Почетак › Форуми › Први пут на Линуксу? › Odg: xubuntu
- This topic has 11 одговора, 8 гласова, and was last updated 15 years, 1 months раније by marelli.
-
АуторЧланци
-
16. август 2009. у 7:35 pm #11387sinansakicУчесник
Ћао свима! Да ли неко међу вама зна да ли постоји неки сајт преко кога могу да поручим преко интернета хубунту?
16. август 2009. у 9:09 pm #80438АнонимниГост16. август 2009. у 9:21 pm #80439LINUSERУчесник17. август 2009. у 11:07 am #80440sinansakicУчесникВидите који је проблем. Преузео сам са Убунтуовог сајта хубунту.исо датотеку коју сам нарезао на цд и покушао да инсталирам. После резанја цда ја сам проверио цд када у опцијама када се диже хубунту и цд је био без грешака. Покушао сам да дигнем хубунту пар пута и дешавало се да ми покаже да имам неку грешку на цду или ако се подигне почне да ми се хувунту багује. И зато неког молим да ми пошаље некјки линк како би преузео хубунту.
17. август 2009. у 2:42 pm #80441enkiduУчесник…
Преузео сам са Убунтуовог сајта хубунту.исо датотеку коју сам нарезао на цд и покушао да инсталирам. После резанја цда ја сам проверио цд када у опцијама када се диже хубунту и цд је био без грешака. Покушао сам да дигнем хубунту пар пута и дешавало се да ми покаже да имам неку грешку на цду или ако се подигне почне да ми се хувунту багује. И зато неког молим да ми пошаље некјки линк како би преузео хубунту.Pretpostavljam da si sačuvao pomenuti .iso. Evo kako da proveriš da li je ispravan:
1. odeš na sajt odakle si ga dovukao, recimo http://www.xubuntu.org/get
2. pratiš linkove za dotičnu verziju, do strane za download
3. u dnu strane potražiš link na fajl MD5SUMS, snimiš taj fajl na isto mesto gde ti je dotični iso
4. u terminalu odeš na tu lokaciju, npr sa cd /home/sinan/download
5. md5sum -c MD5SUMS
6a. ako prijavi grešku, iso ti je neispravan i treba da ga dovučeš ponovo
6b. ako je iso u redu nareži ga ponovo, možda na drugom uređaju, i teraj iz početka17. август 2009. у 3:11 pm #80442PunkyУчесникEventualno ako je iso neispravan a download link isti (nađi taj link sa kog si skidao) odradi, probaj wget -c pa download link, ali u direktorijumu gde ti se iso nalazi, to bi trebalo da odradi možda posao i da ne skidaš sve iz početka.
18. август 2009. у 11:56 pm #80443ak-87УчесникBilo je rijeci skoro na tu temu… Najbolje prvo provjeri sa md5sum, a ako izbaci da je neispravan, nadji torrent za taj Xubuntu iso pa pokusaj tako da popravis stanje (da izbjegnes novi download).
Link sto je LINUSER skoro postavio:
19. август 2009. у 9:45 pm #80444marelliУчесникJEsi li proverio CD, na cemu rezes sliku, na RW-u ili R-u, ja uglavnom rezem na RW-ima, pa mi se jednom desilo da je jedan pokvaren sto je rezultovalo nikakvom instalacijom ili pak instalacije nije ni bilo!
21. август 2009. у 7:58 am #80445slobex90УчесникDruže kliko imaš rama mislim da treba 512+
21. август 2009. у 10:55 am #80446sinansakicУчесникЈа имам 1GB рама меморије. Али није поента у рам меморији. Поента целе приче јесте у томе да ми неко да везу ка неком веб презентацији на којој могу да наручим хубунту која ће после пар недеља стићи поштом.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.