Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › pc kao dreambox
- This topic has 11 одговора, 5 гласова, and was last updated 14 years, 9 months раније by dare023.
-
АуторЧланци
-
16. новембар 2009. у 5:54 pm #11594slobex90Учесник
Da li je moguće a ako jeste šta mi treba???
16. новембар 2009. у 11:45 pm #81920dukenukem_4dУчесникhttp://xbmc.org/wiki/?title=XBMC_Live
probaj xbmc live , mada nije za satelit 😀17. новембар 2009. у 10:49 am #81921ackoУчесникkoliko sam upucen i sam dreambox radi na linuxu, pa zashto onda ne bi moglo da se napravi od PC-a ako to hocesh
za geexbox ne treba ti hdd, moze cd rom ili flesh od 64mb a naravno da moze na hdd
pokrece se kao live
zauzme do 70 mb rama
meni je sluzi kao DVD player na mashini koja radi na 433 mhzanalogna TV radi odlicno
satelitsku nisam probao ali ne postoji razlog da ne radi
kao player radi mplayer tako ako ocesh da ti radi card sharing i kriptovani kanali potrazi na netu kako on na kraju izlazi sa tim🙂
17. новембар 2009. у 2:30 pm #81922workyУчесникZa satelitsku televiziju i CS na Linuxu sigurna varijanta je VDR .Ima vise plugina za cs a vec neko vreme
se moze naci na netu vise foruma posvecena toj oblasti i vise uputstava za instalaciju i podesavanje vdr-sc plugina.
🙂18. новембар 2009. у 2:52 pm #81923slobex90Учесникja već imam konfu sa geexbox sistemom ali neznam hoće li satelitska tv kartica raditi,imam običnu ona radi
18. новембар 2009. у 5:49 pm #81924dare023УчесникMislim da je to prilično jalov posao.
Ja sam dosta čačkao i ipak je najbolji risiver za to.Ako i nađeš CS za dž niko se neće s tobom i sa tvojom karticom zezati.
A ako već plaćaš ja sam imao ponudu za 250€ za risiver sa cs za godinu dana (inetbox – klon dreamboxa),ali sam odustao jer mi treba i motor , a imam i pametnijih stvari19. новембар 2009. у 2:14 am #81925slobex90УчесникPogledat ću na ebay možda ima kakav povoljan
19. новембар 2009. у 5:33 am #81926dare023УчесникA ,pazi teško da ćeš to tamo naći.Risiveru za cs se mora ubaciti drugi firmwer ,podesiti adresa itd. To što sam naveo je cena za takav+cs 1 godinu
Inetbox risiveri po radnjama koštaju oko 12000 din a to ubacivanje nije neki problem.Ne znam da lise isplati mlatiti se po ebayu,mislim da je takvim risiverima napolje cena oko 80€ + carina + birokratija – ako si u majčici srbiji .
Čisto primer:poznanici su poručili kopiju ajfona koja košta oko 100€ a na kraju ih je koštalo 190€,doduše ne na ebayu
Možda ima neki drugi ,bitno je da je dreambox ili klon24. новембар 2009. у 2:51 am #81927workyУчесникSkyStar2 se može naći po povoljnim cenama,i polovna, polako se prelazi na HD2 varijantu ,
I ako voliš da se igraš sa softverom onda je to prava stvar. A cs pretplata nije ni tako velika, i moze se dobiti
i free na neko vreme da isprobas. Od klijenata za cs na linuxu kao i na winu je popularan gbox,a vdr-sc je od skora pravi cs klijent pored toga sto je emulator.
Sa keffeine playerom i kaffeine-sc pluginom se mogu pratiti kodirani kanali Nagra2 sistema.To je DigiTV na Thoru 1W. A to je dosta kanala sa filmovima serijama muzikom i td. Naravno sa cs-om imas veci izbor ali treba platiti te pakete.
Ne vidim zasto je to jalov posao,ima tu dosta zabave. Ne mora se kupovati risiver.Meni licno se ne svidja to,imas manje kontrole,zavisis od nekog ko treba da ti preprogramira eeprom svaki put kada dodje do promene
kodova.pozdrav
24. новембар 2009. у 2:47 pm #81928dare023УчесникMožda je to stvar kako razmišljaš o problemu.
Ako već hoćeš da imaš cs , onda uzmi ono što je provereno i radi, a ne da se smaraš sa pluginovima idr.
Ako je samo zezanja radi onda ok.A i šta će ti nešto što je besplatno , pa da stalno nekog moljakaš za probu.
Što se tiče ss2, ako se odlučiš za nju instaliraj ubuntu , čini mi se da ćeš tamo moći da instaliraš i plugin, za koji treba gomila međuzavisnosti.Ima negde tema na forumu gde mi je neko dao listu.
Nisam razumeo da treba programiranje eeproma?Koliko sam shvatio treba ubaciti drugi firmver i par plugina , podesiti dydns ako nemaš fixsnu ip, i uneti adrese servera sa kojih dobijaš cs,povezati risiver na ruter i to je otprilike to -
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.