Почетак › Форуми › Први пут на Линуксу? › [REŠENO] OpenSuse 10.2: X i grafika, Beryl, Synaptic package manager
- This topic has 52 одговора, 13 гласова, and was last updated 18 years, 11 months раније by
CYBERGIRL.
-
АуторЧланци
-
26. август 2007. у 12:25 pm #60767
CYBERGIRL
Учесник[quote]U ubintuu se mogao rucno konfigurisati xorg.conf na ovaj nacin sudo gedit /etc/X11/xorg.conf i prilikom toga U Section “Device” dodati sledeće u xorg.conf fajlu: Option “DynamicTwinView” “False” Kako li se u Sese-o to cudo radi?
Слично. Ако немаш инсталиран gedit текст едитор, имаш kate или kwrite. Куцај у конзоли su, затим root лозинку, а онда kwrite /etc/X11/xorg.conf или kate /etc/X11/xorg.conf
[/quote]Svaka cast: proradilo je na ovome “kate /etc/X11/xorg.conf” i sada mi lepo pokazuje maximalnu hercazu O0 O0 O0
Zanima me jos ono sto je drugar gore napomenuo u vezi instaliranja synaptica i zanima me kako bi se ovde moglo instalirati beryl ili knopix okruzenje?26. август 2007. у 12:50 pm #60768Guster
УчесникИмаш SUSE репозиторијум за Beryl: http://en.opensuse.org/Additional_YaST_Package_Repositories#Beryl.2C_Compiz_and_XGL
Додај га у Yast., Шта је Кнопикс окружење? То је ваљда дистрибуција.26. август 2007. у 1:02 pm #60769CYBERGIRL
УчесникИмаш SUSE репозиторијум за Beryl: [url=http://en.opensuse.org/Additional_YaST_Package_Repositories#Beryl.2C_Compiz_and_XGL]http://en.opensuse.org/Additional_YaST_Package_Repositories#Beryl.2C_Compiz_and_XGL[/url]
Додај га у Yast., Шта је Кнопикс окружење? То је ваљда дистрибуција.Pardon :redface: Htedoh da kazem compiz 😉 evo sada cu da pogledam link…
26. август 2007. у 1:23 pm #60770Guster
УчесникУ том репозиторијуму су и Beryl и Compiz. Ако сам добро запамтио, SUSE 10.2 инсталира Compiz по default-у.
26. август 2007. у 6:44 pm #60771CYBERGIRL
УчесникУ том репозиторијуму су и Beryl и Compiz. Ако сам добро запамтио, SUSE 10.2 инсталира Compiz по default-у.
Hmmm, pa ne vidim opciju za pokretanje istoimenog nigde. Instalirala sam beryl i prilikom pokretanja dijamant ikonica je dole na taskbaru medjutim efekti ne rade i dugmici na prozoru se ne vide. Why? :'(
26. август 2007. у 7:01 pm #60772Владимир
УчесникA jesi li probala desni klik na taj dijamant, pa “Select window manager” pa onda da izabereš “Beryl”?
26. август 2007. у 7:10 pm #60773CYBERGIRL
УчесникA jesi li probala desni klik na taj dijamant, pa “Select window manager” pa onda da izabereš “Beryl”?
Naravno Vladimire. I desi se sledece: Ekran blinkuje par puta 😮 i kada odmah potom proverim opciju u dijamantu ponovo stoji KWin (KDE Window Manager) kao sto je i pre stojalo. Bas nervira 😡
26. август 2007. у 7:11 pm #60774marelli
УчесникTo sto je slika na monitoru pomerena,to sredis dugmetom za Auto Adjusting koje se nalazi na monitoru.
A osvezavanje sredjujes u xorg.conf fajlu u Section “monitor”.26. август 2007. у 7:18 pm #60775dukenukem_4d
Учесникda li je restartovan x-server? (alt+backspace)
trebalo bi i da ima nesto za beryl u nekom kontrolnom centru (ne znam tacno za suse gde)26. август 2007. у 7:20 pm #60776CYBERGIRL
УчесникTo sto je slika na monitoru pomerena,to sredis dugmetom za Auto Adjusting koje se nalazi na monitoru.
A osvezavanje sredjujes u xorg.conf fajlu u Section “monitor”.Nije pomerena, samo blinkuje prilikom premestanja gore navedene opcije.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.