Почетак › Форуми › Први пут на Линуксу? › [POMOĆ!] Pristup Mail serveru
- This topic has 32 одговора, 6 гласова, and was last updated 18 years, 11 months раније by
psy_unix.
-
АуторЧланци
-
4. октобар 2007. у 11:40 am #63140
velial
УчесникАко су ти оне две команде што је Најтвивер дао радиле, а проблем је био након рестарта, требало би да их додаш у једну од “rc” скрипти (/etc/rc*), ону која је намењена корисницима (мислим да је “rc.local”). У сваком случају пише у заглављу скрипте да је то скрипта која се последња извршава у току дизања система или тако нешто.
Приметио сам код Федоре (а вероватно је тако и код РХ-а) да код појединих ствари мењање конфигурационих фајлова нема увек смисла, а промене се губе након рестарта. Тако да није лоша пракса користити ту скрипту.4. октобар 2007. у 11:50 am #63141Nightweaver
УчесникOk. Pre nego ti pokazem drugi guru nacin da resis problem jedno pitanje, da li ti je ovo poslednje pravilo za IPTables radilo uopste tj. kada si rucno unela ovu komandu u konzolu?
4. октобар 2007. у 11:53 am #63142naca
УчесникJa jedino sto sam pokusala jeste da zamolim kolegu da pokusa pristupiti mailu spolja. I to nije radilo.
4. октобар 2007. у 12:26 pm #63143miodragz
УчесникDzaba poso 😉
Sto kaze nas narod platipa klati 😀 😀 😀4. октобар 2007. у 12:30 pm #63144Nightweaver
УчесникJa jedino sto sam pokusala jeste da zamolim kolegu da pokusa pristupiti mailu spolja. I to nije radilo.
Ok. Imas privatnu poruku.;)
5. октобар 2007. у 9:12 am #63145naca
УчесникNaightweiver,
Mozes li mi se javiti preko Windows Messenger?
Restartovala sam masinu i kada sam probala od kuce pristupiti stranici nisam uspjela. Treba li, mozda, neku skriptu ili servis rucno pokrenuti?5. октобар 2007. у 9:53 am #63146psy_unix
УчесникNaightweiver,
Mozes li mi se javiti preko Windows Messenger?Njega pitas za Windows Messenger ? hehehehehe
Al ajde ako je za mail server i tebe Naco pomoci ce ti >:D >:D >:D
Kupljeni ili negde skinuti Red Hat ako je negde skinut gubis vremena sa njim to nikad nece raditi kako treba100% tacno , skinuo , imam i serial al evo ga u kanti posle dva tri dana
Naco , pokusaj rucno da pokrenes scriptu i posto vidim da si nova jedan mali savet i zakon u vezi *nix sistema . “NIKAD NE RESTARTUJ MASINU” osim u slucaju rata ili zemljotresa .
5. октобар 2007. у 9:57 am #63147foxbunny
УчесникNaco , pokusaj rucno da pokrenes scriptu i posto vidim da si nova jedan mali savet i zakon u vezi *nix sistema . “[color=red]NIKAD NE RESTARTUJ MASINU[/color]” osim u slucaju rata ili zemljotresa .
I instalacije nove verzije jezgra… 😉
5. октобар 2007. у 3:44 pm #63148Nightweaver
УчесникNaightweiver,
Mozes li mi se javiti preko Windows Messenger?
Restartovala sam masinu i kada sam probala od kuce pristupiti stranici nisam uspjela. Treba li, mozda, neku skriptu ili servis rucno pokrenuti?Heh, pretpostavio sam se to desilo juce kada si nestala. Imas privatnu poruku. Sredicemo stvar. Nije frka.;) Uzgred, ova tema moze slobodno da dobije [RESENO] tag posto smo resili problem..samo treba malo podesiti rc.local.;)
Nema te zenske i tog mail servera zbog kojih bi ja koristio Windows Messenger..makar isti postojao za BSD ili GNU/Linux.:)
5. октобар 2007. у 4:11 pm #63149psy_unix
УчесникNema te zenske i tog mail servera zbog kojih bi ja koristio Windows Messenger..makar isti postojao za BSD ili GNU/Linux
Ma znam , naravno , mislio sam na MSN protokol a Naca kaze Windows Messenger. OK
Razumeli smo se i drago mi je da si pomogao Naci da resi problem a nadam se da ce ona za uzvrat okaciti ovde resenje . O0 :biggrin: :'(
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.