Почетак › Форуми › Линукс › Линукс умрежавање › problem sa konektovanjem na net preko ethernet adsl modema
- This topic has 14 одговора, 5 гласова, and was last updated 17 years, 7 months раније by MisterNo.
-
АуторЧланци
-
8. јануар 2007. у 1:51 am #5134522_danaУчесник
nisam, ali hvala u svakom slucaju.
jer nema staticke ip adrese (dhcp radi) i nema subnest maske i default gatewaya. nista od toga nije setovano u winxp.8. јануар 2007. у 2:07 am #51346LYbУчесникI netmask i gateway ces dobiti dhcp-om.
rekli su ti ljudi, nemoj da pravis adsl konekciju i da pokusavas da ga tretiras kao modem, nakacio si ga normalno na ethernet, koliko sam shvatio. Pridji mu iz browsera i podesi sta treba. Gde ako negde zapinje, javi, ali sa sto vise detalja. Za pocetak, user guide na http://www.usr.com/support/9003/9003-ug/index.htm kaze:To access the Web User Interface, follow these steps…
1. Install your router according to the Quick Installation Guide.
2. Connect the router to the Ethernet or USB port on your PC.
3. Open a Web browser and go to IP address http://192.168.1.1. (Otherwise, go to the LAN IP designated for the router’s management port.)
4. At the prompt, type in your user name and password. The default user name is “root.” The default password is “12345.” (Don’t type the quotation marks or period.)Za neke podatke ces mozda morati da kontaktiras provajdera, ali bi trebalo da su ti vec sve dali na par papira. Inace, ono sto moze da ti predstavlja najvise problema je VPI i VCI… Kod nas su uvek (mislim da su uvek) VPI 8, VCI 35
7. фебруар 2007. у 11:36 pm #51347ramsesУчесникimam problem kod podesavanja konekcije preko pppeo protoka na mandrivi 2007, i nigde me u toku pravljenja konekcije ne pita za tu vrstu protoka. Ako je neko imao taj problem molim da mi pojasni ovo 🙁
8. фебруар 2007. у 2:22 am #51348LYbУчесникJa imam problem da shvatim sta si hteo da pitas. Ajde ponovo, ali idi u detalje.
8. фебруар 2007. у 9:17 am #51349MisterNoУчесникPitanje je da li imas ethernet modem ili ruter.
1. Ako imas modem odna ti treba pppconfig (ubuntu) ondosno u tvom slucaju rp-pppoe paket.
2. Ako imas ruter, onda treba da mu pridjes (najcesce preko web interfejsa) i da ga konfigurises.
Mozes da koristis DHCP sa rutera, a najvaznije od svega je da podesis nat na ruteru. (naravno pazi da ti eth interfejs rutera i lokalni eth interfejs budu na istom mreznom opsegu) -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.