Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Richard M. Stallman u Beogradu
- This topic has 53 одговора, 20 гласова, and was last updated 19 years раније by
miodragz.
-
АуторЧланци
-
24. март 2006. у 10:08 am #41883
Анонимни
ГостSnimka ce biti, ali nije bas lak posao uploadovati dva gigabajta kada imas 64K upload… Znaci bice i bice obavestenja kada ce biti.
Ma da, vredjao… On je covek samo vrlo direktan i surovo iskren. U to sam imao priliku da se uverim sve vreme koje sam proveo sa njim. Vrlo je konkretan sto onemogucava bilo kakvu vrstu praznog razgovora tipa, sta se radi, kako je, i bilo sta slicno. Sta vise, ljudi bi trebalo da se prvo informisu o tome ko je i sta je, pa da donose zakljucke, jer sam cak cuo i komentar kako je lik totalno blesav jer ne koristi passworde. Mislim, to moze reci samo covek koji nema pojma ko je RMS. Ukoliko vas zanima sta se desavalo tokom dana njegovog boravka ovde, kacio sam sve na blogu http://ivan.fsn.org.yu
24. март 2006. у 12:06 pm #41884Diablo
УчесникNjegova su predavanja inace katastrofa…Slusao sam ga pre dve godine u Kaiserslauternu, reakcije ljudi su bile podeljenje, oni koji ga “vole” su tu dosli samo da ga vide, a oni koji su dosli nesto da cuju, nisu culi nista. 😕
24. март 2006. у 2:47 pm #41885miodragz
УчесникSto idete coveka da slusate ako vam se ne svidjeju njegovi stavovi
24. март 2006. у 5:54 pm #41886Red_Zmaja
Учесник2 Diablo
A sta bi oni da cuju od njega? Predavanje je bilo sasvim oke znaci covek je izlozio svoje stavove ko se ne slaze ne slaze. Ja sam samo bio u nedelju pa sam zato kukao za snimak posto hocu da vidim sta sam propustio u ponedeljak.
24. март 2006. у 7:50 pm #41887BrokeBody
Учесникkacio sam sve na blogu http://ivan.fsn.org.yu
… Vrlo je iskren i direktan što je po meni vrlo pozitivno. Sutra se priča nastavlja, a ja ću nastaviti da dokumentujem sve što se dogodilo sa Stallmanom ovih dana, jer sam sada zaista premoren, što se i vidi, jer ovaj post liči na sastav deteta u nižim razredima osnovne škole. No, bitno je da je informacija preneta…
Pa GNUzilla ti se nista ne razlikuje od tih trecerazrednih blogova, al’ nema veze, odgovara nam. Samo tako nastavi. 😉
24. март 2006. у 7:51 pm #41888BrokeBody
Учесник… E samo sam se salio malo. GNUzilla ti je super, kao i ostali clanci koje publikujes preko interneta. 😉
24. март 2006. у 9:13 pm #41889Анонимни
ГостNa vreme si se ispravio ;);)
He, mislim, Stallman je odlicno govorio obe veceri. Prvo vece je bilo prilicno popularnog karaktera, ali je druge veceri prosto razbio. Prica je bila maksimalno politicki angazivana i argumentovana. neupucenima njegova izlaganja mogu biti “teska”, ali pre bilo cega se treba dobro informisati.
24. март 2006. у 9:19 pm #41890miodragz
Учесник@BrokeBody U sali pola istine 😆 😆 😆
Kolega Stallman,politicar mozda mi nije zbog toga zamoran lik
24. март 2006. у 9:56 pm #41891Diablo
УчесникA sta bi oni da cuju od njega?
Ok ja nisam “oni” pa da mogu da ti odgovorim u mnozini sta “njih” zanima. Nisam bio na tom predavanju tako da neznam o cemu ste pricali. Mozda je najbolje da neko od prisutnih malo ovde nama argumentovano priblizi zanimljive delove sa predavanja, neka slobodno izostavi (oreol,Dzordza Busa,mantiju,MIT,Xerox,Emacs,Scribes,time bombs,vim,folklor…) posto to bas i nema neke veze sa GNU in general. Eto, najbolje da mi odgovore ovi na koje je ostavio jak utisak 😕
btw ja i dalje mislim da je RMS ocajan predavac.
Mozda mi je tesko udovoljiti? who knows 😉24. март 2006. у 10:39 pm #41892mmirilovic
УчесникHe, mislim, Stallman je odlicno govorio obe veceri. Prvo vece je bilo prilicno popularnog karaktera, ali je druge veceri prosto razbio. Prica je bila maksimalno politicki angazivana i argumentovana. neupucenima njegova izlaganja mogu biti “teska”, ali pre bilo cega se treba dobro informisati.
Ivane, pročitao sam tvoj blog, i čini mi se da si dobro preneo atmosferu. Delim tvoje oduševljenje RMS-om.
Ono što me je iznenadilo jeste odsustvo državnih zvaničnika iz priče. Da li se neko video sa Stallmanom, kao na primer ministar nauke i tehnologije?
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.