Početak › Forumi › Linuks distribucije › Ubuntu,Mint,… › Prvi put da mi zeza nVIDIA drajver, ili šta god da je…?
- This topic has 7 odgovora, 2 glasa, and was last updated 19 years, 6 months ranije by
kosmi.
-
AutorČlanci
-
10. mart 2007. u 1:03 am #8438
BrokeBody
UčesnikInstalisao sam Ubuntu 6.10, i posle instalacije sam instalirao nVIDIA drajver. Kao i uvek, posle instalisanja sam editovao xorg.conf, ali kad sam restartovao X, izašla mi je poruka kako X nije uspeo da se podigne. Ne sećam se šta je pisalo u poruci, output je bio ogroman, ništa nisam razumeo. 😮 Podig’o sam Ubuntu sa Live CD-a, mount-ovao particiju da bih vratio xorg.conf na staro (samo sa “nvidia” vratio na “nv”).
Jes’ da nisam ostavio nikakve informacije, ali ne razumem što se ovo desilo? Nikada pre nije zezalo. Uvek bila ista procedura, kao i sada, samo što X nije hteo da se podigne. 🙁
Jel’ se ovo dešavalo još nekome?
10. mart 2007. u 1:27 am #53194kosmi
UčesnikDovoljna je i jedna . (tačkica) viška u xorg.conf, pa da neće X da radi. Ako si kasnije uspeo da ga podigneš, onaj output ti je u /var/log/Xorg.0.log.old, pa ga okači da pogledamo ili sam zagnjuri i reši misteriju.
10. mart 2007. u 1:45 am #53195BrokeBody
UčesnikZaboravio sam da instaliram nvidia-glx.
Dešava se ljudi. 😛10. mart 2007. u 1:51 am #53196kosmi
UčesnikTi reče da si ga instalirao, već?
10. mart 2007. u 2:12 am #53197BrokeBody
UčesnikIzgleda da nisam. 🙂
10. mart 2007. u 3:05 am #53198kosmi
UčesnikI zašto stalno reinstaliraš taj sistem? Jel´ se sruši ili onako iz dosade? Razumem Windows reinstall zbog virusa, al´ zašto Linux???
10. mart 2007. u 1:39 pm #53199BrokeBody
UčesnikPa posle mesec-mesec i po, sve počne da mi otkazuje, da se ruši, i da puca. 🙁
Gaim postane neupotebljiv posle tog vremena – Radi max minut-dva i pukne. Firefox se zatvori 10-20 puta dnevno. Eclipse prijavljuje neke probleme sa Javom, pa ne mogu ni da ga otvorim. Player-i prestanu da mi puštaju wmv.
Hmm… to bi bilo otrpilike to. Ovo mi se dešava samo sa verzijom 6.10. :- Za razvijanje te verzije su imali samo 3-4 meseca zbog Dapper-a. Bzvz…
P.S. I nije reinstall, već clean install. 😛 Sad će još malo Fedora, pa me baš i briga (možda i Debian stigne tu negde ::) ).
10. mart 2007. u 2:22 pm #53200kosmi
UčesnikZnači ipak iz dosade! Šalim se. Neznam kakav je 6.10, ja sam još na LTS-u koji sam instalirao 20 juna 2006 i sve šljaka OK.
Mogao si lepo da izbrišeš korisnika i kreiraš novog, jer ovi problemi koje si naveo su ipak do tebe i raznoraznih nategnutih konfiguracija u /home/user. To ti objašnjava zašto posle clean install sve radi normalno samo neko vreme.
Ja ću ipak da se manem Debiana (mnogo kasni), ionako već koristim Ubuntu stable. A za Fedora 7 i Feisty… Možda zbog novog Gnoma, al´ videću još. -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.