Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › PCLinuxOS › Rapidshare downloader
- This topic has 24 одговора, 12 гласова, and was last updated 15 years, 6 months раније by ixtis.
-
АуторЧланци
-
7. мај 2009. у 3:47 pm #78440urosevicУчесник
А какву конкретно грешку добијеш кад потераш jdownloader?
[code]urke@zeus:~$ java -version
java version “1.6.0_12”
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_12-b04)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 11.2-b01, mixed mode)[/code]Код мене са овом јавом ЈД 0.4.936 иснталиран преко jd.sh скрипте ради као подмазан.
7. мај 2009. у 4:33 pm #78441raphaУчесникKaže da je potrebna verzija jave 1.5.0 da bi program radio. Kod mene je instalirana verzija 1.6.0. Ne znam zašto neće..
7. мај 2009. у 5:28 pm #78442dukenukem_4dУчесникhttp://wordrider.net/freerapid/shots/preferences2.png
зa ovaj freerapid moжda treba da se odčekira na slici plugin rapidshare.com 1.0.2
a da se čekira plugin rapidshare_premium 1.1.0a na ovoj slici da se odčekira http://wordrider.net/freerapid/shots/preferences.png
use proxy list , ne znam tačno u stvari ,ali u onom premium pluginu mora negde pass da upiše
:angel: najverovatnijeedit
Ovo bi moglo također da baci malo svetla na problem 😉
http://wordrider.net/freerapid/faq.html#rspremium8. мај 2009. у 1:35 pm #78443urosevicУчесникKaže da je potrebna verzija jave 1.5.0 da bi program radio. Kod mene je instalirana verzija 1.6.0. Ne znam zašto neće..
Ајде уклони ЈД, па га онда инсталирај преко оне беш скрипте за коју сам горе ставио линк. И дај да видимо резултат наредбе [code]java -version[/code] јер постоји могућност да немаш Санову јаву него слободну интерпретацију, са којом ЈД не ради.
10. мај 2009. у 10:25 pm #78444raphaУчесникPozdrav, nisam bio tu za vikend. 😉
Za verziju Jave kaže sledeće:
[code]
[ivan@localhost ~]$ java -version
java version “1.6.0_12”
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_12-b04)
Java HotSpot(TM) Client VM (build 11.2-b01, mixed mode)
[/code]E sad, ne znam kako da ga instaliram preko one skripte. :shame:
11. мај 2009. у 4:31 pm #78445PunkyУчесникE sad, ne znam kako da ga instaliram preko one skripte. :shame:
chmod +x /putanja do skripte/jd.sh
sh /putanja do skripte/jd.sh
i to će odraditi sav posao za tebe…Dobićeš dir na /user/home koji će biti skriven .jd i posle pokrećeš sa:
java -jar /home/user/.jd/Jdownloader.jar (ili kako se već tačno zove taj jar fajl)…
Sve ovo radi, ali kod mene krešuje plazmu na kdemod…užas…
11. мај 2009. у 4:46 pm #78446dukenukem_4dУчесникa dal može nekako u aria2 da se ubaci ,ona može kukije da prepozna/uveze od browsera nekako 😀
nemam pojma kako 🙁11. мај 2009. у 6:46 pm #78447PunkyУчесникa dal može nekako u aria2 da se ubaci ,ona može kukije da prepozna/uveze od browsera nekako Cheesy
nemam pojma kako SadNe znam ko je na Ubuntu forumu “forsirao” ariu2, ali čini mi se da sam čitao o tome dosta…a nisam probao nikako i ništa…lol
11. мај 2009. у 9:26 pm #78448slavisajezdУчесникЈа сам користио FlashGot из Firefox-a и Аria (не aria2!) менаџер. To је download manager са GUI-eм (GTK-базиран), у кога се убаце ИД и шифра са премиум налога и ради без проблема. Из Firefox-a чак могу да маркирам сав текст где се налазе линкови за скидање, а онда са FlashGotAll наредбом (или пречицом Ctrl+F3) то све проследим на Аria-у. Она из тога извуче линкове, смести их у свој ред за сидање тако да се у Firefox-у не мора кликатати на сваки линк посебно!
Аria ми служи као основни download manager за сва остала скидања са интернета, јер има још много корисних опција, рецимо: контрола брзине сваког посебног download-a, уређивање листе линкова, груписање линкова, (све ово ради и над rapishare линковима!), коришћење md5sum провере за скинуте фајлове, коришћење колачића, скида рекурзивно целу хтп страницу, има подршку за аутентификацију (на том месту се уписују идентификациони подаци са премијум налога)…
Али има неколико мана:
– Прва (мања) је што му је GUI заиста непривлачан.
– Друга је што се одавно не развија. Програмер(и) су стали на верзији 1.0.0 пре неколико година и од тада нема нових верзија. (Чак не могу ни да нађем оригиналну веб страницу овог пројекта!)
– Трећа (највећа) је што има мало дистрибуција које је имају у својим репозиторијумима. Видео сам је само на Fedora-и, Ubuntu-у (ову верзију користим) и Mandriva-иЕво линка са више информација
http://linux.softpedia.com/get/Internet/FTP/Aria-798.shtml11. мај 2009. у 9:43 pm #78449urosevicУчесникЈа сам за ЈД направио скрипту са следећим садржајем:
[code]#!/bin/sh
java -jar /home/urke/bin/JDownloader/JDownloader.jar[/code]дао јој извршне дозволе и сместио у путању. Кад и зтреба, покренем или из терминала, или из дијалога за извршавање наредби (Alt+F2).
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.