Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Наградне игре › Novogodišnja nagradna igra (januar 2005 godine) [završeno]
- This topic has 62 одговора, 17 гласова, and was last updated 19 years, 8 months раније by unknown.
-
АуторЧланци
-
10. јануар 2005. у 12:46 pm #22886unknownУчесник
Posto ce glasanje biti ponovljeno jel mogu da se ubace novi takmicari?
10. јануар 2005. у 1:26 pm #22887tomajaГлавни мајсторPosto ce glasanje biti ponovljeno jel mogu da se ubace novi takmicari?
Pa i mogu ali to ne znaci da ce se screenshot-ovi naci u konkurenciji jer je naravno bilo mnogo vise ucesnika od 15 koliko je na kraju izabrano.
Glasanje je vec otvoreno, ali ukoliko neko zeli da se prikljuci moze. Screenshot-ovi koji pristignu do 15.01. ce biti pregledani i eventualno ukljuceni u sistem glasanja. Uslove za sam screenshot (velicina, dimenzije) imas u prvom postu na ovoj temi foruma. Za screenshoot-ove koji eventualno budu prikljuceni listi od 15 nece biti produzavano vreme glasanja, tj. ostaje 30.01.2005 kao dan za zakljucenje glasanja.linux4life
10. јануар 2005. у 3:25 pm #22888dekxiУчесникMislim da je preterano da se ponavlja glasanje zato sto neko nije pratio rezultate svog screen shoot-a vec nekog drugog. Problema sa razlikom izmedju 3. i 4. screenshoota nije bilo od pocetka glasanja. Uvek je 3. bio bolje kotiran. Ali…
10. јануар 2005. у 6:41 pm #22889tomajaГлавни мајсторMislim da je preterano da se ponavlja glasanje zato sto neko nije pratio rezultate svog screen shoot-a vec nekog drugog. Problema sa razlikom izmedju 3. i 4. screenshoota nije bilo od pocetka glasanja. Uvek je 3. bio bolje kotiran. Ali…
Pa ako si procitao moj post svakako bi video da tu pricu nisam ni razmatrao (da li je neko ocitao procenat korektno ili ne), vec sam utvrdio vece nepravilnosti koji su uticali na prva 3 mesta a tu su visestruka glasanja sa istog racunara u veoma kratkom vremenu. Par ljudi je glasalalo bukvalno svaki minut do dva, i tako recimo 40 tak puta. To je jedini pravi razlog ponovnog glasanja.
linux4life
11. јануар 2005. у 1:12 am #22890goranicus1УчесникPa što jednostavno ne isključiš rezultate onih koji su glasali na taj način, a uostalom kod postavljanja nagradne igre nigde nije naglašeno da se ne može glasati više puta u kratkom roku sa istog računara. Mislim da nije fer menjati pravila posle završetka igre, iako postupak dotičnih takođe nije fer ali opet naglašavam da je o tome trebalo misliti ranije. Takođe se postavlja pitanje šta će se desiti posle 30. opet poništenje zbog nekog trećeg razloga, produženje ili … Mislim da sad nikome nije jasno koja su pravila za glasanje u narednom periodu (da se slučajno ne desi opet nešto neregularno), tako da bi bilo lepo objasniti ljudima.
11. јануар 2005. у 5:45 am #22891BratislavУчесник.
U pravu si goranikus1-e .
Sada već izražavam potpuno neslaganje sa odlukom organizatora da se produži vreme za glasanje.
Odlaganje proglašenja moglo je da posluži za primedbe i žalbe učesnika .
Vidimo da su neke osnovane.
Ali se NE ODNOSE na UČESNIKE već na ENGINE za glasanje.
Nagradnu igru je bez obzira na nedostatke trebao zaključiti i proglasiti pobednike. Potom iz svega izvući pouke pa sa poboljšanjima ući u nove projekte.
Ovako stičem utisak da se srlja iz greške u grešku.Smatram da je eventualne propuste u vezi organizacije nagradne igre organizator trebao da preuzme na sebe.
Na ovaj način, produživanjem nagradne igre, nakon njenog isteka i neobjavljivanjem rezultata, dovodi se u pitanje gotovo sve.
Tim pre što je nekoliko puta u toku same igre dolazilo do promene ( pomeranja ) termina , za slanje radova , pa kolko se sećam i za samo glasanje.Poništavanje nagradne igre zbog nepravilnosti je takodje moguće , ali ako postoji pravilnik. Ovom prilikom to nije slučaj, jer nema nikakvog zvaničnog pravilnika oko organizacije.
Svi učesnici u igri su u njoj učestvovali pod ISTIM USLOVIMA .unknown je takodje u pravu U ovom slučaju ne radi se o nastavku glasanja .Sada je ovo sasvim novo takmičenje.
Još jednom
Nisu u pitanju nagrade ,u pitanju je TAKMIČENJE .Srdačan pozdrav
.
11. јануар 2005. у 7:25 am #22892tomajaГлавни мајсторPa vi opet ne citate sta sam napisao. Glasanje nije produzeno vec se ponavlja. Novo glasanje ce trajati do 30.01 a rezultati ce biti objavljeni 31.01. Vise nikakvih produzenja nece biti. Takodje, svako ko sada pokusa da utice na validnost glasanja bice iskljucen. Malo je ovo vise pojasnjeno u prvoj poruci na ovom postu foruma.
Mislim da nije samo TAKMICENJE u pitanju jer onda se ne bi dizala ovolika frka. Ja sam utvrdio koliko je glasova dodano ali sigurno sada necu da jurim i koje je to uradio, jer nije samo bio u pitanju jedan screenshoot vec vise njih a ako je to slucaj onda svakako glavne nagrade (za recimo prva tri mesta) nece biti ispravno dodeljene.
Ja sam dozvolio glasanje i anonimnim posetiocima da bi bilo sto interesantnije, da bi vise ljudi moglo da se ukljuci itd. a sada od mene trazite da kao ja budem odgovoran zato sto je neko pokusao da lazira rezultate. Nije u pitanu engine, vec uslovi glasanja koji su sada promenjeni.
Da niste malo pobrkali loncice ? mozda je bolje da povucem sve nagrade , da nema nagradne igre i da sam ustedeo oko 100 evra, verovatno bi to bilo pametnije za mene a i svi mi se sada ne bi ovoliko raspricavali.
Dakle, glasanje se u potunosti ponavlja.
Svi ucesnici imaju sada iste i ravnopravne uslove.
Mogucnost menjanja broja glasova je svedena na minimum.
Vise nece biti produzavanja bilo kakvih rokova.
Sto se tice mogusnosti da eventualno jos neko bude ubacen na listu nece mnogo poremetiti postojece ucesnike i ako bude odredjeni screenshoot dodan glasanje za njega nece biti porduzavano tako da vec postojeci screenshoot-ovi imaju prednost. U svakom slucaju ne verujem da ce biti uopstre novih screenshoot-ova.Dakle, ne vidim u cemu je problem osim ako sami niste korigovili rezulate?
Ako niste onda vasi screenshoot-ovi sada imaju sansu da ucestvuju i u dodeli najverdnijih nagrada ako sakupe dovoljno nadam se sada validnih glasova.
Ako vam nagrade nisu bitne onda jos manje imate razloga da se bunite jer ce ponovo ljudi videti vas screenshoot i vas trud koji ste ulozili nece biti omalovazen.
Slazem se da je ovo sve neprijatno i bez veze ali to je samo dokaz da nismo bas svi posteni. Lekciju sam naucio ja ali nadam se i jos poneko.
Svako vise necu dozvoliti da se novac koji je delom na kraju krajeva skupljen i od samih korisnika neposteno podeli.
Naravno, agitovanje je svasvim dozovljeno, a to znaci da mozete slobodno zamoliti svoje prijatelje da glasaju za vas ali na zalost ovde je jedan covek glasao 40 ili vise puta a nije 40 ljudi glasao za jednoga sto bi bilo svasvim ok.
Sto se mene tice ova rasprava je zavrsena.linux4life
11. јануар 2005. у 11:45 pm #22893goranicus1Учесникmozda je bolje da povucem sve nagrade , da nema nagradne igre i da sam ustedeo oko 100 evra, verovatno bi to bilo pametnije za mene a i svi mi se sada ne bi ovoliko raspricavali.
U potpunosti se slažem!
12. јануар 2005. у 5:40 am #22894BratislavУчесникNije – nego
Stalno se menjaju. Videćemo.
Ako si hteo da nas uplašiš –-Uspeo si – Nema šta.
Znaš li koliko drugi ulažu u reklamu i marketing ! ?
Čuvaj pare.
Šta da kažem kad sve znaš.
12. јануар 2005. у 7:23 am #22895tomajaГлавни мајсторAko si hteo da nas uplašiš –-Uspeo si – Nema šta.
Znaš li koliko drugi ulažu u reklamu i marketing ! ?
Čuvaj pare.
Rekao sam da vise necu raspravljati o ovome ali necu bas da dozvolim da se lose tumace moje reci.
Sto se tice engine-a i sistema glasanja prvobitno si govorio da si cak zadovoljan pa mi nije jasno u cemu je sada problem posto je engine osta isti.
Ova nagradna igra nije reklama, mada ti ocigledno to tako ne vidis. Reci mi da li si jos negde video placenu ili cak neplacenu reklamu za ovaj sajt ili recimo ovu nagradnu igru ?
Da je cilj ove igre ili opste celog sajta da bude komercijalan sigurno da bi bio negde i reklamiran. Cak sam i razmenu banera uklonio , doduse nisu ukonjeni zbog ovoga ali sigurno taj potez nije u bio u cilju reklamiranja, zar ne?
Ova nagradna igra sluzi da malo zainteresuje ljude i da ih ukljuci u Linux zajednicu a pri tome i da se nagradi neciji trud.Nemam nameru da te plasim jer si izgleda samo ti tako reagovao na tu recenicu. To nisam rekao zbog plasenja vec je bila u kontekstu toga da ja treba da odgovaram zato sto je neko drugi bio neposten, da neki od ucesnika recimo ne dobiju nagradu iako su trebali i da ewcimo ispradnem grbav zato sto sam uopste organizovao igru i hteo da neko recimo dobije poklon za novu godinu?
Ne vidim sta ti ovde toliko smeta.
Glasanje ce biti ponovljeno, svi krecu od 0 glasova tako da nijedan ucesnik nece biti ostecen a vecina ucesnika bi bila da su prethodni glasovi bili prihvaceni kao konacni.
Svaki ucesnik ima pravo da tako da kazem “reklamira” svoj rad i da zamoli za glasove svoj prijatelja ili drugih posetilaca na sajtu.Sto se tice para svakako nisi ti koji ces mi govoriti sta da radim sa njima.
Ako zelis da pomognes ovaj sajt ili opste neku nas open-source projekat
ti si porucio mozda neki disk sa sajta i to je to. Ja sam zahvalan za to i tebi i ostalima ali ti verovatno i nemas pojma gde sve novac skupljen od diskova i moj licni novac idu tako da te molim da ubuduce izbegavas sarkasticne recenice. Ponavljam da ovaj sajt nema sponzora i da svi troskovi koji uopste nisu mali isljucivo finansiraju od novca skupljenog iz Linuxo marketa i mog licnog novca. I pored toga cene u marketu su i vise nego pristupacne a nisu recimo 100 ili 120 din koliko kostaju no name diskovi na pijacama. (o postarinama necu da pricam jer ne mogu da uticem na njih) Dakle, ja nemam nameru da cuvam novac jer ga i nema za cuvanje a nesto i ostane od njega kupujem ove nagrade koje ce biti nadam se sada pravilno dodeljene (a naravno ovo nije prva nagradna igra na sajtu)Ne zelim da vise generalno objasnjavam (cinio vise puta) da i to malo novca koji se skupi ide i isao je na gomilu stvari (serveri za nekoliko satova, razni projekti Linux magazina, mailing lista, Linuxo Live!, itd.) koje se naravno nikada nece isplatiti niti trebaju jer nisu komercijalni. O vremenu i trudu necu ni da pricam.
Dakle, lakse malo, nisam ja ovde lazirao rezultate vec neko drugi.
Dakle, nisam ja kriv sto se glasanje ponavlja vec neko drugi.
Dakle, kao sto se vidi iz prethodnih postova nikoga nisam optuzio direktno
niti cu to uciniti jer je za mene prica oko glasanja resena.Kraj.
linux4life
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.