavni majstorNazalost, mi pingvinasi, nismo doprineli osvajanju prvog mesta! >:D
http://www.svevesti.com/a154986-srbija-svetski-%C5%A1ampion-po-kompjuterskim-virusima
4. novembra 2009. u 5:37 pm #81731marelli
UčesnikInace , mladjana Janković kaze:
– Hakeri „gađaju“ piratske softvere jer njihov kvalitet nije kao kod originalnih, pa postoji veća šansa da virus prođe i širi se dalje – kaže Janković.
Hah ah ah aha ha …. :biggrin:
Imam XP koji je pirat, normalno, nije apdejtovan godinu dana i radi kao zmaj, cak nemam ni anti virus, vec neki sugavi spyboot, valjda se tako zove …. i sve pici normalno … moram da je zovem da joj kazem ovo, da vidim sta ce reci …
A da smo prvi po porateriji to stoji …. :biggrin:
5. novembra 2009. u 1:36 am #81732dukenukem_4d
UčesnikTo je tužno 🙁
virusi su izgleda samo sredstvo za monopolizaciju vendor lokina O0
5. novembra 2009. u 8:24 am #81733dens
UčesnikA meni se nekako čini…ili mi bar para uši… da se ipak ne kaže(ma koliko ga bilo) “softveri” nego softver…
Dakle makar imao 200 aplikacija.. mislim da se kaže instaliran softver, a ne softveri….
poz.
5. novembra 2009. u 9:32 am #81734advocatus linuxi
UčesnikInace , mladjana Janković kaze:
– Hakeri „gađaju“ piratske softvere jer njihov kvalitet nije kao kod originalnih, pa postoji veća šansa da virus prođe i širi se dalje – kaže Janković.
Uz sve to, čudi me da nije rekla “targetiraju” – to je izgleda moderno kod novopečenih intelektualaca…
Srbija ima odličan zakon o sprečavanju piraterije, koji je u potpunosti usklađen sa zakonskom regulativom u EU, ali problem predstavlja što se taj zakon nedovoljno primenjuje.
Samo vi počnite da ga primenjujete… da vidim onda vaših 90% nazovi “tržišta” :biggrin:
5. novembra 2009. u 12:57 pm #81735marelli
Učesnik– Hakeri „gađaju“ piratske softvere jer njihov kvalitet nije kao kod originalnih, pa postoji veća šansa da virus prođe i širi se dalje – kaže Janković.
E sad, kako oni koji gadjaju neki komp znaju da oni imaju nelegalan softver?
Pa i oni koji imaju legalan softver, nemaju obicaj da ga apdejtuju, pa je moguce da im uleti nesto …
5. novembra 2009. u 1:59 pm #81736JA_SAM
Učesnik[quote]– Hakeri „gađaju“ piratske softvere jer njihov kvalitet nije kao kod originalnih, pa postoji veća šansa da virus prođe i širi se dalje – kaže Janković.
E sad, kako oni koji gadjaju neki komp znaju da oni imaju nelegalan softver?
[/quote]
Ti kompovi imaju sliku korisnika sa povezom preko oka i papagajem na ramenu pored ip adrese.Predpostavljam da ih to oda. 🙂
5. novembra 2009. u 3:46 pm #81737marelli
Učesnik[quote=”marelli”]
[quote]– Hakeri „gađaju“ piratske softvere jer njihov kvalitet nije kao kod originalnih, pa postoji veća šansa da virus prođe i širi se dalje – kaže Janković.E sad, kako oni koji gadjaju neki komp znaju da oni imaju nelegalan softver?
[/quote]
Ti kompovi imaju sliku korisnika sa povezom preko oka i papagajem na ramenu pored ip adrese.Predpostavljam da ih to oda. 🙂
[/quote]hahahahaha :biggrin: jes bejbe
Gadjaju oni zato sto je busno, a ne zato sto je piratsko, tako da mi sto smo puni sa virusima nismo krivi, krivi su oni sto ga prave :biggrin::
Microsoft je krpljenjem rekordnog broja propusta prošlog meseca, označio kraj šeste godine od kako je prešao na mesečnu šemu ispravljanja grešaka u svom softveru. Neformalno prebrojavanje bezbednosnih biltena u njegovoj arhivi pokazuje da ih je od oktobra 2003. objavio oko 400.
U biltenima je opisano 745 propusta uočenih u skoro svakom Microsoftovom proizvodu. Više od polovine biltena (230) odnosilo se na slabosti koje je Microsoft nazvao „kritičnim“ jer bi napadačima omogućile da preuzmu potpunu administrativnu kontrolu nad sistemom sa udaljene lokacije.
Ukupan broj grešaka otkrivenih i zakrpljeih ove godine iznosi oko 160; dok je 2008. izvešteno o 155. Oba ova broja su više nego duplo veći od broja propusta objavljenih 2004. i 2005, prve dve pune godine „zakrpljenih utoraka“.
Poslednji mesec kad nije bilo „zakrpljenog utorka“ bio je mart 2007. U proteklih šest godina Microsoft je imao svega četiri takva meseca – od kojih su dva bila u 2005. S druge strane, kompanija je objavila zakrpe za 10 i više propusta u jednom mesecu u preko 20 navrata a za 20 i više u 10 navrata. mikro
Mikro vesti
5. novembra 2009. u 4:02 pm #81738MladenIsakovic
Učesnik5. novembra 2009. u 5:57 pm #81739kosmi
UčesnikNazalost, mi pingvinasi, nismo doprineli osvajanju prvog mesta! >:D
http://www.svevesti.com/a154986-srbija-svetski-%C5%A1ampion-po-kompjuterskim-virusima
Na tom linku je ispušten poslednji pasus sa izvora(http://24sata.rs/vesti.php?id=63832). Ceo uvodni tekst zapravo završnom pasusu i služi:
Besplatan antivirus na netu uz Windous 7
Svako ko koristi originalni Windous 7, novi operativni sistem Majkrosofta, može sa interneta da skine besplatan antivirus program „Sekjuriti esenšal“, kaže Ivana Janković iz Majkrosofta. „Program će uskoro biti dostupan i na srpskom, i na ćirilici i na latinici. Namenjen je kućnim korisnicima, koji su najčešće na udaru virusa i koji su najmanje zaštićeni. Ovaj program može i sada da se skine u engleskoj verziji, uslov je samo da imate originalni Windous 7“, kaže ona. -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.