Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Причаоница › o visti i linuxu na b92
- This topic has 60 одговора, 22 гласа, and was last updated 19 years, 11 months раније by
miodragz.
-
АуторЧланци
-
12. септембар 2006. у 2:03 pm #46661
negovan
УчесникSvacija je volja dal ce za nesto da baci pare ili nece, tako i oni koji imaju para na bacanje za nesto sto samo mogu da koriste a u stvari nije njihovo i pravi vlasnik odlucuje dali ili nece da im uskrati licencu i pravo na koriscenje. Ko voli nek izvoli.
12. септембар 2006. у 3:10 pm #46662Andragon
УчесникMislim strashno…video sam sta je bilo sa Xp,prvo izadje pa ga onda krpe (sp1) pa posle krpe krpljeno (sp2) i sve tako… 🙁
12. септембар 2006. у 5:27 pm #46663LYb
УчесникImas li predstavu koliko cesto se krpi linux? Linux je zbirka raznoraznog softvera, a i kada pricamo o samoj srzi, o kernelu, malo-malo pa se pojavi “critical update” koji krpi neki sigurnosni propust.
To je postalo posebno primetno od kada se pojavio kernel 2.6, kada je napustena “parna/neparna” varijanta razvoja kernela, pa je sada sve u jednom stablu.12. септембар 2006. у 5:38 pm #46664negovan
УчесникNije poenta u zakrpama nego u spijunskim programima i ono sto je placeno nije tvoje i mogu ti uskratiti licencu kad hoce.
12. септембар 2006. у 5:41 pm #46665Milanche
УчесникImas li predstavu koliko cesto se krpi linux? Linux je zbirka raznoraznog softvera, a i kada pricamo o samoj srzi, o kernelu, malo-malo pa se pojavi “critical update” koji krpi neki sigurnosni propust.
To je postalo posebno primetno od kada se pojavio kernel 2.6, kada je napustena “parna/neparna” varijanta razvoja kernela, pa je sada sve u jednom stablu.Jeste da se Linux stalno krpi, al nikad nece reci posle zakrpe da ti hakeri 100% nece upasti u u komp, kao sto radi Microsoft. Cim je izbacio XP SP2 rekao je da ni jedan virus i ni jedan haker nece moci da zaobidje firewall, cvrc Milojko nece odmah su nasli nacin kako da ga probiju…
12. септембар 2006. у 6:28 pm #46666cyber_brain_mfkg
УчесникKoristio sam linux (red hat) godinama i poslednje dve godine koristim winxp sa kojim imam 100x manje problema nego sa RH … razmislite malo jeste uredu shto neki ljudi rade software “dzabe” ali dali je to dovoljan razlog za tako fanaticku ljubav prema tom sistemu.
(t, 10. septembar 2006 18:33)Pazite jedan od komentara!!!! ja sam ostao bez komentara!!! mozda ipak jedan: “S konja na magarca!!!” xm … pa ako se nekom svidja nek izvoli!!!!:D
evo josh jednog lepog:
Stvarno mi nisu jasni ovi komentari. Niko nikoga ne bije po usima da kupi Vistu. Kome ne treba, neka i dalje koristi ono sto ima, [color=red]pa makar to bio[/color] i Linux.
a i evo sta oni ocekuju od svog novog tzv OS-a:
Lopovi ili ne, ovo je najbolji Windows OS ikada uradjen. Vec ga imam i svidjaju mi se inovacije, pogotovu [color=red]vizuelne[/color]
a i sami znamo da ce bash te vizuelne inovacije da ix malo po malo j*bu u b*lj*!!! 😀
i tako dalje i tako dalje!!!!mrzi me sve ovo da citam !!! GUBLJENJE VREMENA!!!
no ako se nekom stvarno toliko svidja ta VISTA neka (ne)plati pa nek izvoli!!! ja necu ni da je probam tako da verovatno necu ni da komentarishem o njoj dok se ne sretnem sa tim (tzv.) OS-om na nekoj od mashina koje toliko zudno cekaju da se na njix installiraju “savrshene inowacije” od strane mojix drugara(pojedincima svaka cast!!!!)
poz
12. септембар 2006. у 6:41 pm #46667negovan
УчесникSve je lepo kad covek kaze “koristio sam linux” da ali kada i koliko dugo?
Drugo taj isti sto posto nije ni XP platio vise od 100 din.
Nekaze koliko je se napatio sa virusima i antivirusima.
Dali i njih koristi legalne.
Ako da on stvarno nezna sta ce s parama.
Da ne zaboravim office i to je mozda platio.
A sve igrice koje je igrao bile su legalne.
cccccccccccccc
Bas mu verujem. >:D12. септембар 2006. у 6:44 pm #46668Milanche
УчесникMene nervira sto taj Windows najavljuju vec 100 godina pazite od kada su poceli da ga najavljuju:
Prvo su 10.2001. rekli da ce izaci 6.2003. pa su onda4.2002 rekli da ce izaci 6.2004. pa su onda 5.2003. rekli da ce izaci 6.2005 pa onda 8.2004. rekli da ce izaci 6.2006. pa su onda 13.3.2006 rekli da ce izaci sredinom novembra ove godine i na kraju su 21.3.2006. rekli da ce izaci u januaru 2007… Mislim sto je preterano preterano je. I josh je prvo bio Longhorn pa sada Vista…
12. септембар 2006. у 6:48 pm #46669negovan
УчесникMa ni oni nisu sigurni (macka u dzaku).
Al su najavili koliko para ce uzeti. >:D12. септембар 2006. у 6:56 pm #46670Milanche
УчесникMa, oni to ivek znaju. Za laganje, ucenjivanje i kradju su pravi majstori. Do you like my comments??? Potpisujem se kao Milanche…
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.