Почетак › Форуми › BSD › FreeBSD, TrueOS,… › par pitanja u vezi pcbsd-a
- This topic has 19 одговора, 5 гласова, and was last updated 16 years раније by Moneo.
-
АуторЧланци
-
17. октобар 2008. у 10:10 am #72916manjinaУчесник
ljudi neznam sta da radim, skratio sam extended particiju i sada imam c: primarnu particiju , d: extended
i novu zasebnu particiju 10 gb koja je prazna znaci nije deo extended particije i namestio sam je da bude primarna ali se nevidi17. октобар 2008. у 11:19 am #72917SiouxУчесникParticija mora da bude primarna.Ostalo će PC-BSD sam da odradi(vodiće te kroz proces).Možda je bitno da bude ispred extended?
Ja nisam nikada imao problem s tim.Sećam se da je nekada ranije Free-BSD morao da bude iza swap particije Linuxa (kada imaš dual boot lin/F-BSD), ali mislim da to više nije slučaj.
Možda da ipak spojiš win particiju u jednu pa onda ostaviš prazan prostor.Kasnije deli win particije na više komada ako ti treba.17. октобар 2008. у 12:52 pm #72918MoneoУчесникStandardni glitch BSD instalera 😀
Treba da preko fdisk-a labelujes particije i onda ce se videti i one koje se ne vide ukljucujuci i logicke-imas uputstvo kako se to radi u dokumentaciji za FreeBSD, zaboravih sada kako tacno i gde, nisam odavno koristio BSD :p
Ako me pamcenje dobro sluzi ti treba da napravis jedan slice koji se ponasa kao primarna particija pa se u okviru njega i u toku BSD instalacije prave posebne particije za swap, usr itd
Najjednostavnije resenje je uvek da samo oslobodis prostor u Windozama i da od tog prostora u toku instalacije napravis particije po zelji-zasto bi uopste pravio particije iz Windows-a, zaista nema potrebe ^-^17. октобар 2008. у 3:55 pm #72919manjinaУчесникpa ja i jesam ostavio prazan prostor za njega ali fora je sto on to nevidi u instalaciji , a odakle mi sada fdisk i kako da odradim label ? sada iz inata necu da odustanem , namesticu ga pa makar crko!
17. октобар 2008. у 4:26 pm #72920MoneoУчесникPraznu particiju ili unlocated space-treba da bude ovo drugo ^-^
Mora ga videti…
A sto se tice labela-tu treba da ti pomogne neko drugi,nisam to radio odavno 🙁
Mozda da odes na BSD Srbija pa da pitas tamo?
Hint:ja ti savetujem da BSD batalis i da instaliras linux koji je u svakom slucaju bolje resenje za kucnu masinu-ali kako ti hoces17. октобар 2008. у 9:16 pm #72921SiouxУчесникSlažem se sa savetima od Scytale-a.
18. октобар 2008. у 8:05 pm #72922negovanУчесникJa se neslazem uopste. Ja koristim FreeBSD i prezadovoljan sam s njim.
Mislim da znam sta je u pitanju prvo te pita koji hdd pa zatim na koju particiju da instaliras.
http://docs.pcbsd.org/guide/
Obrati paznju na 3.1.7 Drive Selection.
🙂 >:D19. октобар 2008. у 9:06 am #72923manjinaУчесникto sam ja vec video i procitao ali kada kliknem na drive selection ispod da partition mi nema nista iako sam ja napravio mesta.
19. октобар 2008. у 8:21 pm #72924negovanУчесникjesi pokusao da cekiras customize the partition layout?
19. октобар 2008. у 8:47 pm #72925MoneoУчесникJa se neslazem uopste. Ja koristim FreeBSD i prezadovoljan sam s njim.
Mislim da znam sta je u pitanju prvo te pita koji hdd pa zatim na koju particiju da instaliras.
http://docs.pcbsd.org/guide/
Obrati paznju na 3.1.7 Drive Selection.
🙂 >:DTo sto si ti prezadovoljan ne mora da znaci da ce to i kod nekog drugog biti takav slucaj i vice versa :p
Covek je koliko sam video newbie i kao takvom bi mu definitivno uvek preporucio da se za sada drzi linux-a
Na linux-u btw uopste ne bi imao tih problema sem ako tabela particija nije pojebana-slicno je i meni bilo sa BSD-om koji nije hteo da vidi nista sem primarnih particija posto moras rucno da im udaras label 😉 -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.