Pomozite mi, hocu da uradim jedan meni velik korak, preci na rpm distribuciju 😀 Komp mi je 700Mhz 384MB Ram. Za graficko okruzenje za pocetak gnome, pa ako uspori, ide xfce.
Napisite svoje misljenje za i protiv oba, kako god zelite 🙂
Hteo sam cuti neka misljenja, zato sam i naveo svoju konfiguraciju. Ali ako tako mislis, onda zakljucaj temu ili izbrisi.
Naravno da to neću raditi. Kada vidim vs. u naslovu teme odmah dobijem negativne vibracije. Možda bi prikladniji naziv bio “OpenSuSE ili Mandriva”. Kako god, treba da probaš obadva i sam doneseš odluku koji je za tebe bolja solucija.
Znaš već šta se kaže za mišljenje? 😉
Bolje SUSE po meni 😉
Ima Yast,a zahvaljujuci Open Build service-u imas krs softvera u repoima i dosta ga je vise nego kod Fedore
Plus imas i one 1-click skripte koje olaksavaju posao 😉
Doduse ako koristis Gnome i Fedora ti moze biti ok
Probaj oba,imaju i livecd varijante takodje pa oceni sam-ja ti preporucujem ono sta bi ja izabrao 😉
Mene npr. baš Yast užasno nervira jer sve mora preko njega da se podešava i sve je nekako oko njega napravljeno i smešteno, dok na Fedori može da se podešava i ručno preko konzole bez bojazni da se nešto zbrčka, i sve se nalazi na uobičajenim i očekivanim mestima kao i na ostalim normalnim distroima. Fedora je po meni sjajan balans fleksibilnosti, jednostavnosti i upotrebljivosti.