Ne, nije mi hitno već mi je bitno pošto je Dreamweaver jedini program zbog kojeg sam još uvek na Windozi.
Da li postoji neki supstitut ili nešto slično Drimweaver-u za Linux?
Izvinjavam se ako smaram sa ovim oko Dreamweavera ali primetio sam da je neko gore postovao nešto vezano za ovo što mene zanima, pa reko ajd da pitam ako neko zna.
Interesantno. Voleo bih da probam navedene programe.
Sto se tice Mozilinog Composera, prilicno je rudimentaran i ono sto se u njemu moze obaviti brze radim u nekom od nabrojanih editora. Nedostaje mu podrska za paralelni prikaz koda i strane, okvire (frames), css, sablone (templates), podrska za skript jezike, isticanje html sintakse (i podrska istog za skript jezike)…
Po mom misljenju mozila composer nije los za upoznavanje sa html – om i njegovim mogucnostima, neke stvari mogu da se lako obave u njemu i dosta brzo,ali on ipak nije za neki ozbiljniji posao, to je barem moje misljenje.
Sta znaci sledece:
“Dreamweaver MX 2004 Commercial, Multiplatform, installation only allowed on one platform”?
Koliko sam ja shvatio ova verzija moze da se instalira i pod linuxom… Ispravite me ako gresim… ❓
Postoji i CoffeeLinux (CoffeeCup HTML editor) koji je skoro identican verziji za Windows i predstavlja odlican graficki program za editovanje web stranica (html, php, java script itd) a poseduje i veci broj ugradjenih java scrpitova i dr.