Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Odg: Koji office paket je bolji?
- This topic has 32 одговора, 19 гласова, and was last updated 15 years, 5 months раније by dukenukem_4d.
-
АуторЧланци
-
22. јул 2007. у 4:48 pm #57521MladenIsakovicУчесник
Poruka je imala blago ironicnu notu…. Pomenuti to stalno koriste ali ne znaju da se to tako zove. Ja znam sta je to, ali izbegavam ga maksimalno… Imam vise problema sa tim nego koristi…
Nisam imao nameru biti ironičan, ako si me tako shvatio, izvini. Samo sam obrazložio ono što si pitao, i to plastično objasnio. Što se OLE-a tiče, to je danas standard u bussiness okruženju, i najveća manjkavost OOffice-a, koji je jako dobar Office paket, i ja ga lično takođe koristim, jer mi bolje ne treba. Ali tema glasi koji je office sistem bolji, a ne koji je office sistem meni bolji. Treba biti pošten, pa reći, ovako ja što rekoh da je M$ Office bolji, ispadoh Oo pljuvač, iako i sam koristim OOffice, M$ Office skoro i ne koristim, osim što mi ponekad zatreba Excel, i to baš u situaciji kad mi je potrebna ta OLE integracija, da nešto pogledam ili isprobam kad mi neko takvo šta pošalje.
22. јул 2007. у 7:56 pm #57522densУчесникNisam imao nameru biti ironičan, ako si me tako shvatio, izvini.
Ma ne, mislio sam na svoju poruku da ima dozu ironije… i slažem se sa tobom, mislim da je MS Office bolji paket u apsolutnom smislu, mada kada se pod terminom “bolji” podrazumeva kombinacija parametara uključujući i cenu, kao i prosečan nivo stvari koje se koriste iz paketa … onda stvari mogu i drugačije da ispadnu…
Ukoliko se ne definišu precizno parametri za merenje, onda bolji uvek znači “meni bolji”…
22. јул 2007. у 11:44 pm #57523sysctlУчесникMS Office bolji zbog OLE integracije ? WTF :o. Ovo prvi put cujem. OLE integracija je toliko truo i pogresan koncept da ne zasluzuje dostojan komentar. Da je bar spomenut COM+, ili DCOM pa da shvatim. I kakve veze ima OLE sa grupnim projektima ?? Postoji mnogo boljih i sigurnijih nacina. Mislio sam da necu morati ovo da spomenem, ali :'( Nazalost posedujem MSCE sertifikat i cak ni trainer koji nas je ucio “blagodetima” MS-a nije bio toliko blagonaklon i “ushicen” pri naglasavanju pozitivnih osobina. Nego, nije vazno. Idem sad da “ugradim” svoj paint crtez u MS Word dokument, da bih bolje saradjivao sa svojim kolegama. BTW na crtezu se nalazi nevesto ispisano LAME.
23. јул 2007. у 5:30 am #57524urosevicУчесникMladene, moram da se ne složim sa tobom iz jednostavnog razloga što i OpenOffice ima OLE, verovao ili ne. Bar ga ima 2.2, a sećam se da ga je imao i 1.5.
Insert > Object > OLE Object.
Što znači da bilo koji dokument iz OpenOffice paketa možeš ugraditi u bilo koji drugi dokument istog paketa, sa mogućnošću da ga umetnuti dokument uređuješ unutar roditeljskog dokumenta.
Koja je druga „prednost“ M$ Office-a u odnosu na OpenOffice, osim što je bloatware i payware (što i nije prednost, ali ajd sad)?
23. јул 2007. у 7:30 am #57525sdfasfasffsdqqfdqУчесникMladene, moram da se ne složim sa tobom iz jednostavnog razloga što i OpenOffice ima OLE, verovao ili ne. Bar ga ima 2.2, a sećam se da ga je imao i 1.5.
Insert > Object > OLE Object.
Što znači da bilo koji dokument iz OpenOffice paketa možeš ugraditi u bilo koji drugi dokument istog paketa, sa mogućnošću da ga umetnuti dokument uređuješ unutar roditeljskog dokumenta.
Koja je druga „prednost“ M$ Office-a u odnosu na OpenOffice, osim što je bloatware i payware (što i nije prednost, ali ajd sad)?
Eto Urke lepo rece a sta si ti napo’ na OLE ko da ces crci ako ga nema ALI ga ipak ima u OOo!
OpenOffice.org RULES!23. јул 2007. у 3:50 pm #57526MladenIsakovicУчесникMladene, moram da se ne složim sa tobom iz jednostavnog razloga što i OpenOffice ima OLE, verovao ili ne.
E vidiš, u pravu si. Recimo, importovao sam neke grafikone iz Excela kao OLE objekt, sad u ovaj OO 2.2 Word, i rade! 🙂
Pre par meseci kada sam to probao na Slacku gde sam imao OO 2.0, nije radilo, čak ni kao slika nije funkcionisalo kako treba. Pa lepo.
Sad mi reci, pošto u OOffice-u nema zamene za Outlook, onda bih morao nekako raditi sa Koorganizer-om, tj. celokupnim KDEPIM paketom? REcimo, pod Windowsom, treba da spakujem Visio šemu tako što je importujem u Outlook mail, i da dodam par grafikona iz Excella, sve da bude i dalje potpuno funkionalno, i da stavim na Exchange ili pošaljem saradniku da preradi, i vrati isto tako, da ja izmenu ponovo importujem u orginalni dokument. Mogu li ja to da izvedem kombinacijom OOffice + KDE Koorganizer? Ako može, menjam mišljenje o relaciji MS Office vs. Open Office, i povlačim sve što sam rekao.23. јул 2007. у 6:53 pm #57527densУчесникbude i dalje potpuno funkionalno, i da stavim na Exchange ili pošaljem saradniku da preradi, i vrati isto tako, da ja izmenu ponovo importujem u orginalni dokument. Mogu li ja to da izvedem kombinacijom OOffice + KDE Koorganizer? Ako može, menjam mišljenje o relaciji MS Office vs. Open Office, i povlačim sve što sam rekao.
E sad, to onda više nije office nego “kolaborejšn” tool i ko zna šta još (mai server)… Po meni se mogu upoređivati uspešno samo zajednički elementi oba office paketa… a može se diskutovati o odabiru komponenata koji čine pojedini paket i razloga zašto je to tako…
Nekome takođe može da znači nešto i činjenica da je OOO multiplatformska aplikacija, da ne spominjem source (koji nikome koga poznajem nije bio od neke koristi)…
Nije lako izvršiti poređenje, lično, suzio bih ga na funkcionalnosti pojedinih aplikacija i naravno svega onoga što čini te aplikacije integrisanim paketom, a ne prostim zbirom…
23. јул 2007. у 8:41 pm #57528MladenIsakovicУчесникE sad, to onda više nije office nego “kolaborejšn” tool i ko zna šta još (mai server)
Pa dobro, Exchange nije mnogo bitan, ajd izostavi njega. Visio i Outlook su sastavni deo M$ Office-a.
Al’ dobro…
Mene jedna stvar čudi ovde: zašto niko nije naglasio superiornost Ooffice-a kada je PDF u pitanju? ^-^
Pa to je možda i najznačajnija prednost open offisa, osim odnosa cena/kvalitet, a takoreći – i ne pomenusmo je.23. јул 2007. у 9:35 pm #57529racaУчесникMene jedna stvar čudi ovde: zašto niko nije naglasio superiornost Ooffice-a kada je PDF u pitanju? ^-^
Pa to je možda i najznačajnija prednost open offisa, osim odnosa cena/kvalitet, a takoreći – i ne pomenusmo je.Ako si mislio na direktan export dokumenta u PDF, to ima i novi Office 2007.
23. јул 2007. у 9:40 pm #57530MladenIsakovicУчесникAko si mislio na direktan export dokumenta u PDF, to ima i novi Office 2007.
Eto vidiš, stigoše nas ^-^
Da, na to sam mislio, a Office 2007 sam video samo na slici. Imaju ga neki likovi oko mene, al’ me nekako nije interesovalo da ga probam, iako imam Gnjidows na kompu. Ono – koj’ će mi 🙂 -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.