Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › NVIDIA drivers za linux – instaliranje
- This topic has 14 одговора, 9 гласова, and was last updated 19 years, 1 months раније by Maras.
-
АуторЧланци
-
4. август 2005. у 9:31 pm #31175Off-TopicУчесник
Probaj posle instalacije drajvera i:
cat /proc/driver/nvidia/agp/status
pa ako su ti kojim sluchajem FastWrite i SBA podrzani a disabled, onda modbrobe.conf dodaj nshto kao
options nvidia NVreg_EnableAGPFW=1 i ako je AMD mashina probaj i NVreg_EnableAGPSBA=1meni to postala zanimacija da ukljuchujem, mada neznam ni chemu sluzi 🙄
5. август 2005. у 4:12 pm #31176workyУчесник@Off-Topic: nisam znao za ovo , pogledao sam kod sebe i SBA je enabled , a Fast Writes
disabled. Stavio sam u modprobe.conf : options nvidia NVreg_EnableAGPFW=1
ali opet stoji da je disabled , mada mi se čini da sve otvara mnogo brže na desktopu , da li
posle ove intervencije treba da se promeni status Fast Writes u /proc/driver/nvidia/agp/status?5. август 2005. у 6:20 pm #31177Off-TopicУчесникEvo i ja sam se vec par dana stim chachkao na Slack9.2 i MDK10.1, probao sam i u modprobe.conf i u modules.conf, ispod reda koji poziva nvidiu ali slaba vajda, a juche sam to na MDK9.1postavio iz prve, mozda da pogledash u BIOS-u, ali ti ne garantujem, mozda zato shto je drajver bajat za 2.6.x seriju.
A ima valjda nekih Option “AGPFastWrite” “on” za XF86Config, to sam nasho negde na googlu, probaj neshto na tu foru, pogledaj /usr/share/doc/NVIDIA-GLX-/README, u svakom sluchaju probaj Google, ja sam tako svom ATI-u ukljuchio AGP 4X i josh par uglavnom gluposti.6. август 2005. у 8:50 am #31178DooleУчесникKod mene je FastWrite na enable a SBA na disabled.Te deve opcije vec bile dodate kada je driver instaliran.Iskreno neznam koja poboljanja donose te dve opcije.
6. август 2005. у 11:40 am #31179MarasУчесникPosto imas samo tri diska,nabavi i ostale i na njima ces imati nvidia driver i nvidia-kernel.
Posto su rpm,samo ih instaliraj i nemoras nista da podesavas.
Ja imam istu graficku kartu i Mandrivu 2005 Limitid edition DVD -
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.