Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › Slackware vs Mandrake
- This topic has 15 odgovora, 12 glasova, and was last updated 20 years, 7 months ranije by
memphis.
-
AutorČlanci
-
11. decembar 2005. u 4:56 pm #38334
Mr_Pingvin
UčesnikSvaki distro je dobar… Ovakve teme su čista glupost.. Linuxu treba samo dobra internet konekcija, posle nije ni bitno koji distro koristiš, bar ja tako mislim.. Probao sam mnoge distroe, osim čistog debiana i sa svakim sam bio zadovoljan, da nisam tolko vezan za stupid lin-modem stvarno bi mi bilo svejedno šta se vrti…. 🙂 🙂
11. decembar 2005. u 8:42 pm #38335linuxoid
UčesnikMeni je mandrake 10.1 opp fenomenalnaaa distribuja 😀
Probao sam do sad nekoliko distribucija za ovih godinu dana
otkako se bavim linuxom, i kao što kaže Jovir vraćao sam se
uvek na mandrake, nekako mi je legla.
Mogu da kažem da mi se pored mandrake sviđa i fedora core 3.0,
samo je ultra-hevi spora do bola!!! )mada sam čuo da može da se
ubrza, ali dobro.
Sad me trenutno zanima da na kompu imam dve linux dist.
mandrake i slackware, ne zbog brzine (koja i u mandrake može
da se namesti, isključivanjem nepotrebnih servisa itd.)
već zbog same konfiguracije. Kod mandrake se to zaista uradi lako
između ostalog zato što je ceo konfiguracioni sistem u:
Grafičko Korisničkom Interfejsu, dok se u slackwear-u sve pode-
šava: Ručno-Textualno. Izazovno, zar ne?
Ne znam kako vi, ali ja sam se navukao na linux, svaki dan naučim
nešto novo, i jedna od najvažnijih stvari – BESPLATAN JE ❗ ❗ ❗
Žao mi je samo što nemam dva kompijutera, da na jednom mogu
da isprobavam ostale distribucije, ovako non-stop moram da brišem
disk, ali dobro. Evo nekoliko pitanja:– Kakva je razlika u mandrake power pack od ostalih?
– Kako da u Open Office namestim da mi margine koje ja izaberem
budu default? (zašto tako malo fontova???)
– Ne mogu da štampam iz terminala naša slova, kako to da podesim?23. decembar 2005. u 12:02 am #38336BrokeBody
UčesnikJa sam probao svaku verziju Mandrake-a od verzije 7.0 do Mandrive 2006 Power Pack, nijednu nisam propustio. Kako izadje nova verzija tako sa njom dodju nova i veca razocarenja. Cast samo jednom izuzetku, a to je verzija 9.0. Taaa verzija mi je bila SUPER. Pa posle 9.0, kako je izasla verzija 9.1 izjednom se nastavilo sa sranjima. Ali bez zezanja, mislim da sam ja jedan od 10 ljudi koji su imali najvise nesrece sa Mandriva (Mandrake) distribucijom na ovoj planeti. Neko je jednom rekao na ovom forumu da Mandriva (Mandrake) ima neki smek i da nekima uopste nije tako lako da je ostave. E pa slazem se sa tom osobom. Skoro sam obrisao Mandrivu 2006 Power Pack sa masine i sada smo ostali samo Ubuntu, Linuxo Forum i Ja.
Prezadovoljan sam sa Ubunutom. Evo samo dve stvari po meni gde je Mandriva (Mandrake) bolja od Ubuntu distribucije:
#1 Multimedija
#2 Pod Mandrivom je puno stvari vec automatski podeseno, a pod Ubunutom sam morao sve rucno da podesavam, kao na primer Printer, 3D akceleracija, root, neka glupa ovlascenja za obicne usere itd… Ima jos puno stvarcica, ovih sam se prvo setio…Slackware nikada nisam probao.
23. decembar 2005. u 10:52 pm #38337Marel
UčesnikJa sam probao svaku verziju Mandrake-a od verzije 7.0 do Mandrive 2006 Power Pack, nijednu nisam propustio. Kako izadje nova verzija tako sa njom dodju nova i veca razocarenja. Cast samo jednom izuzetku, a to je verzija 9.0. Taaa verzija mi je bila SUPER.
E meni taj 9.0 nije uspeo ni da pocne instalaciju. Ukopa se kod detekcije IDE uredjaja.
Skoro sam probao 2006 Powerpack i jedva sam uspeo da updatujem sistem po instalaciji.
23. decembar 2005. u 11:36 pm #38338BrokeBody
UčesnikMa “9.neka”. Ipak mislim da je 9.0. 😕
25. decembar 2005. u 1:21 am #38339memphis
UčesnikMislim da je najbolja distribucija za pocetnike MDK. Nisam isprobao novije verzije, vec samo do 10.1.
Najvise lici na windows i to je ono sto je dobro za pocetnika. Intuitivan kontrolni panel, odlican graficki program za particionisanje diska, laka instalacija, podeseni aliasi…Meni je licno smetalo postavljanje pitanja od strane neke akcije u konzoli u stilu da li zaista zelite to da uradite, kao i nedostatak gomile utilitia pod konzolom.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.