Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Причаоница › o visti i linuxu na b92
- This topic has 60 одговора, 22 гласа, and was last updated 19 years, 11 months раније by
miodragz.
-
АуторЧланци
-
12. септембар 2006. у 7:33 pm #46671
negovan
УчесникMacka u dzaku je za vistu ko zna kad izadje konacna verzija sta ce da trazi?
12. септембар 2006. у 10:30 pm #46672RiSK
УчесникPa mnogi su se nadali da ce posle toliko programiranja biti prvi dobar Windows. Elem, od poboljsanja, bar tako izgleda, nije ostalo nista osim “3d desktopa”. A jako je sto najavljuju vistu kao, pazite: “Najvecu revoluciju posle DOSa.” Oba su revolucije, da se ne izrazavam kako 😀
A sto se tice komentara najjaci su oni tipa: “Imao sam (ubaci ime distroa) instaliran dva dana i pokrenuo (ubaci ime drugog distroa) sa CDa i mogu da vam kazem da je to sr* i da je Windows mnogo bolji.” Mislim, molim te…..
13. септембар 2006. у 8:42 am #46673velial
УчесникDokle god bude piraterije ljudi ce vise voleti M$. Sobzirom da je M$ zvanicno izjavio da nece jako da se bori protiv piraterije za kucnu upotrebu i na taj nacin ostvario lepu simbiozu sa piratima koji ga zdusno brane i reklamiraju, treba biti zadovoljan sto nisi deo masinerije, i uzivati u slobodi linuxa.
Od kad znam za M$ oni tovare narod o sigurnosti, virusima, el. terorizmu i sl, ko Bus i Bin Laden. Ljudi trpaju po pet antivirusa na komp. boje se da virus ne predje na njih.
Linux je debela ladovinaaaaaa, ne znam ni jedan antivirus program za linux i ne trudim se da saznam, onaj SE linux ne znam ni cemu sluzi, a za “ozbiljne sigurnosne propuste” u kernelu me bas briga kad hakere ne zanimaju provale u linux.
Sve u svemu win nece jos jako dugo da bude sigurniji od linuxa jer im to jednostavno ide u prilog, a mozda jednog dana promene poslovnu politiku.13. септембар 2006. у 2:39 pm #46674RiSK
УчесникVidi, ako Micros~1 izgubi piratski deo trzista bice znatno manje zastupljen sto je glavni adut za prodju Windozze. Narocito je bitan Evropski deo trzista.
Tako da….To geninue or not to be 🙂13. септембар 2006. у 4:11 pm #46675Milanche
УчесникDa, i ja mislim da je Evropa mozda i najvaznija za Microsoft (Ameri su dosta napaljeni na MacOS)
13. септембар 2006. у 4:28 pm #46676Sioux
УчесникNa sajtu Informationweek objavljena je lista 12 veličanstvenih svih vremena .Za softver to su :
1. UNIX
2.IBM System R
3.softver za obradu gena na institutu za genetska istraživanja
4.Ponovo IBM S360 OS
itd…
Jasno vam je da MS proizvoda nema na listi.15. септембар 2006. у 5:50 pm #46677Milanche
УчесникZar nema onaj excel spreadsheet?
15. септембар 2006. у 5:54 pm #46678negovan
УчесникMora da je negde oko xxxx mesta.
15. септембар 2006. у 5:57 pm #46679Milanche
Учесник16. септембар 2006. у 7:35 am #46680LimitMan
УчесникE … Ljudi … nemam vremena, ni strpljenja …
Neka neko od vas, ko ima nabudzen desktop na Lin-u (transparentnost, karambu i sl…) promeni dugme (kicker) da pise Start, i neka postuje screenshot na taj B92 i komentira sa “Evo kako izgleda moja Vista” … Zanima me kako ce ljudi da reaguju :-)) Mogu da se kladim da ce 5000 njih da kaze “Wow .. Ipak je Vista pravi OS!”
Ajde uradite to pa da nastavimo sa komentarima 😉 Ja nemam transparentnost, nemam karambu, nemam gomilu lepih stvarcica (nepotrebne su mi a necu da ih instaliram zbog zezanja)… -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.