Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › Slackware 10.0
- This topic has 29 odgovora, 11 glasova, and was last updated 21 years ranije by
salac.
-
AutorČlanci
-
25. jun 2004. u 7:33 pm #19887
zAkiLi
UčesnikIzgleda da svi polako prelaze na X.org.
Voleo bih da cujem utiske o istom, ako je neko probao.
U principu je identican sa XFree-om posto je nastao preuzimanjem poslednje verzije (4.4rc2) istog izdate pod GPL-om.
25. jun 2004. u 7:45 pm #19888Nightweaver
UčesnikMa da…razlika je samo oko licenciranja…
25. jun 2004. u 8:39 pm #19889zAkiLi
UčesnikMa da…razlika je samo oko licenciranja…
Nemoj tako.. i config fajl se zada zove drugacije… /etc/X11/xorg.conf
🙂
25. jun 2004. u 8:46 pm #19890Nightweaver
UčesnikNa BSD je to /usr/X11R6/ :D:D:D
25. jun 2004. u 10:09 pm #19891bp21000
UčesnikObavezno pogleda ovaj link:
Dosta ce ti pomoci u prelasku na slackware.
Ja sam koristio MDK 9.1, pa Slack 9.1, Sad sam se vratio na MDK (10.0), ali iskreno i ja jedva cekam da vidim Slackovu desetku.
Meni nije bilo tesko, nego zanimljivo da predjem sa MDK na slack, narocito zato sto Slack nema nikakve graficke konfiguracione alate i initdefault mu stoji na 3.
Iskreno, tek sa slackom sam naucio da se bez problema snalazim u konzoli. To je prava distribucija ako hoces da naucis sustinu Linuxa i ostalih unixolikih sistema.. Kad savladas slack, sve ostale distribucije ce biti decja igra za tebe.
Ali u Slacku je malo toga, automatski podeseno, pa se sve svodi na “rucni rad” korisnika. U svakom slucaju zelim ti puno srece u tvom istrazivanju Slackware Linuxa.
26. jun 2004. u 1:14 pm #19892Duffman
UčesnikI ja nesto razmisljam da predjem na Slack (gnome 2.6 zvuci divno 😀 ) ali bih voleo da znam da li se Lilo da namestiti da radi sa Slackom , kao jos jedna stavka u Lilo-u, posto se MDK ne odricem
@ Nightweaver a sto si prestao da koristis Linux ❓26. jun 2004. u 11:20 pm #19893Nightweaver
UčesnikNaravno da mozes da imas oba…
@Duffman
Zato sto mi se BSD vise svidja i zato sto je to nekako UNIX za PC, vise mi se svidja BSD licenca od GPL, strasan sistem instaliranja, kod mene brze radi od svih Linuxa koje sam imao, sam sistem je integrisaniji, koristio sam Slack koji preslikava sta stigne od BSD-a…i jos 1000 razloga…a i ima lepsi zastitni znak i lepse zenske maskote..:D:D:D:D Naravno, ja ne potcenjujem Linux…mrzim flejmove tipa “ovo je bolje ono nije”..tacno je da su BSD korisnici elitisti i da je BSD elitisticki sistem…no, mene to ne dotice…neka koristi ko sta hoce..meni je ovo bolje i vise ni za sta na svetu ne vracam na Linux..;)Neko je jednom rekao :”BSD je kad gomila UNIX hakera sedne da prebaci UNIX na PC. Linux je kad gomila PC hakera sedne da napise UNIX-like operativni sistem”. 100% tacno..:D:D
27. jun 2004. u 12:21 am #19894Duffman
Učesnik@NightWeaver samo sam zeleo da znam sta je po tvom misljenju bolje od Linuxa 8) kool, ako ti se svidja uzivaj 🙂 nije da ti branim ja sam mislio da si presao na Mac 😀
27. jun 2004. u 9:49 am #19895RiSK
UčesnikE, ‘ajde da se i ja ubacim. Provalio sam da mnogi ljudi koji se razumeju u GNU i Unix koriste FreeBSD. E, sad kol’ko sam ja skapirao, FreeBSD je GNU a ne unix portovan na PC 😳 , no nema veze… Nego, kad vec ima neko raspolazhen za prichu na tu temu: koja je osnovna razlika izmedju Linuxa i _BSD sistema? BSD koristi isti kernel, isti grafichki server, isti desktop envirope, iste programe, iste drajvere… U chemu je onda fora? To mi dodju dva totalno ista sistema. I shto svi koriste FreeBSD a niko OpenBSD?
27. jun 2004. u 11:05 am #19896Nightweaver
Učesnik -
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.