Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › od babe devojka (i to multimedijalna)
- This topic has 24 одговора, 7 гласова, and was last updated 20 years, 1 months раније by Ikeda.
-
АуторЧланци
-
4. новембар 2004. у 4:33 pm #4405arslanУчесник
Ciao svima,
da li postoji neka minimalisticka multimedijalna distribucija koja bi mogla da se instalira na PI sa 64 (eventualno 128) Mb memorije, a koja bi omogucila gledanje DivX-ova? Da li je mozda Dyne:Bolic ono sto mi treba? (Ima li jos neki tehnicki detalj koji bi trebalo da znam, ako se odlucim za DB?)
Hvala, pozdrav!
4. новембар 2004. у 4:53 pm #22199braleУчесникDa li si cuo za “moovix”?
nema potrebe da se instalira.Toliko je mala da moze da se stavi zajedno sa divx-om na cd. Naravno podigne se sa cd-a kao i sve live distribucije, i sve radi. za gledanje divx-ova koristi se mplayer.4. новембар 2004. у 9:29 pm #22200AleksandardУчесникA ja bi ti preporucio nesto jos manje i bolje takodje sa cd-a
Snjim mozes da gledas dvd, divx ……. mp3, ogg …. da gledas slike skoro
sve formate itd …GeeXBoX trenutno je verzija 0.98
5. новембар 2004. у 1:00 am #22201arslanУчесникHvala ljudi,
a da li sam u pravu sto mislim da bi mi bilo jednostavnije da mi Linux (koja god od pomenutih distribucija) ipak bude instaliran na masini nego da ga svaki put dizem sa CD-a? Jer kako ja zamisljam stvari (nisam bas detaljno izlozio sta hocu u prvoj poruci), taj P1 mi uopste ne bi sluzio ni za sta drugo osim za DivX i mp3, stajao bi mi permanentno pored TV-a i muzickog stuba, vezan za njih, i nista vise.
Ako je odgovor na ovo “da”, da li svaka od ovih distribucija moze i da se instalira na hard?
Ili mozda za ovu namenu (komp vezan za TV i stub) postoji neka jos bolja distribucija, ali trazi jacu masinu?
5. новембар 2004. у 1:04 am #22202arslanУчесникHvala ljudi,
a da li sam u pravu sto mislim da bi mi bilo jednostavnije da mi Linux (koja god od pomenutih distribucija) ipak bude instaliran na masini nego da ga svaki put dizem sa CD-a? Jer kako ja zamisljam stvari (nisam bas detaljno izlozio sta hocu u prvoj poruci), taj P1 mi uopste ne bi sluzio ni za sta drugo osim za DivX i mp3, stajao bi mi permanentno pored TV-a i muzickog stuba, vezan za njih, i nista vise.
Ako je odgovor na ovo “da”, da li svaka od ovih distribucija moze i da se instalira na hard?
Ili mozda za ovu namenu (komp vezan za TV i stub) postoji neka jos bolja distribucija, ali trazi jacu masinu?
P. S. Sad sam hteo da pogledam GeeXBox, ali na stranici
http://www.linuxo.org/htmltonuke.php?filnavn=cd-izdanja.html#Mini_Linux_OS_
link koji bi trebalo da vodi ka GeeXBox-u glasi
file:///home/tomaja/Download/stranice/htmltonuke.php?filnavn=geekbox.html
pa se nista ne otvara. 🙂
5. новембар 2004. у 1:28 am #22203IkedaУчесникGeexBox ti je odlična distribucija za to što si naumio, samo nisam siguran da će da radi na tako slaboj mašini. Ja sam je testirao na PII na 400MHz sa RivaTNT2 karticom (TVout) i mogu da ti kažem da fenomenalno radi, naročito prikaz na TV-u.
Adresa ti je inače http://www.geexbox.org pa pogledaj. ISO fajl ti je 6-7MB tako da nije mnogo da se vuče ni preko dialup-a. A ako ti proradi moći ćeš i da vučeš filmove s jačeg računara jer odlično prepoznaje mrežu (ako ih umrežiš). Mislim da može čak i s mreže da se boot-uje, a instalacija se podrazumeva, samo prati dokumentaciju.
5. новембар 2004. у 6:42 am #22204tomajaГлавни мајсторeMovix – sistem koji se nalazi na Cdu zajedno sa filmom, tako da vam operativni sistem (pa cak ni hard disk) nisu potrebni. To je ustvari Movix koji je dovoljno mali da moze da stane pored filma. Mnooogo dobra stvar.
Sto se tice GeeXBox-a, stranica u CD marketu za njega ce biti uskoro dostupna. Kako je on mali , glupo je da ljudima saljem samo 6 MB na CDu od 700 MB pa se GeeXBoX nalazi na kompilaciji Mini Linux Distro.a (verzija 4)
linux4life
5. новембар 2004. у 7:11 am #22205unknownУчесникAko ti je samo za to (divx, mp3) onda stavi dos, instaliraj zvucnu i CD-ROM, i koristi program QV Pro.
http://www.multimediaware.com/qv/download.htm
Ima i beta verzija za linux ali mislim da jos ne podrzava zvuk.
5. новембар 2004. у 12:05 pm #22206arslanУчесникJos jednom hvala svima na dobrim savetima!
onda stavi dos
E od svih stvari na svetu, ovo nisam ocekivao da cujem na ovom sajtu! :))))
Poz svima!
5. новембар 2004. у 10:44 pm #22207bp21000УчесникA ja bi ti preporucio nesto jos manje i bolje takodje sa cd-a
Snjim mozes da gledas dvd, divx ……. mp3, ogg …. da gledas slike skoro
sve formate itd …GeeXBoX trenutno je verzija 0.98
Simpaticna stvarcica. Jedino sto ova 0.98 verzija (i pored toga sto je na njoj MPlayer1.0-pre.5), ipak nece da pravilno prikazuje cp1250 subtitlove, odnosno latinicne palatale. Da li mozda znas kako bi ovo moglo da se valjano podesi?
Koliko sam video u strukturi ISO slike, u direktorijumu /usr/share/mplayer/font, ima samo ISO8859-1.
Dakle, da li mora da se radi remastering distribucije, da bih pravilno video sva ¨nasa¨ slova ili postoji neko jednostavnije resenje?
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.