Početak › Forumi › Linukso veb sajt › Pričaonica › Prevod
- This topic has 46 odgovora, 9 glasova, and was last updated 19 years, 7 months ranije by
GoranSTX.
-
AutorČlanci
-
28. decembar 2006. u 1:58 am #50325
BrokeBody
Učesniksve te reci imaju isto znacenje i originalu i u prevodu, ako cak i drvosece , pardon, kanadjani ^-^ razumeju onda je ok, priznajem pobedio si O0
::)
Da, kada su napisana [b]ćirilicom[/b].
OK dejanium, fifty-fity. :biggrin:
28. decembar 2006. u 9:10 am #50326kosmi
UčesnikDogovor je pao, prevod zaista većini i nije potreban!?! Što bi se
lagali dalje? Neka nam deca uče srpsko-poturčeni-IT engleski.”Sve će
znati, ništa znati neće”. Od profesionalizma ni traga, a bogami ni
glasa od dva sloga. Hoćemo li i kada ćemo se dogovoriti, jer bi
nelicemerni dogovor bio da bi se razumeli, razumećemo se kada budemo
Englezi, a nikada i nećemo biti kao oni. Zdravo je smejati se sam
sebi, ako imamo razloga, a ako razloga nema, a nema, nema ni gneva,
nema volje, pa kako nam onda može biti razumljivije i bolje? abvgdđ…
PONEKAD SE ZAPITAM, PONEKAD SE ZAPITAM, PONEKAD SE ZAPITAM.
DPKG-RECONFIGURE SRBIJANCE, IMA LI UOPŠTE SRBINA VO SERBIA ILI SMO
SAMI SEBI NAMETNUTI KAO ŠTO NAM JE I LINIKS NAMETNUT. ZLU NETREBALO.
ETO JA MOGU DA ŽIVIM BEZ PREVODA, A I KADA BI HTEO DA PREVEDEM BILO
ŠTA, MNOGI BI OSTALI NEZADOVOLjNI. NEMA POSLA KOD SPUTAVANJA, SAMO
NAPRED, DAJ BILO ŠTO. ŠTO JE NAŠE NAŠE JE-ŠTO JE TUDJE ZAJEDNIČKO JE.
GLUPOST NEMA GRANICE I JA TO POŠTUJEM, BEZ IKAKVE INICIJATIVE, BEZ
CEBRE, OD SEBE… U SVAĐI NEMA REŠENJA, NEMA REŠENJA, NEMA REŠENJA.
MIKROSOFTOV UGOVOR JOŠTE VAŽI-DOGOVOR SA ŽENOM-ŠEJTANOM.
Naša zemlja ima svoje najbolje poslovne odnose sa nemcima i francuzima.
Susevo Mandriva između stativa. Jev(f)tina skupštinska leblebija. Ovde
kod nas, u nama…A mi nikada nismo sami, ni u sebi, a ni spolja.
U ustavu “piše” da je zvanično pismo srp(b)skoga naroda ono pismo koje
zadovoljava potrebe svih građana koji u zemlji srpskog naroda i svih
drugih naroda koji žive na tlu teritorije srpskoga naroda, uzimajući u
obzir da manjine sa statusom većine, sputavajući većinu sa svim pravima
manjina… i latinica i ćirilica – i babe i žabe. Ama i mandarinski, u
zavisnosti ko okupira i eksploatiše većinu i manjinu, ko, šta, gde i kako.
Vranjanci su albanci, pazarci su srbi, cigani su srbi, srbe ne svrbi,
piroćanci su bugari, negotinci rumuni, subotičani madjari, a srbe ne
srbi, a srbe ne svrbi, a svrbe ne srbi, srbi na bratele, nama srba, neće
nas ni biti. Sramota me debele GL žene, ne mene, na mene i ne mene.
Sram da nas bude, rodjeni u grehu, a pravimo se da smo nevini, dokle?
Kompleksi kompleksnima, inicijativa diktatorima. Za koga i kako?
Za sebe, od sebe.28. decembar 2006. u 9:14 am #50327dejanium
Učesnikvidi se iz tvojih stavova da imas vise skole od prvog osnovne 😉 O0 uredu je, opusteno 😉
Ja nikada OpenOffice necu nazvati “otvorena kancelarija” jer bih sam sebi bio smešan, a kamoli drugima. Toliko insistiranje na svemu srpskom i nama Srbima kao nebeskom narodu, a odbacivanje svega što je latinicno (jer to koriste Hrvati) ili, daleko bilo, americko, nas je vec dovoljno zakopalo.
kao sto ni tisuću nikad neces reci, da ne ispadnes smesan, iako je to srpska rec.naziv OupenOfis je isto sto i eMeSOfis, HP, Intel, AMD, FIAT, SEAT, Tojota … brand (bljak, puj puj), tako da neces cuti OtvorenaKancelarija iako je to znacenje OpenOffice-a ::)
preteruješ liti pe-er-e-te-er-u-j-e-š, jbt, kakav blam :redface: kako se šdčćljdž izgovaraju ka pevusis a-be-ce-de-ef-ge…pomoc!
1944 – ti bi sa svojim principima, kao oficir ozne, za kratko vreme bio major :biggrin:
1954. – Srpski i hrvatski pisci i lingvisti postigli su Novosadski dogovor o srpskohrvatskom književnom jeziku koji je potpisalo 25 uglednih strucnjaka za jezik, sa piscem Ivom Andricem na celu. Zakljuceno je da je narodni jezik Srba, Hrvata i Crnogoraca jedan jezik s dva izgovora, da su oba pisma – cirilica i latinica – ravnopravna i da jezik ima zajednicki pravopis.
1990 – booom, pak-pak-pak, booom, pak-pak-pak… sve je propalo, sve se srusilo, svemu je kraj :'(
2006 – novi ustav i potvrda 1990. (ovi drugi su to mnogo ranije uradili, treci jos koriste “maternji”)
ovde niko ne pominje nebo, zapadno susedstvo i jedinu super silu osim tebe, moras da ih spomenes pa makar crko 😮
sta je ti je?gde ti to vidis velikosrpsku zaveru?imas neki problem? jel te blam sto ti je radno mesto kancelarija ,a ne office?ko odbacuje latinicu, isti kao i ti (iskljucivi, samo sa dijametralno suprotnim stavovima)?
veliki srpski pesnik, dubrovcanin Dživo (Ivo) Gundulic (1589-1638), je svog “Osmana” pisao na latinici. pa i mi na forumu pisemo latinicom.
popij prvo bensedin pa citaj dalje ove veliko-srpske-nebesko-narodske stihove iz 16 stoleca.
“Od Lesandra Srbljanina, od svijeh cara, cara slavnog
Aleksandro to svidoci kralj veliki svega svita.”
offtopic
starci u mom selu, godinama u nazad (da ne preterujem, stolecima), svakog Aleksansnadra zovu “O, Ljesandra!”,a za Gundulica nikad nisu culi.
ne, nisam sovinista i slicno, nema potrebe da me prozivas po tom pitanju jer ovde politici nema mesta.
elem,da se ponovim, volim se, druzim se i postujem sa ljudima druge vere i boje koze (to kazem zbog onih koji vide da covek ima drugaciju boju, ja to ne vidim), a drzim do toga da sam “Srbljanin”.dosta od mene na ovu temu, srecna nova godina jboban 🙂
p.s. i svima ostalima koji pratite ovu temu, naravno, da se ne uvredite!
28. decembar 2006. u 9:21 am #50328DeeMon
UčesnikUf, ljudi manite se ovakvih rasprava (sećate se teme o ćirilici na latiničnom forumu?).
Neke reči jednostavno nemaju smislen prevod i tu treba koristiti originalan izraz.A da li se neko seća šta je originalni pokretač pitao? Prevod non-volatile memory.28. decembar 2006. u 9:47 am #50329dejanium
Učesnikpa odgovor smo dali jboban i ja, sve ostalo je preslo u kafansku raspravu >:(
sad stvarno odoh!
28. decembar 2006. u 12:09 pm #50330miodragz
UčesnikMoram i ja malo da se umešam :D.
Može većina stvari da se prevede i ne vidim ništa loše da se Open Ofis zove Otvorena kancelarija, print štampanje itd.28. decembar 2006. u 12:47 pm #50331jboban
Učesnikne vidim ništa loše da se Open Ofis zove Otvorena kancelarija
“Open Ofis” 😮
Predajem se i čekam nekoga uživo ovo i da izgovori (mislim na prevod “otvorena kancelarija”) pa da umrem od smeha na mestu… :biggrin:P.S. Windows prevodioci sa svojim prevodima (WordPad = “Pisanka”, Paint = “Bojanka”) su mala deca, za ove prevode…
28. decembar 2006. u 2:40 pm #50332Časlav Ilić
Učesnik”Open Ofis” 😮
Predajem se i čekam nekoga uživo ovo i da izgovori pa da umrem od smeha na mestu… :biggrin:Ne znam što se petljam, ali… Da li sam dobro razumeo ovaj deo: misliš da je smešno napisati „Open Ofis“, a još gore ga baš tako izgovoriti?
28. decembar 2006. u 3:55 pm #50333kosmi
UčesnikNego šta nego otvorena kancelarija. Šta je loše u tome da se Open Officeprevede tako? Mada, u pravu si jb. Kod nas su kancelarije većinom zatvorene, pa bi smešno bilo otvoriti je. Otvorena Kancelarija, lepo zvuči, tako se prevodi i neznam u čemu bi bio problem da se tako zove, čak je i naziv SIMPATIČAN.
NE, MI NIKADA NEĆEMO SEBI PRIZNATI DA SMO SVI MI NEKAD DECA BILI. ČEGA VAS JE
SRAMOTA, SVOJE DECE ILI SEBE SAMIH. SVI LUKAVI – ŠATRO BEZGREŠNI.
WORD-Pisanije otvorene kancelarije
SPREADSHEET-Brojanije otvorene kancelarije
PRESENTATION-Predstavljanije otvorene kancelarije
DATABASE-Zbirka otvorene kancelarijeALO BRE, IMA LI NEKOG OD ŽIVIH A DA PRITOM NEKOM NEŠTO NE SMETA, RADI DOSADE, A
I RADI ZAJEBANCIJE. ILI JE SVE NAJBOLJE TAMO NAPOLJU, A MI SE LICEMERNO SMEJEMO
SAMI SEBI ILI DRUGIMA DO SEBE, OD SEBE, UTOVAR.
NE BRATE, OFIS, BILBORD, WORD, PA KUD PLOVI OVAJ BROD. AKO JE TAKO, A TAKO JE,
OVA ZEMLJA PUNA ŠUPLJIH LICEMERNIH GLAVA NIJE ZEMLJA NEGO ODSKOČNA DASKA ZA
POENGLEZIVANJE NADOBUDNIH SRBENDI. NIJE NI ČUDO ŠTO NAS NE POŠTUJU. VEĆI SMO
ENGLEZI OD ENGLEZA, VEĆI AMERIKANCI(DA, DA NE AMERI-NEGO AMERIKANCI) NEGO SAMI
AMERIKANCI, PA BI MOGLI DA BUDEMO I VEĆI KINEZI OD KINEZA, A ISTO TAKO VEĆI
CIGANI OD ROMA. OTVORENA KANCELARIJA, NEGO ŠTA NEGO OTVORENA ILI JE MOŽDA
IPAK ZATVORENA ZA ZA ZA ZA ZA ZA ZA ZA ZA ZA ZA ZA ZA ZA ZA ZA ZA ZA ZA ZA…
LASKAVE I TVRDOGLAVE JALOVE LENŠTINE. OSVRNITE SE, OSVETITE, OTKOPAJTE,
PROSVETITE, DAHIJE, OSMANLIJE, KARANFILI, ZUM, ZUM, ZUM. NAUČITE SRPSKI.28. decembar 2006. u 7:33 pm #50334BrokeBody
UčesnikPonekad jedva kačim ovog kosmi-ja. ::)
Mislim, samo tako nastavi, svidja mi se kako pricas. 🙂
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.