Početak › Forumi › Prvi put na Linuksu? › [POMOĆ!] Pristup Mail serveru
- This topic has 32 odgovora, 6 glasova, and was last updated 18 years, 11 months ranije by
psy_unix.
-
AutorČlanci
-
4. oktobar 2007. u 11:40 am #63140
velial
UčesnikAko su ti one dve komande što je Najtviver dao radile, a problem je bio nakon restarta, trebalo bi da ih dodaš u jednu od “rc” skripti (/etc/rc*), onu koja je namenjena korisnicima (mislim da je “rc.local”). U svakom slučaju piše u zaglavlju skripte da je to skripta koja se poslednja izvršava u toku dizanja sistema ili tako nešto.
Primetio sam kod Fedore (a verovatno je tako i kod RH-a) da kod pojedinih stvari menjanje konfiguracionih fajlova nema uvek smisla, a promene se gube nakon restarta. Tako da nije loša praksa koristiti tu skriptu.4. oktobar 2007. u 11:50 am #63141Nightweaver
UčesnikOk. Pre nego ti pokazem drugi guru nacin da resis problem jedno pitanje, da li ti je ovo poslednje pravilo za IPTables radilo uopste tj. kada si rucno unela ovu komandu u konzolu?
4. oktobar 2007. u 11:53 am #63142naca
UčesnikJa jedino sto sam pokusala jeste da zamolim kolegu da pokusa pristupiti mailu spolja. I to nije radilo.
4. oktobar 2007. u 12:26 pm #63143miodragz
UčesnikDzaba poso 😉
Sto kaze nas narod platipa klati 😀 😀 😀4. oktobar 2007. u 12:30 pm #63144Nightweaver
UčesnikJa jedino sto sam pokusala jeste da zamolim kolegu da pokusa pristupiti mailu spolja. I to nije radilo.
Ok. Imas privatnu poruku.;)
5. oktobar 2007. u 9:12 am #63145naca
UčesnikNaightweiver,
Mozes li mi se javiti preko Windows Messenger?
Restartovala sam masinu i kada sam probala od kuce pristupiti stranici nisam uspjela. Treba li, mozda, neku skriptu ili servis rucno pokrenuti?5. oktobar 2007. u 9:53 am #63146psy_unix
UčesnikNaightweiver,
Mozes li mi se javiti preko Windows Messenger?Njega pitas za Windows Messenger ? hehehehehe
Al ajde ako je za mail server i tebe Naco pomoci ce ti >:D >:D >:D
Kupljeni ili negde skinuti Red Hat ako je negde skinut gubis vremena sa njim to nikad nece raditi kako treba100% tacno , skinuo , imam i serial al evo ga u kanti posle dva tri dana
Naco , pokusaj rucno da pokrenes scriptu i posto vidim da si nova jedan mali savet i zakon u vezi *nix sistema . “NIKAD NE RESTARTUJ MASINU” osim u slucaju rata ili zemljotresa .
5. oktobar 2007. u 9:57 am #63147foxbunny
UčesnikNaco , pokusaj rucno da pokrenes scriptu i posto vidim da si nova jedan mali savet i zakon u vezi *nix sistema . “[color=red]NIKAD NE RESTARTUJ MASINU[/color]” osim u slucaju rata ili zemljotresa .
I instalacije nove verzije jezgra… 😉
5. oktobar 2007. u 3:44 pm #63148Nightweaver
UčesnikNaightweiver,
Mozes li mi se javiti preko Windows Messenger?
Restartovala sam masinu i kada sam probala od kuce pristupiti stranici nisam uspjela. Treba li, mozda, neku skriptu ili servis rucno pokrenuti?Heh, pretpostavio sam se to desilo juce kada si nestala. Imas privatnu poruku. Sredicemo stvar. Nije frka.;) Uzgred, ova tema moze slobodno da dobije [RESENO] tag posto smo resili problem..samo treba malo podesiti rc.local.;)
Nema te zenske i tog mail servera zbog kojih bi ja koristio Windows Messenger..makar isti postojao za BSD ili GNU/Linux.:)
5. oktobar 2007. u 4:11 pm #63149psy_unix
UčesnikNema te zenske i tog mail servera zbog kojih bi ja koristio Windows Messenger..makar isti postojao za BSD ili GNU/Linux
Ma znam , naravno , mislio sam na MSN protokol a Naca kaze Windows Messenger. OK
Razumeli smo se i drago mi je da si pomogao Naci da resi problem a nadam se da ce ona za uzvrat okaciti ovde resenje . O0 :biggrin: :'(
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.