Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Ubuntu,Mint,… › Prvi put da mi zeza nVIDIA drajver, ili šta god da je…?
- This topic has 7 одговора, 2 гласа, and was last updated 19 years, 6 months раније by
kosmi.
-
АуторЧланци
-
10. март 2007. у 1:03 am #8438
BrokeBody
УчесникInstalisao sam Ubuntu 6.10, i posle instalacije sam instalirao nVIDIA drajver. Kao i uvek, posle instalisanja sam editovao xorg.conf, ali kad sam restartovao X, izašla mi je poruka kako X nije uspeo da se podigne. Ne sećam se šta je pisalo u poruci, output je bio ogroman, ništa nisam razumeo. 😮 Podig’o sam Ubuntu sa Live CD-a, mount-ovao particiju da bih vratio xorg.conf na staro (samo sa “nvidia” vratio na “nv”).
Jes’ da nisam ostavio nikakve informacije, ali ne razumem što se ovo desilo? Nikada pre nije zezalo. Uvek bila ista procedura, kao i sada, samo što X nije hteo da se podigne. 🙁
Jel’ se ovo dešavalo još nekome?
10. март 2007. у 1:27 am #53194kosmi
УчесникDovoljna je i jedna . (tačkica) viška u xorg.conf, pa da neće X da radi. Ako si kasnije uspeo da ga podigneš, onaj output ti je u /var/log/Xorg.0.log.old, pa ga okači da pogledamo ili sam zagnjuri i reši misteriju.
10. март 2007. у 1:45 am #53195BrokeBody
УчесникZaboravio sam da instaliram nvidia-glx.
Dešava se ljudi. 😛10. март 2007. у 1:51 am #53196kosmi
УчесникTi reče da si ga instalirao, već?
10. март 2007. у 2:12 am #53197BrokeBody
УчесникIzgleda da nisam. 🙂
10. март 2007. у 3:05 am #53198kosmi
УчесникI zašto stalno reinstaliraš taj sistem? Jel´ se sruši ili onako iz dosade? Razumem Windows reinstall zbog virusa, al´ zašto Linux???
10. март 2007. у 1:39 pm #53199BrokeBody
УчесникPa posle mesec-mesec i po, sve počne da mi otkazuje, da se ruši, i da puca. 🙁
Gaim postane neupotebljiv posle tog vremena – Radi max minut-dva i pukne. Firefox se zatvori 10-20 puta dnevno. Eclipse prijavljuje neke probleme sa Javom, pa ne mogu ni da ga otvorim. Player-i prestanu da mi puštaju wmv.
Hmm… to bi bilo otrpilike to. Ovo mi se dešava samo sa verzijom 6.10. :- Za razvijanje te verzije su imali samo 3-4 meseca zbog Dapper-a. Bzvz…
P.S. I nije reinstall, već clean install. 😛 Sad će još malo Fedora, pa me baš i briga (možda i Debian stigne tu negde ::) ).
10. март 2007. у 2:22 pm #53200kosmi
УчесникZnači ipak iz dosade! Šalim se. Neznam kakav je 6.10, ja sam još na LTS-u koji sam instalirao 20 juna 2006 i sve šljaka OK.
Mogao si lepo da izbrišeš korisnika i kreiraš novog, jer ovi problemi koje si naveo su ipak do tebe i raznoraznih nategnutih konfiguracija u /home/user. To ti objašnjava zašto posle clean install sve radi normalno samo neko vreme.
Ja ću ipak da se manem Debiana (mnogo kasni), ionako već koristim Ubuntu stable. A za Fedora 7 i Feisty… Možda zbog novog Gnoma, al´ videću još. -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.