Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Arch,Manjaro,… › Sitni problemcici
- This topic has 52 одговора, 10 гласова, and was last updated 14 years, 10 months раније by Moneo.
-
АуторЧланци
-
18. август 2008. у 5:04 pm #10310KosavaУчесник
evo ovako drugi put installiram arch,prvi put nisam wireless karticu mogao namestit i nazalost nisam se zadrzao dugo sada imam novu masinu i wireless kartica je crkla pa sto da ne probam opet arch 😉
1.Neradi mi aMSN samo se pali pod root nalogom a evo sta kaze konsola kada kucam kao obican user
Error in startup script: error copying “langlist” to “/home/alen/.amsn/langlist.xml”: permission denied
ovo je skraceno ima jos al postavio sam gde pise da je error
2.Insatlirao sam LxDE kao GUI i imam GDM kako da podesim GDM da se dize automatski da nemoram staklno da kucam user i pass,nebi gnome da installiram samo da bi podesio gdm moze li to nekako ”preko reda”
3.i problem koji mi najvise smeta nemogu da prekompaljiram jedan paket a mnogo mi treba kako da ga installiram inace to je plugin zaa kaffeine za gledanje kodiranih kanala…
18. август 2008. у 5:21 pm #71676KosavaУчесникresio sam aMSN tako sto sam izbrisao .amsn direktorijum nemam smajle al nema veza ostala jos 2 😀
18. август 2008. у 6:15 pm #71677АнонимниГост1. Nisi morao da obrises, samo da probas da promenis dozvole na taj fajl.
2. Pogledaj da li ti ovaj clanak pomaze:
http://wiki.archlinux.org/index.php/Start_X_at_boot3. Prvo, sta predstavlja problem, zasto ne mozes? A zatim, pogledaj u aur i abs 😉
18. август 2008. у 6:33 pm #71678KosavaУчесникni aur ni abs nisam nasao, ovo je ”specifica” paket…
18. август 2008. у 6:42 pm #71679KosavaУчесникevo greske kod make
18. август 2008. у 8:26 pm #71680DemonУчесникevo greske kod make
Imas li sve potrebne zavisnosti instalirane?
18. август 2008. у 9:53 pm #71681KosavaУчесникconfigure: error: The important program mcopidl was not found!
ovo je deo od aRts hma moracu onda skinut ceo kde jer nema posebno da se skine arts
1. август 2009. у 8:17 pm #71682dejansУчесник3.i problem koji mi najvise smeta nemogu da prekompaljiram jedan paket a mnogo mi treba kako da ga installiram inace to je plugin zaa kaffeine za gledanje kodiranih kanala…
Vidim da je proslo dosta vremena, da li si uspeo nkako da instaliras/kompajliras ovaj plugin?
Posto mene jos samo to deli od potpunog prelaska sa (K)ubuntu-a na Arch tj. Chakru.Evo greske koju mi javlja kod kompajliranja
http://pastebin.com/m56649d1dMada neznam dali verzija 0.4.0 radi.
A kad probam da kompajliram verziju 0.4.2 iz svn-a posle komande: “make -f Makefile.cvs”
dobijem sledece:
** YOU’RE USING automake (GNU automake) 1.11.
*** KDE requires automake 1.6.1 or newer
make[1]: *** [cvs] Error 1
make: *** [all] Error 2Da li neko moze da mi pomogne?
8. август 2009. у 3:28 pm #71683DemonУчесникJel’ to stara (qt3) verzija kaffeina???
9. август 2009. у 7:31 pm #71684dejansУчесникJel’ to stara (qt3) verzija kaffeina???
Jeste stara verzija kaffeina.
Za novu (kde4) verziju mi se cini da nije izasao plugin. -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.