Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Slackware › Problem sa Slackware 10.2,nvidia
- This topic has 25 одговора, 6 гласова, and was last updated 19 years раније by Svarun88.
-
АуторЧланци
-
27. новембар 2005. у 9:10 pm #37752LimitManУчесник
Jasno je da je da greska nastaje pri inicijalizaciji GLX-a (OpenGL drivera) …
Ja sam samo copy/paste zadnju liniju i dodao “7676” i dobio zanimljiv link 😉http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=59544
Inace nemam nvidiu vec ATI ali nadam se da ce ti ovo pomoci …
Lik je iskljucio framebuffer i sve je proradelo kako valja ;]27. новембар 2005. у 11:00 pm #37753armУчесникJasno je da je da greska nastaje pri inicijalizaciji GLX-a (OpenGL drivera) …
Ja sam samo copy/paste zadnju liniju i dodao “7676” i dobio zanimljiv link 😉http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=59544
Inace nemam nvidiu vec ATI ali nadam se da ce ti ovo pomoci …
Lik je iskljucio framebuffer i sve je proradelo kako valja ;]Gde se to isključuje!? u horgu ima samo duble buffer i to sam isključio ali ništa,gde je se to nalazi i kako se isključuje?! Ako znaš!?
28. новембар 2005. у 12:17 am #37754nVideoУчесникDa li si ikad kompajlirao kernel, ako nisi onda je ovo taj trenutak Welc00me to Slack
#cd /usr/src/linux
#mcedit Makefile (Tu se potpišeš negde u prva četri reda 🙂
#make clean
#make menuconfig
#make dep && make bzImage && cp arch/i386/boot/bzImage /boot/vml-prvenac && make podules && make modules_install ( i ako sve prođe OK, kopiraj na kraj lilo.conf prethodni linux blok na kraj i dodeli KERNEL vml-prvenac i novi label)
#lilo
!!! onda sh nvidia*.run –unistall iz TRNUTNO AKTIVNOG kernela !!!ili u mc /usr/X11R6/man/
, a iteresantni su i ovi nvreg AGPSBA i AGPMode.
Nego ima li neki GLX za RV200 osim Messa, hoću nešto drugo od Civ. ❓
28. новембар 2005. у 2:39 am #37755LimitManУчесникDodaj
[code]append=”video=vga”
vga=normal[/code] u svoj lilo.conf …vga=normal naj verovatnije samo treba da prepravis, i nalazi se u global sekciji
append treba da dodas u sekciji za linux … kod mene bi to izgledalo ovako[code]image = /boot/lmImage
initrd = /boot/initrd
root = /dev/hda1
append=”video=vga”
label = Linux
read-only # Non-UMSDOS filesystems should be mounted read-only for checking
[/code]NAPOMENA:
Ukoliko vec imas append opciju, ne dupliraj je, vec opcije odvajaj razmacima … Npr:
[code]
append=”hdd=ide-scsi max_scsi_luns=1 hdc=ide-scsi max_scsi_luns=1 splash=silent video=vga”
[/code]
Nakon svega startuj lilo, i probaj onda 😉Ovo bi trebalo da ti pomogne 😉
28. новембар 2005. у 12:54 pm #37756armУчесникobrisati fajlove iz dierktorijuma
/usr/lib/tls/
grafika radi, samo kada se izađe u konzolu opet velika slova!?
Ali 3d radi!?
kada hoću da instaliram drajver za modem dobijem ovo
“ERROR: The kernel at ‘/lib/modules/2.4.31/build’ was compiled without the following
option enabled: CONFIG_SERIAL_CORE
This option is needed for DriverLoader. Please enable this kernel
option, re-compile the kernel and try again.”
kako da to omogućim u kernelu,kernel 2.4 defolt slackware28. новембар 2005. у 7:23 pm #37757nVideoУчесникKoliko sam uspeo da izgrepujem iz /usr/src/linux uzorak CONFIG_SERIAL_CORE se može naći samo u arch/arm/ pa na dalje u njegovim poddirektorijumima, ali mise čini da se to u tom slučaju i ne tiče, jedino ako ti nije kojim slučajem kernel kompajliran za arm CPU 😕
Možda grešim, ali mogu predpostaviti šta se dešava (sličan problem imam i na svom na lap top-u kad zatvorim i ponovo otvorim ekran, ili probam modprober trident-ov framebuffer, kad zatvorim ,što, da li u x ulaziš sa startx ili init 4, ume i tu da zakazuje.
Pogledj još jednom u BIOSu dali ti je Assign IRQ for VGA uključeno, a možda traži i agpgart u kernelu, mada su prporuke da on bude modul, pošto NV ima svoj način rešavanje tog problema.
Daj ti ovde jedan lspci -v, čisto da vidm koja je mašina.
29. новембар 2005. у 12:42 pm #37758armУчесник00:00.0 Host bridge: VIA Technologies, Inc. VT8363/8365 [KT133/KM133] (rev 03)
Flags: bus master, medium devsel, latency 8
Memory at d0000000 (32-bit, prefetchable)
Capabilities: [a0] AGP version 2.0
Capabilities: [c0] Power Management version 200:01.0 PCI bridge: VIA Technologies, Inc. VT8363/8365 [KT133/KM133 AGP] (prog-if 00 [Nor
mal decode])
Flags: bus master, 66Mhz, medium devsel, latency 0
Bus: primary=00, secondary=01, subordinate=01, sec-latency=0
Memory behind bridge: e0000000-e1ffffff
Prefetchable memory behind bridge: d8000000-dfffffff
Capabilities: [80] Power Management version 200:07.0 ISA bridge: VIA Technologies, Inc. VT82C686 [Apollo Super South] (rev 40)
Subsystem: VIA Technologies, Inc. VT82C686/A PCI to ISA Bridge
Flags: bus master, stepping, medium devsel, latency 0
Capabilities: [c0] Power Management version 200:07.1 IDE interface: VIA Technologies, Inc. VT82C586A/B/VT82C686/A/B/VT823x/A/C PIPC Bu
s Master IDE (rev 06) (prog-if 8a [Master SecP PriP])
Flags: bus master, medium devsel, latency 32
I/O ports at c000
Capabilities: [c0] Power Management version 200:07.2 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 1a)
(prog-if 00 [UHCI])
Subsystem: VIA Technologies, Inc. (Wrong ID) USB Controller
Flags: bus master, medium devsel, latency 32, IRQ 5
I/O ports at c400
Capabilities: [80] Power Management version 200:07.3 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 1a)
(prog-if 00 [UHCI])
Subsystem: VIA Technologies, Inc. (Wrong ID) USB Controller
I/O ports at c800
Capabilities: [80] Power Management version 200:07.4 Bridge: VIA Technologies, Inc. VT82C686 [Apollo Super ACPI] (rev 40)
Flags: medium devsel, IRQ 9
Capabilities: [68] Power Management version 200:0f.0 Multimedia video controller: Brooktree Corporation Bt878 Video Capture (rev 11)
Flags: bus master, medium devsel, latency 32, IRQ 10
Memory at e2011000 (32-bit, prefetchable)
Capabilities: [44] Vital Product Data
Capabilities: [4c] Power Management version 200:0f.1 Multimedia controller: Brooktree Corporation Bt878 Audio Capture (rev 11)
Memory at e2010000 (32-bit, prefetchable)
Capabilities: [44] Vital Product Data
Capabilities: [4c] Power Management version 200:10.0 Communication controller: Conexant HCF 56k Data/Fax Modem (rev 08)
Subsystem: GVC Corporation IBM
Memory at e2000000 (32-bit, non-prefetchable)
I/O ports at dc00
Capabilities: [40] Power Management version 200:11.0 Multimedia audio controller: C-Media Electronics Inc CM8738 (rev 10)
Subsystem: C-Media Electronics Inc CMI8738/C3DX PCI Audio Device
I/O ports at e000
Capabilities: [c0] Power Management version 201:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV34 [GeForce FX 5200] (rev a1) (pr og-if 00 [VGA])
Flags: bus master, 66Mhz, medium devsel, latency 248, IRQ 11
Memory at e0000000 (32-bit, non-prefetchable)
Memory at d8000000 (32-bit, prefetchable)
Expansion ROM at [disabled]
Capabilities: [60] Power Management version 2
Capabilities: [44] AGP version 3.0
Možda je neko mislio da imam neki egzotični hardver ali nemam (trenutno)!Na ovoj mašini je utočište našlo dosta linux OS-a!Mislim da se nismo najbolje razumeli!? Iz predhodnog posta se vidi da sam našao rešenje za nvidiu i kako da koristim 3d u Slackware-u! Ali kada izađem iz grafičkog okruženja opet slova veličine ekrana u bojama crvena ,zelena ,plava!Dok kada se sistem podigne i pre kucanja komande “startx” konzola je ok (slova su normalna)!100% je nekompatibilnost Slackwera sa nvidia drajverom! To pokazuje i da sam bio primoran da obrišem fajlove u direktorijumu /usr/lib/tls/ koji su pravili taku zbrku da X okruženje nije htelo da radi!
Da bi rešio problem sa modemom kompajlirao sam I kernel ali izgleda mi da to nisam uradio kako treba jer se I dalje javlja ista greška kada pokušavam da instaliram drajver za modem!
Posle kompajliranja kernela nisam imao zvuk pa sam skinuo drajver alsa i instajlirao ga i sada mi zvuk radi ali kada pokušam da instaliram drajver za modem conexante (hcf) javlja se greška u kojoj mi kaže da kernel nije kompajliran sa sa opcijom “CONFIG_SERIAL_CORE”?Debian Sarge 3.1 na 2dvd-a je isto korišćen na ovom računaru sa kernelom 2.4 i instalacija drajvera je protekla super bez greške ( drajvera za modem I grafičku) ! Znači u pitanju je kernel koji dolazi uz distribuciju Slackware 10.2!? I još nešto na Debianu nisam imao problema sa nvidia drajverom iste verzije kao u Slackware-u niti sa drajverom za modem!?
Nemoj da neko misli da blatim Slackware samo iznosim činjenice koje su zasnovane na testiranju te dve distribucije linuxa na istom računaru iza kojih stojim!
Ako neko ima neki predlog kako da sredim problem drajvera za modem sa kernelom I izgleda konzole (slova) posle izlaska iz X okruženja neka iznese svoj predlog!
29. новембар 2005. у 1:30 pm #37759nVideoУчесникJa sm takođe nov u Slacku, ali sam ga zato instalirao gde god sma stigo, od kečine do IV-ke, i radi super, ali prva stvar koju uradim je updatedb i chmod 000 su rc.hotplug i rc.alsa, naravno pošto uradim lsmod da vidim šta mi je sve on sam poterao od modula, zatim idem na mcedit rc.modules i dodam sve što mi treba, tako je dok ga po sledećem restartu ne iskompajliram.
U tvom slučaju bi bilo dovoljno modprobe cmipci, a ako si na 2.4.31 onda instaliraj neki od HCF/HSF BETA drajvera, koji je tvoj modem ustanovi sistemom eliminacije, mislim da ih još uvek ima ovde u download sekciji.BTW
Još od MDK 9.1 dodaje u append liniji lilo.conf-a acpi=off, to mi se recimo na ASUS’ima pokazalo ne potrebnim, jer mu olakšava rad sa IRQ-ovima, ali ni tu nema pravila, dakle možda j to tvoje VIA koja ima neki problem sa nVidia karicama, kod mene je KT-133A i nikad nisam imao nikakvih problema, osim sa IRQ4 za modem na ISA, ga uguravam na IRQ7.
29. новембар 2005. у 10:50 pm #37760armУчесникnemogu da instaliram drajver za hcf jer kada pokrenem komandu hcfpciconfig i kada dođe do dela da mu je potrebno da se kompajlira i tada izbaci da kernel nije kompajliran sa opcijom “CONFIG_SERIAL_CORE”?
Jel neko zna kako dalje ?!29. новембар 2005. у 11:51 pm #37761armУчесникDa li da instaliram drugi kernel 2.6 pa da probam sa njim!?
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.