Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Popularizacija Linuxa kao OS-a
- This topic has 15 одговора, 14 гласова, and was last updated 19 years, 2 months раније by xphreak.
-
АуторЧланци
-
26. јул 2005. у 2:45 pm #5810lord_NIKONУчесник
Nesto sam se kontao kako bi mogli da popularizujemo Linux kao OS . Mogli bismo da posaljemo po koji mail u neku emisuju tipa “Kljuc” na RTS-u .
Imali bi dve suprostavljene strane.
Sa jedne strane bi bili pristalice Windowsa(Microsofta), ali bilo bi dobro i da bude neko i iz nase vlade jer je ona potpisala sporazum sa Microsoftom, da pokazemo ljudima kaku su gresku napravili i koliko ce nam uzeti para u narednih 10 godina. Naravno na drugoj strani bi bile pristalice Linuxa (odnosno GNU GPL-a).
Trebalo bi da ta emisija bude veoma zanimljiva, Sta vi mislite ??26. јул 2005. у 5:14 pm #31695BastardУчесникVids da je mene neko pitao pre vise od dve godine koji bi os ja bi reko windows.Uopste samo pitanje legalizacije softvera kod nas je dobra ideja jer donosi mnoge pogodnosti kao windows na srpskom i td.Win je super sistem i sve radi podmazano samo sto se meni recimo nesvidja da ga koristim najvise zbog toga sto nemam lovu za original softver a volim internet.
Mislim da to sto ti predlazes je glupo iz vise razloga o kojima razmisli sam.Ovaj forum bi trebalo da nazovemo linux dizgustije pre nego diskusije.Mislim sva ta pitanja tipa windows-ovci vs linux-ovci su neprijatna i bezrazlozna
26. јул 2005. у 7:49 pm #31696xphreakУчесникJa sam poceo da pisem za lokalne novine o LINUX-u (for free naravno), pokusaj i ti prvo tamo da namestis prvi korak pa posle ces videti.
Ali nemoj na konto rivalstva pa da pljujes po WIN$, svako ima pravo na izbor, a ti se potrudi da pridobijes ljude za LINUX 😀26. јул 2005. у 8:05 pm #31697lord_NIKONУчесникPa u sustini sam tako i mislio da pokazem koliko je Linux dobar a Win los
26. јул 2005. у 8:17 pm #31698ivasicУчесникPa u sustini sam tako i mislio da pokazem koliko je Linux dobar a Win los
Kako li si samo smislio to da pokažeš…. 🙂
Ni jedan ni drugi OS nisu loši! Pitanje je samo, kao što neko već reče, kome koji više odgovara…
26. јул 2005. у 9:48 pm #31699popacУчесникDa da kako da ne… Windows je čak i bolji, ima lepši default boot 😆
27. јул 2005. у 1:06 am #31700Mr_PingvinУчесникJa sam poceo da pisem za lokalne novine o LINUX-u (for free naravno), pokusaj i ti prvo tamo da namestis prvi korak pa posle ces videti.
Jel to ono u halo oglasi – Zrenjanin.
Ja sam uglavnom pokušavao da poturim linux na tamošnjem fax-u, ali za sada ništa od toga…
27. јул 2005. у 5:23 am #31701unknownУчесникJa sam uglavnom pokušavao da poturim linux na tamošnjem fax-u, ali za sada ništa od toga…
Ako se ne varam tamo je server na linuksu. Ma tamo nema sanse da poturis linux, to je jedna od strategija Microsofta. Daju besplatne programe ili neke tamo akademske licence da se mladi nauce na windows.
27. јул 2005. у 11:32 am #31702japanУчесникima, ima…
i na mom fax-u m$ daje besplatne programe i licence, ali se i dalje prilicno koristi linux (bar u radu vezanom za nastavu), a sve to zahvaljujuci cinjenici da kad instaliras npr. slack, imas gcc, perl, lex, yacc, as…
27. јул 2005. у 12:47 pm #31703DeeMonУчесникLjudi, zašto uopšte počinjati diskusiju koji je operativni sistem bolji ili lošiji, svi znamo da je to windows, ups linux, ma ne, windows….
Šalu na stranu, i jedan i drugi OS imaju svojih prednosti i nedostataka.Windows je okrenut neiskusnim korisnicima, čiji cilj nije podešavanje sistema preko konzole i ostalih linux zezancija, dok je linux opet okrenut nešto iskusnijim korisnicima koji znaju šta i kako hoće da podese.Čak je i veliki Microsoft koristio usluge firmi koje imaju servere na linuxu da spreči napade na svoje servere.Ali opet kažem nema svrhe prepirati se, oba sistema su dobra ako znate kako da ih koristite. 8) -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.