Почетак › Форуми › BSD › FreeBSD, TrueOS,… › Odg: Mac OS X and UNIX
- This topic has 20 одговора, 13 гласова, and was last updated 16 years, 5 months раније by paralizer.
-
АуторЧланци
-
27. новембар 2007. у 10:22 am #41664dreadУчесник
Ja sam od nedavno na MAC-u (crackovan za AMD) i odusevljen sam , za sad . Instalacija moze skoro i bez klika .
Samo prevuces dmg u Aplications i on ce sam da mounuje i klik za pocetak instalacije .
http://www.apple.com/downloads/ je naravno neizbezna lokacija za pocetak . U zdravlje i srecno koriscenje MAC-aMac je MAC, nikakvi AMDovi ne dolaze u obzir. Pored toliko Linux, BSD distroa,ljudi bi hteli i AMD Mac. Ne kapiraju da je Mac MAC bas zbog jedne, pardon dve stvari , a to su Hardware i Software.Ako nemas jednu od te dve to vise nije to. E, pa nece da bidne.
27. новембар 2007. у 11:25 am #41665psy_unixУчесникZnam ja to druze vrlo dobro . Inace imam ovde FreeBSD , Fedoru i Ubuntu (i Solaris je bio neko vreme). I da , naravno da bi hteo i MAC i sve sto moze u zivotu da se proba . Jednostavno volim sve da isprobam a ne jednog dana kad sednem za neki racunar sa MAC-om da blenem ko tele . Jel ima nesto lose u tome ?
Drugo , ako odes na MAC-ov konfigurator na main sajtu videces da on i nije vise tako unikatan sto se tice hardvera .27. новембар 2007. у 12:01 pm #41666psy_unixУчесникIzvinjavam se na neodgovorenim pitanjima .
@orsale
Torrentreactor.net , miranova ili njemu slicni (googlaj torrent tiger , 10.4.8 itd ), ne znam tacno gde ali verzija je 10.4.8 . IDE disk je obavezan za ovu verziju.
10.4.9 ja za sata ali nisam uspeo njega da dignem .
Stara dobropoznata neizbezna lokacija je http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Wiki/
Tu ces videti sve sto se tice tvog hardvera i sta ceti raditi a sta ne . Ja sam ubo sve , heheheheSto se tice MAc-ovih particija sa linux-a , ne znam naci cu pa cu napisati . Meni to bas i ne bi pilo vodu jer mi je linux na SATA koji svaki put gasim u BIOS-u kad ulazim u MAC-a .
stwarno gde nabawiste taj MacOSX???ja sam isto skidao neki sa torrenta ali je za x86 arxitekturu…a meni treba bash za owaj ibook G4 (PPC)!!!ako neko ima diskowe na engleskom i woljan je da nareze i posalje postom neka posalje mail na : [email protected] da se dogoworimo kako i sta!!!
posto je MacOS X na owoj masini bio na italijanskom skinuo sam ga i stawio ubuntu 7.10 ali to ne radi bash onako kao sto radi na PC-u !!!brze trosi bateriju,nema flash player za njega i josh neke gluposti!!!
a i update firmware-a je jedino moguce iz OS X-a!!!+hardverski sat se poremeti sa wremena na wreme pa stalno mora da se kuca hwclock blablabla….Neces se bas usreciti na torrentima za ibook G4 (PPC) . Bio na italijanskom i ti ga zgazio ? A sto nisi ukljucio ENG ako nije tajna . ENG je naravno default i ITL je dosao kao dodatni , mogao si da vratis .
2. Skidaj taj UBUNTU sa te masine odmah , ima neki los trip , ne znam tacno ali cini mi se da je bas oko baterije ili harda .27. новембар 2007. у 12:28 pm #41667dreadУчесникZnam ja to druze vrlo dobro . Inace imam ovde FreeBSD , Fedoru i Ubuntu (i Solaris je bio neko vreme). I da , naravno da bi hteo i MAC i sve sto moze u zivotu da se proba . Jednostavno volim sve da isprobam a ne jednog dana kad sednem za neki racunar sa MAC-om da blenem ko tele . Jel ima nesto lose u tome ?
Drugo , ako odes na MAC-ov konfigurator na main sajtu videces da on i nije vise tako unikatan sto se tice hardvera .Meni bar nije toliko bitno da hardver bude “unikatan”, vec da je pazljivo odabran, testiran, optimizovan….Sta ako za 5 godina AMD presisa Intel, ili se Cell procesor pokaze kao logican upgrade.Nek stave sta god imaju ili ce imati, samo je uslov da ja i dalje imam Mac look & feel, stabilnost i sigurnost.
27. новембар 2007. у 1:32 pm #41668slaksУчесник[….Nek stave sta god imaju ili ce imati, samo je uslov da ja i dalje imam Mac look & feel, stabilnost i sigurnost.
Izgleda da ta sigurnost i stabilnost polako počinje da dobija rupice kroz koje svašta prolazi 🙂
27. новембар 2007. у 3:14 pm #41669SiouxУчесникŠto se PC-BSD-a tiče ima jako, jako, jako mali broj paketa.I zbog toga sam ga skinuo.
27. новембар 2007. у 3:27 pm #41670JA_SAMУчесникstwarno gde nabawiste taj MacOSX???ja sam isto skidao neki sa torrenta ali je za x86 arxitekturu…a meni treba bash za owaj ibook G4 (PPC)
27. новембар 2007. у 3:31 pm #41671psy_unixУчесникMeni bar nije toliko bitno da hardver bude “unikatan”, vec da je pazljivo odabran, testiran, optimizovan….Sta ako za 5 godina AMD presisa Intel, ili se Cell procesor pokaze kao logican upgrade.Nek stave sta god imaju ili ce imati, samo je uslov da ja i dalje imam Mac look & feel, stabilnost i sigurnost.
Pa ni meni ! Pod tim sam mislio da ih trziste gazi pa su jednostavno primorani da “slusaju” vodece hardverske kompanije , pa otuda i nama “nesrecnicima” mogucnost da teramo MAC OS na masinama .
P.S. Iskreno nisam nikada video kako radi na MAC masini ali kod mene radi savrseno . Sve ali potpuno sve radi besprekorno (audio , grafika , optika , memorija (nikad vise od 500mb od 1 Gb), cpu , usb…) , tako da i nisam bas iskompleksiran sto nije jabuka na kucistu i u kucistu.28. новембар 2007. у 8:07 pm #41672SapphironУчесникEvo jednog korisnog linka za MacOS na AMD-u:
http://forum.osx86scene.com/viewtopic.php?f=16&t=2008&start=0&st=0&sk=t&sd=a
9. август 2008. у 9:03 pm #41673paralizerУчесникGde si ovo skinuo? Da skinem i ja. Ja sam nekada davno skinuo neki Mac. distribuciju (Leopard) za AMD al nije se htela instalirati jer imam SATA diskove. Jer se ova tovja instalirala na SATA ili imas IDE?
Hvala unapred, pa ko zna gde mogu da skinem ovu verziju neka pise.
Ja sam od nedavno na MAC-u (crackovan za AMD) i odusevljen sam , za sad . Instalacija moze skoro i bez klika .
Samo prevuces dmg u Aplications i on ce sam da mounuje i klik za pocetak instalacije .
http://www.apple.com/downloads/ je naravno neizbezna lokacija za pocetak . U zdravlje i srecno koriscenje MAC-a -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.