Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Arch,Manjaro,… › Sitni problemcici
- This topic has 52 одговора, 10 гласова, and was last updated 14 years, 10 months раније by Moneo.
-
АуторЧланци
-
14. август 2009. у 1:10 pm #71685dejansУчесник
Konacno sam uspeo da kompajliram , problem je izgleda bio do verzije plugina.
Nasao sam verziju 0.4.1 (iako je najnovija 0.4.2.), i kompajliranje je proslo bez problema.12. септембар 2009. у 4:57 am #71686nomercyУчесникAjde da ne otvaram novu temu,da se ubacim u sitne problemcice koje mene da kazem muce.
Presao sam sa Ubuntu-a na Arch kao glavni OS
Manje vise sve radi kako treba ali me nervira to sto Alsa nece da upamti podesavanja koja su tipa kada restartujem svaki put moram da pojacavam kanale.
Isto tako se desava sa satom.Ne pokazuje adekvatno vreme i kada ga podesim pri restartu vrati se na staro.12. септембар 2009. у 6:30 am #71687GoranSTXУчесникKDE ili GNOME ili ? Za ovo prvo nisam siguran šta bi moglo da pravi problem, jednom prilikom je bio sličan problem zbog toga što se svaki put palila snimljena sesija. Ako nemaš neki poseban razlog za suprotno, probaj da namestiš da se svaki put pokreće nova sesija.
Za ovo drugo proveri kako je podešena vremenska zona (konsultuj wiki po tom pitanju), a ako je sve ok onda probaj da izbrišeš /var/lib/hwclock/adjtime fajl. http://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=76336
12. септембар 2009. у 7:21 am #71688ВладимирУчесникU /etc/rc.conf za TIMEZONE postavi “Europe/Belgrade” a u DAEMONS dodaj “alsa”. Valjda će da radi.
12. септембар 2009. у 8:08 am #71689nomercyУчесникGnome je u pitanju
U /etc/rc.conf stoji Europe Belgrade…i alsa je u DEAMONS
12. септембар 2009. у 8:52 am #71690radakУчесникVrijeme te zeza ako imas dva ili vise sistema na istom kompu, naisao sam na par istih problema ali sve je bez rjesenja. I meni sat brza dva sata unaprijed.
Alsa, ako si pravilno kofigurisao i kao root sacuvao podesavanja bi trebalo da ostanu. Ja po prvi put imam podesavanja onako kako zelim, kad upalim komp.12. септембар 2009. у 1:19 pm #71691nomercyУчесникDa budem iskren nisam gotovo nista konfigurisao alsu.
Sto se tice vremena,da,i kod mene dva sata u napred.Imam samo Win.na istom HDD ali tokom mojih avantura probavanja raznih Linux distribucija nrgde se zagubio loader win.No to nije bitno ali mozda nesto menja.Inace ni na jednoj distribuciji nisam imao problem sa vremenom,pa cak kad je bilo i vise od dva sistema na istom HDD
12. септембар 2009. у 1:31 pm #71692radakУчесник12. септембар 2009. у 8:50 pm #71693nomercyУчесникResio alsu.
Koji kodeci su za pustanje dvx-a i dvd-a?
Nesto mi se sad tu pobrkalo.Pre nije bilo problema
Kako da ih instaliram
12. септембар 2009. у 8:52 pm #71694GoranSTXУчесникpacman -S codecs-all
I preporuka VLC plejer…
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.