Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Richard M. Stallman u Beogradu
- This topic has 53 одговора, 20 гласова, and was last updated 18 years, 6 months раније by miodragz.
-
АуторЧланци
-
17. март 2006. у 1:48 am #41873ZarkoУчесник
Samo šteta što je ponižavao ljude koji su hteli nešto da pitaju, ne znam za vas ali meni je ovo delovalo malo neozbiljno. Ipak što se slažem sa svemu što je rekao i što sam hipik u duši a ipak verujem da je, bez obzira na sve mere preko koje je morao da pređe da bi ga ljudi ozbiljno shvatili, ipak malo trebao da bude finiji bez obzira da li su ljudi dovoljno upućeni u temu zbog koje su postavljali pitanje ili ne.
Apsolutno se slažem sa celokupnim radom Ričarda Stalmana i mislim da će on postati prava legenda slobodnog softvera i da će se njegovo ime ući u istoriju i da će se slaviti još dugo posle njega.
Preporuka za ljude koji nisu bili na predavanju da obavezno pogledaju:
http://www.gnu.org/philosophy/philosophy.sr.html17. март 2006. у 1:56 am #41874LYbУчесникVredjao ljude? Sta je pricao?
17. март 2006. у 2:38 am #41875BrokeBodyУчесникSamo šteta što je ponižavao ljude koji su hteli nešto da pitaju
Ma sta ponizavao?!? Sta se javljaju kad ne mogu da ga pitaju nista na engleskom kako valja. Covek ne zna Srpski! Svako ko se javio da mu postavi pitanje uopste nije pricao razgovetno, a neki cak nisu ni polako postavili pitanje. Sta se bre koj djavo javljaju kad ne mogu normalno da komuniciraju s njim…?!?
😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡
Kako koji dodje da ga pita nesto, tako sve gori taj njegov Abu Dabi – Engleski jezik!!! Pa i ja bih prs’o pored takvih ljudi! 16 puta kaze “pricajte polako, glasno i razgovetno” (normalno, pod uslovom da iole znas Engleski) i svaki sledeci koji dodje zna da mu je engleski katastrofa i da ga verovatno iz prve nece razumeti, al’ nema veze, “let’s give it a try” (e sad, iz te proste recenice izbacite 5-6 slova i ubacite neka nova, ali sa takvim akcentovanjem da se ovome ucini da prvi put cuje takve “zvuke” u “komunikaciji” sa covekom).
“P L E A S E_S P E A K_S L O W L Y,_L O U D_E N O U G H_A N D_C L E A R L Y. I_C A N ‘T_U N D E R S T A N D_Y O U_W E L L”
Jadan, samo je to ponavljao kako koji “dodje i ode”! Jel’ to ponizavanje?!? Ili si mozda zapazio nesto drugo sto je rekao na predavanju, pa mislis da je to ponizavanje? Ako je tako, molim te reci mi, bas me zanima? Ili mi makar reci na private?
17. март 2006. у 1:00 pm #41876ZarkoУчесникMa ne, mislio sam samo na neopustenu atmosferu tokom postavljanja pitanja i to da li ce, taj koji postavlja pitanje, da pogodi temu predavanja i da li dovoljno upucen u temu da bi postavio pitanje. Sve ovo je uticalo na to da su prvo vece mozda trojica samo postavili pitanja, dok drugo vece secam se, da je neko pitao o softverskim patentima i bio je odmah docekan recenicom da to nije bila tema vecerasnjeg predavanja
17. март 2006. у 3:07 pm #41877Lokalni_alkoholicarУчесник@Zarko kakvo ti vredjanje pominjes od strane Stallman – a. Pa mi smo njega isprozivali. Jedan lik mu je opusteno rekao da je komunista, ispravi me ako gresim i objasni mi da nije bilo tako. Po meni druge veceri postavljali smo pitanja na foru ajde mi sad da pitamo nesto pa da kazemo da smo se raspravljali sa Stallman-om. I za malo da zaboravim isti lik koji mu je rekao da je komunista pitao ga je kako da sprecimo korupciju u drzavi, strasno. Pored svega toga ja sam zadovoljan sa svim sto sam cuo tamo i mislim da je svako ko je mogao da dodje trebao to da uradi.
17. март 2006. у 3:43 pm #41878demoritusУчесникMislim da mu ipak nije trebalo stavljanje oreola na glavu na prvom predavanju.. Inace, podrzavam njegov dolazak.
17. март 2006. у 4:21 pm #41879braleУчесникMislim da mu ipak nije trebalo stavljanje oreola na glavu na prvom predavanju.. Inace, podrzavam njegov dolazak.
A uz sve to još i bos 🙂 da li ste obratili pažnju ? 😆 😆
17. март 2006. у 4:23 pm #41880Red_ZmajaУчесникSta je lose uradio stavljajuci oreol na glavu? Bio sam samo prvo vece a drugo nisam mogao da dodjem i zao mi je zbog toga…a to sto je Rici “iznapusavao” ljude pa jasno je rekao…kako mislis da se branim ako te ne razumem i ne cujem sta si rekao i 100% je u pravu…
18. март 2006. у 5:04 pm #41881BrokeBodyУчесникbos 🙂 da li ste obratili pažnju ? 😆 😆
Aha. 🙂
24. март 2006. у 1:15 am #41882Red_ZmajaУчесникZar nije bio obecan snimak za one koji nisu bili? Sta bi s tim?
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.