Почетак › Форуми › Први пут на Линуксу? › PCBSD
- This topic has 34 одговора, 6 гласова, and was last updated 15 years, 8 months раније by Neky.
-
АуторЧланци
-
23. децембар 2008. у 1:51 pm #10624iwcham1979Учесник
Pozdrav svima. Bas mi je drago sto sam vas pronasao Totalni sam noob sto se tice Linux-a. Video sam u SK-a tekst o PC-BSD 7.0.1 pa rekoh ajd da probam. Problem je sledeci:
Downloadovao sam PC-BSD 7.0.2 i na mojoj masini (c2d 7200@ 3.42Ghz, nvidia 8800Gts 512, 2Gb ram) se zaglavi pre pocetka instalacije kad ispisuje one gomile lomandi i sta vec…. Na laptopu sa Ati grafikom je dao graficko okruzenje i instalirao sam sav happy, ali me je vratio u konzolu na reboot 🙁 Zasto zakucava na desk masini iz potpisa pre pocetka installa? Da nije zbog overclocka?! Drzim procesor sasvim lagano na 3.42Ghz i memoriju na1080?!
Ako nesto znaci, ovde stane:
Uhub1: 2ports with 2 removable, self powered
23. децембар 2008. у 2:16 pm #74637iwcham1979УчесникA evo skida se i Open Suse 11.1? Ide na 4.6Gb Nadam se da cu s njim imati vise srece? Sta mislite o njemu?!
23. децембар 2008. у 2:20 pm #74638RiSKУчесникOki… cisto da ne bude zabune:
PCBSD nije linux vec fork FreeBSD-a
A to sto se vidi prilikom boota nisu komande vec pokuke kernela (dmesg)Elem, sto se tice instaliranog sistema: Desava li se pri kraju boota da se ekran zatreperi (u nedostatku boljeg izraza :D) kao da se podize X? Ili toga nema?
U svakom slucaju, loguj se u konzolu pa ukucaj
[code]startx[/code]
ili se loguj na roota pa ukucaj
[code]kdm[/code] (mozda gdm, al pretpostavljam da PCBSD koristi kdm, zbog KDEa ;))Nakon toga, ako se ne podigne graficko okruzenje, okaci fajlove
/etc/X11/xorg.conf i
/var/log/Xorg.0.log (mozda se zove malo drugacije, npr 1 umesto 0 ;))Ako se podigne graficko okruzenje, trebas dodati kdm u runlevel.
23. децембар 2008. у 2:29 pm #74639iwcham1979УчесникHvala na odgovoru. Laptop je bratovljev pa nije tu atm 🙁 Ima li neka solucija za instal na desk masini?! Znaci pocne sa porukama kernela i samo stane….
23. децембар 2008. у 2:39 pm #74640RiSKУчесникHeh… odavno nisam u toku sa FreeBSDom da bih mogao nesto pametno da ti kazem na tu temu.
uhub bese sluzi za USB.
Ae dok ne svrati neko da kaze nesto bolje: Probaj da isvadis sve sto imas iz USB portova i da podignes sistem. Mozda se tu negde zaglupi.
Mislim, loopam, al ako te ne mrzi probaj 🙂23. децембар 2008. у 3:45 pm #74641iwcham1979УчесникAjd probacu. Ako ne, cekam da se dloaduje Suse 11 😉
23. децембар 2008. у 4:20 pm #74642iwcham1979УчесникTako je…Izvuko Usb misa iz jednog porta i prebacio u drugi i proradio install. Samo sto nisam smeo da instaliram jer mi je ponudio samo jednu particiju za install od 50000 a ja imam Hdd od 640Gb sa c,d,e Windows particijama. Na laptopu je bilo 3 win particije, a ja sam ispraznio zadnju i pretpostavio da tamo hocu PCBSD i bio u pravu!!! I ovde sam rexervisao E za Pcbsd ali on mi ne daje da biram!!!
23. децембар 2008. у 4:55 pm #74643RiSKУчесникUpfff…. Prilicno nisam razumeo sta si ispricao o particijama.
Pre nego sto bilo sta uradis: PCBSD (kao i svi BSD sistemi) mora da se instalira na primarnoj particiji (u BSD terminologiji slice). Dakle, ako si napravio logicku particiju, nece moci.
Ne znam sta imas od sistema na racunaru, ali daj nekako da vidimo kako izgledaju te particije.
23. децембар 2008. у 4:57 pm #74644marelliУчесникSredi hard sa nekim window$ programom,nemoj da zeznes nesto,partition magic ne radi na vi$ti,ali zato radi paragon partition manager.
~~~ EDIT ~~~
Procitaj malo neku dokumentaciju oko instaliranja bilo *BSD bilo Linux sistema,zato sto se razlikuju.Ti si krenuo sa oba,odluci se zajedan ili mozes oba ali,kako sto rekoh,dobro procitaj dokumentaciju.
23. децембар 2008. у 4:59 pm #74645RiSKУчесникPartedMagic radi uvek 😀
Mada, nije Windows program 😉 -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.