Početak › Forumi › Linuks distribucije › Ubuntu,Mint,… › Problem sa admin privilegijom na 8.04
- This topic has 8 odgovora, 5 glasova, and was last updated 17 years, 9 months ranije by
Ljuba1.
-
AutorČlanci
-
27. maj 2008. u 1:43 pm #10130
Ljuba1
UčesnikOd skoro mi se na 8-mici pojavio problem, kada probam da startujem Synaptic package manager ili update manager ili software sources jednostavno satic odradi koji krug i nista se ne desi, ne mogu da stignem ni do dela kada se zahteva lozinka da bi se startovali ovi programi. Kao da nisam logovan sa admin privilegijama. Ima li neko ideju u cemu je problem, jel to nekakav bag koji se da ispraviti ili sam ja nesto *ae*o???
p.s. Verovatno se iz gore navedenog vidi da nisam strucnjak pa molim za pomoc, pozdrav!27. maj 2008. u 2:09 pm #70266nucleuswizard
UčesnikPa pokreni synaptic menadžera iz konzole i vidi koje greške prijavljuje pa stavi ovde.Mislim da je komanda
[code]synaptic[/code]
27. maj 2008. u 3:26 pm #70267dens
Učesnikprobaj:
sudo synaptic (iz konzole) ili
kdesu iz KDE-a, a ako koristis Gnome… onda ne znam…
inace, sve mozes da radis i sa apt-get, odnosno aptitude ili u KDE sa adept….probaj iz konzole:
sudo apt-get update
ako prodje uspesno, mozes da radis i:
sudo apt-get upgrade (ako odrzavas sistem up to date)
Za pretragu:
sudo apt-cache search
instalacija:
sudo apt-get install27. maj 2008. u 4:42 pm #70268Ljuba1
UčesnikTaj problematicni ubuntu mi je na masini na poslu, mogu da radim sudo apt-get update i upgrade ali neznam komandu recimo da iz terminala ili konzole pozovem synaptic manager ili recimo da aktiviram firewall koji je do skoro sasvim normalno radio. U svakom slucaju hvala na trudu da mi pomognete.
p.s. Ako znate jos neku komandu kojom bih mogao da probam nesto i ako vas ne mrzi napisite, hvala!27. maj 2008. u 6:36 pm #70269Daniloc
Učesnikvidi, samo iz konzole (terminala) kucaj
synaptic
Dobices rezultat koji nam treba da resimo problem.
28. maj 2008. u 6:45 am #70270Ljuba1
UčesnikIz terminala mi otvori synaptic ali prijavi ovu gresku kao na slici i uopste nemam pojma sta da radim, nervira me do besvesti. >:(
28. maj 2008. u 11:11 am #70271foxbunny
UčesnikMozda je ovo:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/synaptic/+bug/38397
btw: first reported on 2006-04-06
28. maj 2008. u 5:22 pm #70272Ljuba1
UčesnikJeste to je ta greska, sada mi je sinula jedna ideja koja je naivna ali mozda popravi sistem, imam kod kuce na kompu hardy u dual butu sa xp ali mi kuci sljaka sve ko sat, uradicu apt on cd sa kucnog kompa i sa tog cd-a presnimiti sve na problematicnom hardiju na poslu, mozda popravi taj fajl koji je pretpostavljam pukao. *ebem li ga javicu vam sta se desilo!
30. maj 2008. u 9:30 am #70273Ljuba1
UčesnikReseno!!! Instalirao sam novu 8-micu i ostavio 100mb za boot, 10gb za ext3, 10gb za swap i 1gb za home……sada sve radi kao FERARI. Mislim da je to i bilo najbolje resenje a da ne cackam po nekim skriptama koje iskreno i ne razumem, veliki pozdrav svima! 🙂
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.