Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › OpenSuSE › problemi sa gcc i modemom
- This topic has 19 одговора, 9 гласова, and was last updated 19 years раније by Bastard.
-
АуторЧланци
-
21. октобар 2005. у 7:28 pm #6354ZoRoXУчесник
Ok…Ovo do sada nisam imao.Probao sam novi SuSE 10 i bio prilicno prijatno iznenadjen poboljsanjima,bar dok nisan probao da kompajliram MPlayer 1.0pre7try2.Prijavljuje da nije u stanju da radi sa gcc 4.0.2 koji je na suseu.Probao sam sa opcijom –disable-gcc-check ali naravno komanda make je prijavila brdo gresaka.Takodje vise ne mogu da kompajliram ni drajvere za intel536.znam da je o ovome bilo dosta reci ali
resenje za ovo nigde nisam nasao .greska: gcc ../inc folder not found.
da li je neko ovo resio?Probao sam sa rpm-om sa diska ali ni tako nista ne radi, jer mi fali Intel536.ko21. октобар 2005. у 9:24 pm #36153liУчесникMa taj SuSE je dosta nov neverujem da je nekom to uspelo.Uostalom ako jeste javice,valjda. 😀
21. октобар 2005. у 10:33 pm #36154LYbУчесникStavili su gcc 4?! Pa oni nisu normalni, on je toliko “testing” da je to nezdravo…
Zar nema neki stariji ukljucen, recimo rock-solid 3.3.6 ili makar 3.4.4 koji je i dalje u razvoju, ali je makar stabilan i sve radi sa njim.
21. октобар 2005. у 11:39 pm #36155jbobanУчесникStavili su gcc 4?!
SuSE je uvek bio ispred svog vremena 😉
Ja još čekam 10.0 pa ću probati i to kompajliranje.21. октобар 2005. у 11:56 pm #36156LYbУчесникMa… meni ne ide u glavu da neko uradi nesto tako neozbiljno i neodgovorno…
22. октобар 2005. у 4:40 pm #36157kmilosУчесник@ZoRoX
Imaš mplayer-a već kompiliranog kod packman-a, a Intel536ep rpm na Eval diskovima (mada znam da od 9.3 ljudi nešto ne mogu da ga nameste; ja nažalost nemam taj hardver pa ne mogu da oko toga čačkam). Inače, Intel je izdao nove drajvere (4.70 i 4.71) koji verovatno imaju bolju podršku za gcc 4 i novije kernele…
@LYb
Pa zato je između ostalog skok na 10.0, a ne 9.4 (pretpostavljam da znaš da se skok na x.0 radi zbog promene generacije neke kritične komponente, obično kernel, glibc, ili gcc, tako da se naravno očekuje malo štucanja, ali neko mora da gura sveukupan napredak 🙂 )
@jboban
SUSE je ispred vremena, a Fedora ispred SUSE-ta 😆
gcc 4 je debitovao u FC4 u junu22. октобар 2005. у 8:18 pm #36158ZoRoXУчесникpa ne vredi jer sam i probao sa 4.71 verzijom, pokusao sam i sa 4.69 ali naravno ni to ne radi.sto se tice mplayer-a znam za packman paket ali je meni zbog nekih kodeka potreban bas kompajliran mplayer,ali nema veze vazniji je modem.kada se instalira rpm sa cd-a (4.69.14 ili tako nesto) ne vredi jer modprobe Intel536 kaze da nema modula…
22. октобар 2005. у 9:00 pm #36159LYbУчесникPazi, ja uvek imam najnovije stabilne sve te “kriticne” komponente. Stvar je u tome da je gcc 4 _daleko_ od stabilnog.
Zbog tog “guranja” napretka, polovina stvari nece nikada moci da se kompajlira na Suse 10. Bem ti distro gde sam im ja beta tester.
Neka hvala.
22. октобар 2005. у 9:15 pm #36160liУчесникMa i to sto kazes stvarno ga preterase. 🙄
22. октобар 2005. у 10:18 pm #36161kmilosУчесник@ZoRoX
Pa skini onda i kodeke sa packman-a, u odvojenom su paketu (w32codecs ili win32codecs ne sećam se tačno).
@LYb
Jeste, ali to nije razlog da nekoga psuješ, svi imaju izbor u FLOSS-u. Neko voli da se igra najsvežijim tehnologijama i toleriše rizik, neko voli stabilnost (usput, po meni se ni 2.6 kerneli nešto nisu baš stabilizovali) — svakom svoje, i za svakog ima po nešto. Inače gcc 4 je tu već dovoljno dugo da i programeri raznih projekata snose valjda deo odgvornosti što im kod još nije prilagođen, što ti je samo SUSE tu nešto “kriv”? -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.