Почетак › Форуми › Први пут на Линуксу? › PCBSD
- This topic has 34 одговора, 6 гласова, and was last updated 15 years, 11 months раније by Neky.
-
АуторЧланци
-
23. децембар 2008. у 8:55 pm #74656RiSKУчесник
MSN?
Ne postoji MSN za BSD.U svakom slucaju aMSN je zamena (ne znam kako radi, ne koristim MSN) a Kopete i Pidgin su ‘multi protokol’ mesendzeri. Probaj sa njima.
23. децембар 2008. у 9:37 pm #74657marelliУчесникZnaci ode windo$s,heheheh ….. :biggrin:
23. децембар 2008. у 9:47 pm #74658NekyУчесникSamo neka ide. Što se WoWa tiče, imaš li instalirane drajvere za grafičku?
24. децембар 2008. у 11:18 am #74659iwcham1979УчесникProradio i wow. 🙂 Upisao sam samo jednu liniju u jedan cfg. file da radi pod open Gl. Cini mi se da ne izgleda bas kao pod windowsom i da radi sa lower Fps….. VValjda tako mora. To jeD3D igra?!
Nego, muka me uhavti juce sa task barom. Najbolje sto sam odradio je da mi start button (vatrica ona0 bude u gornjem levom uglu, i meni pada na dole odatle. Takodje sam zatvorio prozor sa ikonicama za neke korisne stvari i sada ne znam kako da gavratim nazad 🙁
24. децембар 2008. у 11:48 am #74660iwcham1979УчесникAha, znaci on samo na default lici na windowsow, a inace je sastavljen od tih widgeta, pa moraju da sa adduju, mogu da se pomeraju itd? Jel tako?!
24. децембар 2008. у 1:38 pm #74661RiSKУчесникHmmm… Sta?
To sto zoves taskbar se u KDE terminologiji (i kod vecine drugih okruzenja) zove panel. I, da, panel je samo konteiner za widgete. A na isti mozes da dodas meni, taskbar, ikonice… lom zivi stvari.
Ne znam bas kako izgleda desktop na KDE4. Nisam proveo u njemu vise od 10 minuta 😉
24. децембар 2008. у 2:13 pm #74662crveni1УчесникHmmm… Da li neko ima rešenje za moj problem? Radilo mi je sve do pre neki dan kada sam rešio neke promene da napravaim na mašini. Stavio sam umesto AMD MSI N3V9 ploče, Intel Asus P5K SE ploču, pored 1 SATA diska ubacio sam još jedan iiii . Od tog trenutka ne može da se podigne (čak ni sa DVDa), odnosno, prepozna mi oba harda, ali iz meni nepoznatog razloga pokušava image da namontira na md0 device (?) koji sigurno ne postoji. Mislim da nije do ploče, nego iz nekog razloga tretira ova 2 harda kao da su raidu. Probao sam i sa drugim FreeBSD distribucijama i svuda isti problem.
24. децембар 2008. у 10:41 pm #74663NekyУчесникWell, pogledaj koja su podešavanja u BIOSu za SATA kontrolere; tačnije u kom režimu rade.
25. децембар 2008. у 7:09 am #74664crveni1УчесникProverio sam još ranije bios. Nije. Jedino što je uključeno je “compatibility” mode i stavljen je na IDE, jer bez toga uopšte ni ne vidi diskove. Probao sam 32bitna/64bitna distribucija (ovo je imalo veze recimo u linuxu pre, ne znam, nekih godinu dana, gde još nije valjano prepoznavao sata u 32bitnim distribucijama, dok u 64bitnim je savršeno ok radilo, vremenom i 32bitne su valjano počele da prepoznaju) nije ni to. RAID nije uključen, a dokaz je da windows i linux su regularno namešteni, jedino kod free bsd-a, posle prepoznavanja u boot sekvenci diskova (regularno vidi oba sata diska) pokuša da mountuje svoj image i tu se upuca, i jedino što mi nudi je restart…
26. децембар 2008. у 10:24 pm #74665svrbinУчесникПролетос и ја поднових рачунаљку и pcbsd који сам користио није хтео да се насади на нову конфигурацију – и то ниједан…
Након што препозна хард и одредим му где да се инсталира, уместо да крене са инсталацијом пријављивао ми је da – нема хард диска…
Међутим, то је био случај и са линуксима који су се у то време појављивали – нисам имао пријаву те врсте недостатка у хардверу, али би се инсталација приковала већ приликом бутовања са двд-а…
Само је радио виндовс – док се не појави Slackware 12.1.
Беспрекорно… -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.