Почетак › Форуми › BSD › FreeBSD, TrueOS,… › Odg: Mac OS X and UNIX
- This topic has 20 одговора, 13 гласова, and was last updated 16 years, 5 months раније by paralizer.
-
АуторЧланци
-
27. фебруар 2006. у 4:37 pm #7069MarkocoУчесник
Pre nedelju dana sam uzeo Apple iMac G4. E sada, dobio sam kamaru program (medju njima Photoshop, Dreamweaver, Corel, OpenOffice) ali kada ubacim CD-ove OS mi prikaze da su to UNIX fajlovi. Mozete li mi reci kako da instaliram te programe (Napominjem da sam instalirao X11 paket za OS X). Probao sam preko X11 konzole (kucao sam sve sto znam iz Linux-a) ali bezuspesno. Unapred hvala.
28. фебруар 2006. у 6:21 pm #41655JMatejaУчесникMac programi dolaze sa extenzijom dmg i onda se mountuju. Mount ide automatski na dvostruki klik. Ponekad umesto dmg formata softver se isporučuju u kompresovanom slt (ako se nevaram) formatu, ali ti onda treba specializovan softver za raspakivanje. Ima ga na netu.
Instalacija softvera na Mac OSX sistem je najtrivijalnija na svetu. Moutuješ instalacioni disk i iskopiraš programe u Aplications.
Puno pozdrava Mateja25. новембар 2007. у 6:29 pm #41656slaksУчесникIzgleda da više ni Mac OS X nije što je nekad bio. U Leopardu možemo videti plavi ekran smrti, razne greške i dosta drugih problema što se nije dalo očekivati od ovogi OS.
http://www.tomsguide.com/us/2007/11/22/more_leopard_problems_plague_apple/
26. новембар 2007. у 4:52 pm #41657psy_unixУчесникJa sam od nedavno na MAC-u (crackovan za AMD) i odusevljen sam , za sad . Instalacija moze skoro i bez klika .
Samo prevuces dmg u Aplications i on ce sam da mounuje i klik za pocetak instalacije .
http://www.apple.com/downloads/ je naravno neizbezna lokacija za pocetak . U zdravlje i srecno koriscenje MAC-a26. новембар 2007. у 8:32 pm #4165826. новембар 2007. у 8:40 pm #41659slaksУчесникKako sam čitao na netu: PC-BSD ima najbolji menadžment programa među OS-ima. [url=http://en.wikipedia.org/wiki/PC-BSD]Izvor[/url]
Ako misliš na .pbi menadžer nije loš a sada da li je najbolji?
26. новембар 2007. у 8:44 pm #41660DemonУчесникE ne znam, volio bih isprobati, ali nažalost, nemam niti dobrog interneta da skinem PC-BSD niti mjesta na disku da ga instaliram…
27. новембар 2007. у 5:06 am #41661orsaleУчесникA dali moze da mi kazes gde si skinuo taj Mac? Ja sam skinuo neku verziju sa jdnog torenta, nesto kao instaliraj Mac iz windowsa. Pa onda fino lepo prikacio sam novi HDD pa sve to formatirao, pa posto mi je prepoznao taj HD kao disk1, startovao sam onaj dosaov BAT fajl da instalira na disk1. Normalno prije toga sam extrahirao Mac iz zipa koji je bio 2,5 GB, a kada sam ja otpakavoa zazeo je 16GB. I sve to lepo prodze, ali kada resetujem kom. samo mi izbaci na pocetok nesto kao Darvin / Server x86 i tolko,kom. se resetuje celo vreme. Jer mozno da je do procesora jer mi je AMD 3200 + al je 64 bitan? Ako nije to bar reci gde si ga skinuo da i ja to cudo vidim.
Hvala.
Ja sam od nedavno na MAC-u (crackovan za AMD) i odusevljen sam , za sad . Instalacija moze skoro i bez klika .
Samo prevuces dmg u Aplications i on ce sam da mounuje i klik za pocetak instalacije .
http://www.apple.com/downloads/ je naravno neizbezna lokacija za pocetak . U zdravlje i srecno koriscenje MAC-a27. новембар 2007. у 7:16 am #4166227. новембар 2007. у 10:17 am #41663cyber_brain_mfkgУчесникstwarno gde nabawiste taj MacOSX???ja sam isto skidao neki sa torrenta ali je za x86 arxitekturu…a meni treba bash za owaj ibook G4 (PPC)!!!ako neko ima diskowe na engleskom i woljan je da nareze i posalje postom neka posalje mail na : [email protected] da se dogoworimo kako i sta!!!
posto je MacOS X na owoj masini bio na italijanskom skinuo sam ga i stawio ubuntu 7.10 ali to ne radi bash onako kao sto radi na PC-u :(!!!brze trosi bateriju,nema flash player za njega i josh neke gluposti!!!
a i update firmware-a je jedino moguce iz OS X-a!!!+hardverski sat se poremeti sa wremena na wreme pa stalno mora da se kuca hwclock blablabla….thanx unapred!!!
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.