Početak›Форуми›Prvi put na Linuksu?›[SAVET] Windows zamene
- This topic has 28 odgovora, 9 glasova, and was last updated 15 years, 11 months ranije by
foxbunny.
-
AutorČlanci
-
9. juna 2007. u 7:27 pm #55267
foxbunny
UčesnikMoze li neko da mi kaze neku zamenu za NetLimiter za Linux, pre svega mi treba za vodjenje mesecne statistike protoka?
Probaj da pitas ponovo u odeljku Linux umrezavanje. To je bas strucna stvar, tako da ovde verovatno neces imati toliko srece. O0
10. juna 2007. u 10:16 am #55268Časlav Ilić
UčesnikMoze li neko da mi kaze neku zamenu za NetLimiter za Linux, pre svega mi treba za vodjenje mesecne statistike protoka?
Neku najosnovniju statistiku — odlazni i dolazni saobraćaj po danu/mesecu/godini — vodi i KNemo, KDEov panelski aplet za nadziranje mrežnog saobraćaja.
2. Scientific WorkPlace (radi sa wine sve sem crtanja funkcija)
Verovatno ti neću pomoći ovime, ali moram da iskažem mišljenje da ovakvi paketi nisu baš najsrećnije rešenje. Zatvori ti i izvođenje i proračun i vizuelizaciju i pripremu za štampu u jedan jedini proizvod, tako da si em zavisan od nečega što nije baš široko rasprostranjeno, em te gura da razmišljaš samo u okvirima onoga što dopušta.
Ja bih to razbio bar na nekoliko paketa, npr. Kile[/url] za Lateh (ako već treba nešto sa točkićima, ja radije koristim običan uređivač), neki od M* programa za algebru (Matlab, Mepl, Matematika, pri čemu Matlab ima slobodnih/besplatnih klonova u vidu Oktave[/url] i Scilaba[/url]), i neki program za vizuelizaciju koji još nisam pronašao 🙂 (mada naravno mogu da crtaju i ovi M*, ali mi se to slabo doima…)
10. juna 2007. u 8:08 pm #55269burga
Učesnikznam da je ovo podforum za one koji se po prvi put susrecu sa linuksom, i nemojte u bilo kakvom negativnom kontekstu, ali sto se tice narocito kojekakvih specijalizovanih programa,, okusajte srecu na sledecim lokacijama:
http://www.google.com/linux
sourceforge.netI narocito en.wikipedia.org gde treba da nadjete program koji trenutno koristite, a u sekciji “See also” ili u kategorijama (skroz na dnu strane) bi trebalo da se nalazi spisak slicnih programa na istoj ili razlicitim platformama.
P.S.
Da sam hteo da budem bezobrazan, dao bih vam samo jedan link http://www.justfuckinggoogleit.com. Ali nozete sve jedno da odete na taj sajt, super je fora :biggrin:10. juna 2007. u 9:29 pm #55270WebWolf
UčesnikHvala na odgovorima. Ja sam na Gnome, kao sto se vidi, i interesuje me da li ce KNemo raditi normalno na istom, jer sam vec isprobao neke programe druge vrste, i bas nisu hteli da se najveselije uklope :). Ovo mislim samo na par programa, jer sam instalirao vise, za razne stvari, i dosta njih radi i na KDE i na Gnome sasvim solidno.
11. juna 2007. u 9:54 am #55271Spooky13
UčesnikHteo sam da izbegnem “cepkanje” na vise programa, al ako se mora, mora se 🙂 Videcu tokom ove sedmice isprobam navedene programe, dok rokovi jos nisu poceli.. Hvala na odgovorima..
11. juna 2007. u 2:40 pm #55272Puppet_Master
Učesnik1. WhereIsIt (radi sa wine)
gtktalog
12. juna 2007. u 6:58 pm #55273burga
Učesnik@ WebWolf
Postoji mogućnost da nisi instalirao sve pakete potrebne KDE programima. Zato što će ti uvek zatrebati neki program iz kontra okruženja (bar meni uvek treba) instaliraj sve biblioteke. Opteretićeš disk nešto malo, a dobićeš veću sigurnost da će sve da ti radi kako valja.
13. juna 2007. u 9:05 pm #55274WebWolf
UčesnikMa ne, radilo je, ali mi se nije svidjalo. Primer je neki program za dockovanje, ne secam se imena, kao Obj.Dock u Windowsu. Nasao sam ga, i radio je, ali je tako ruzno izgleao u GNOME, da ni jedno podesavanje nije moglo da ga ispravi.
Stvari uglavnom instaliram preko Synaptica, tako da u 95% slucajeva uvek imam sve pakete 🙂 .
Btw. ae predlozite neki docker za Ubuntu 🙂 .14. juna 2007. u 8:09 am #55275foxbunny
UčesnikAuuu, bre! 😀 Sto je ovo otislo u off. 🙂 Aj otvori novu temu u odeljku za Ubuntu, pliz.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.