Почетак › Форуми › Први пут на Линуксу? › [REŠENO] OpenSuse 10.2: X i grafika, Beryl, Synaptic package manager
- This topic has 52 одговора, 13 гласова, and was last updated 18 years, 11 months раније by
CYBERGIRL.
-
АуторЧланци
-
26. август 2007. у 11:20 pm #60787
dukenukem_4d
Учесникiako je na opensuse lepo objasnjeno,
jos dve teme sa foruma vezane za ovo:
http://www.linuxo.net/forum/index.php/topic,7694.0.html
http://www.linuxo.net/forum/index.php/topic,6695.0.html27. август 2007. у 1:08 am #60788RiSK
УчесникPogledaj sta imaš od opicija u sekciji “device” za svoji grafičku karticu.
Dodaj sledeće, ako ne postoje
[code]
Option “RenderAccel” “true”
Option “AllowGLXWithComposite” “true”
Option “DisableGLXRootClipping” “true”
Option “backingstore” “true”
Option “AddARGBGLXVisuals” “true”
[/code]
pa probaj ponovo.
Ako ne uspe, izbaci opciju “backingstore” pa probaj ponovo.
Ako ni tad ne uspe…. će da mozgamo ponovo 😉27. август 2007. у 2:16 pm #60789CYBERGIRL
УчесникPogledaj sta imaš od opicija u sekciji “device” za svoji grafičku karticu.
Dodaj sledeće, ako ne postoje
[code]
Option “RenderAccel” “true”
Option “AllowGLXWithComposite” “true”
Option “DisableGLXRootClipping” “true”
Option “backingstore” “true”
Option “AddARGBGLXVisuals” “true”
[/code]
pa probaj ponovo.
Ako ne uspe, izbaci opciju “backingstore” pa probaj ponovo.
Ako ni tad ne uspe…. će da mozgamo ponovo 😉E pazi ovako. Unela sam sve sto kazes i nema prmene. I tada se setih da sam stavila beryl-manager precicu u autostart direktorijum u home holderu :redface: Cim sam ga izbrisala, prilikom sledece podizanja sistema efekti rade, odnosno radi compiz. Beryl jos uvek nece da shljaka kada stavim da je on glavni. >:(
27. август 2007. у 2:51 pm #60790RiSK
УчесникOk… Ajde pokreni berzl-manager iz konzole, pa obrati pažnju na tekst koji ispisuje (ako uopšte bude nekog teksta 😉 ) nakon što izabereš Beryl za window manager (ono desni klik na ikonicu itd.). To može da opiše grešku.
Proveri da li ti
[code]cat /var/log/Xorg.0.log | grep WW[/code]
daje neko zanimljovo obaveštenje o grafici.27. август 2007. у 5:53 pm #60791CYBERGIRL
УчесникOk… Ajde pokreni berzl-manager iz konzole, pa obrati pažnju na tekst koji ispisuje (ako uopšte bude nekog teksta 😉 ) nakon što izabereš Beryl za window manager (ono desni klik na ikonicu itd.). To može da opiše grešku.
Proveri da li ti
[code]cat /var/log/Xorg.0.log | grep WW[/code]
daje neko zanimljovo obaveštenje o grafici.Ovo je izbacio:
gym@gym:~> beryl-manager
gym@gym:~> trying ‘/home/gym/.xcompmgrrc’ as configfilefinished parsing the config file
A u opciji Select Windoe Manager jos uvek stoji KWin >:(
27. август 2007. у 10:41 pm #60792RiSK
УчесникČudno i ne previše informativno.
Probaj još da uradiš iz konzole
[code]killall kwin && beryl[/code]
Pa pogledaj kakvu grešku prijavljuje.29. август 2007. у 2:40 pm #60793CYBERGIRL
УчесникČudno i ne previše informativno.
Probaj još da uradiš iz konzole
[code]killall kwin && beryl[/code]
Pa pogledaj kakvu grešku prijavljuje.Javlja ovo:
gym@gym:~> killall kwin && beryl
kwin: no process killed
gym@gym:~>A sa oputstva sa ovog sajta: http://linux.wordpress.com/2007/01/27/opensuse-102-installing-beryl/
mi neradi ova opcija pod brojem:
4. Enable Xgl:
su
gnome-xgl-switch –enable-xgl(you do NOT need to be running GNOME: this command applies for GNOME or KDE users)
Odnosno izbacuje mi ovo:
gym@gym:~> su
Password:
gym:/home/gym # gnome-xgl-switch –enable-xgl
Warning! MD5DIR is not set: you probably called this script outside SuSEconfig…!
Using MD5DIR=”/var/adm/SuSEconfig/md5″…
No changes for /etc/X11/xdm/Xservers
No changes for /etc/X11/xdm/xdm-config
gym:/home/gym #1. септембар 2007. у 3:13 pm #60794sysctl
УчесникPosto niko nece da odgovori, da probam ja.
Zasto probas da koristis Xgl, koliko sam shvatio imas nVidia karticu. Sa linka koji je naveden, pogledaj sekciju
Beryl with nVidia drivers – no Xgl/AIGLX, ili Beryl with X.org AIGLX. Nema potrebe da koristis Xgl sa tvojom karticom.
1. септембар 2007. у 3:49 pm #60795sdfasfasffsdqqfdq
УчесникMoj drug je na ATI Radeon 9250 128MB pokrenuo Beryl na PCLOS 2007 bez drajvera i podesavanja i nista nije kocilo!
3. септембар 2007. у 3:46 pm #60796CYBERGIRL
УчесникPosto niko nece da odgovori, da probam ja.
Zasto probas da koristis Xgl, koliko sam shvatio imas nVidia karticu. Sa linka koji je naveden, pogledaj sekciju
Beryl with nVidia drivers – no Xgl/AIGLX, ili Beryl with X.org AIGLX. Nema potrebe da koristis Xgl sa tvojom karticom.
pa kao sto sam gore naisala, ni cece da mi ga aktivira. U medju vremenu sam uspela da pokrenem beryl i da ga stavim u autostart folder (beryl manager), medjutim pojavi mi se beli eran pri svakom sledecem pokretanju linuxa. Glava me vec boli. >:(
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.