Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › Novi NVIDIA drajveri: 260.19.36
- This topic has 7 odgovora, 3 glasa, and was last updated 15 years, 6 months ranije by
velial.
-
AutorČlanci
-
24. januar 2011. u 11:09 am #12257
tomaja
Glavni majstorNVIDIA 260.19.36 drajver donosi update-ove koji se odnose na NVIDIA kernel modul kojim se sada osugurava da sva sistemska memorija alocirana od strane GPU procesore ili drajvera inicira sa 0. Pored promene u inicijalizaciji memorije, napravljene su i ispravke pri korišćenju color index overlays-a.
Novi drajver se može preuzeti sa NVIDIA sajta.
Inače, u toku je rad na sledećoj NVIDIA 270.xx verziji drajvera koja bi
uskorotrebala da pređu u beta fazu.linux4life
27. januar 2011. u 8:45 am #86419zokypoky
GostNa 8600GTS se desi da neće da podigne X sa “260”-icom. Sa starijom verzijom je radilo sve kako treba!
27. januar 2011. u 9:40 am #86425velial
GostNa 8600GTS se desi da neće da podigne X sa “260”-icom. Sa starijom verzijom je radilo sve kako treba!
Imam takvu kartu pa da znam šta da očekujem, šta znači “260”-icom
27. januar 2011. u 11:25 am #86432zokypoky
GostPređašnja verzija drajvera od one koju je @tomaja pomenuo na početku teme, ili neka od tih koje počinju sa 260….
Deinstalirao sam drajver i nuvijem sam nastavio rad dalje. Kod kuće imam malo stariju (za generaciju!) nVidiu (ne zanam tačno koja je, ali mislim da je 8500…) i sa njom novi drajver radi odlično. Ne znam u čemu je štos i nisam imao vremena da istražujem, s obzirom da mi je na poslu bila frka i da nisam imao vremena za gubljenje. Taj novi drajver sam preuzeo iz openSUSE-ovog repo-a i obradovao se, kad sam video da ima novi, kad ono tamo “međutim”…
27. januar 2011. u 12:12 pm #86433tomaja
Gost@zokypoky
Ja sam ih instalirao direktno iz repoa (Arch Linux) i sve radi ok. U pitanju je je NVIDIA GTS 250. Dešava se da pri kompajliranju nastaju problemi sa kernel modulom, ali ne znam kako si ga instalirao.27. januar 2011. u 4:19 pm #86434velial
GostNa mojoj Fedori je 260.19.29 verzija iz repoa i na 8600GTS nisam imao nikakvih problema.
Izgleda da se nova verzija još nije pojavila u fedorinim repoima.29. januar 2011. u 12:21 am #86471zokypoky
GostDa i ja ih nisam ima kod kuće sa 8500GT (sada sam pogledao koja je nVidia u računaru kod kuće!). Na poslu mi je pravio probleme, odnosno nisam mogao da dignem X. S obzirom da je to programesrska mašina (ljudi moraju da rade…) nisam imao vremena da se bavim problemom, pa sam deinstalirao nVidia drajver i instalirao nuvi.
Drajver sam inače pokupio sa zvaničnog repoa za openSUSE 11.3.
29. januar 2011. u 9:32 am #86473velial
GostSad pokušavam da se setim, imao sam ranije problema sa “nvidia” drajverima, ali mislim da mi se nije dešavalo da ne može da digne H server. Pošto mi je na TV izlazu prikopčan TV kao drugi monitor, imao sam problema sa “twinview” modom, pa koristim “separate X screen”, radi dobro uz manje probleme i to:
Kad se prvi put startuje na drugom monitoru (TV-u) prijavi nekoliko grešaka gde u suštini ne može da startuje “Systemtray” i sve ono što je u njemu (na glavnom monitoru sve startuje bez problema). Verovatno sistem ne dozvoljava da se te stvari startuju duplo na dva mesta. U svakom slučaju obustavi se dupli start tih stvarčica i nadalje je sve u redu (meni one nisu neophodne na drugom monitoru pa nisam istraživao problem).
Drugo što mi se dešava je da slika bude veća od TV-a pa fale stvari po krajevima. U “nvidia-settings” postoji klizač da se to poboljša (koliko toliko, po meni dovoljno dobro), ali sistem to ne zapamti pa svaki put mora da se startuje “nvidia-settings” (klizač se samo prvi put podesi a prilikom svakog daljeg podizanja sistema dovoljno je samo startovati “nvidia-settings” i ugasiti ga). Inače kažu da je baš kod te 8600GTS nešto zeznuto oko TV-a pa sam najčešće dobijao komentar “dobro da i radi TV” čak i na Njinjdosu.
To startovanje i gašenje “nvidia-settings” kad se podigne sistem izgleda da sređuje još neke stvari pošto sam primetio da bez toga kod nekih igrica pod “Wine” hoće grafika da se sludi, ali nisam siguran da je baš zbog toga.
Još nešto, ne mogu na istoj mašini da startujem dve sesije sa dva korisnika u grafičkom modu (u tekstualnom mogu).
Sve u svemu zadovoljan sam kako radi drajver pošto mi ovi problemčići nisu puno bitni.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.