Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Novi NVIDIA drajveri: 260.19.36
- This topic has 7 одговора, 3 гласа, and was last updated 15 years, 6 months раније by
velial.
-
АуторЧланци
-
24. јануар 2011. у 11:09 am #12257
tomaja
Главни мајсторNVIDIA 260.19.36 drajver donosi update-ove koji se odnose na NVIDIA kernel modul kojim se sada osugurava da sva sistemska memorija alocirana od strane GPU procesore ili drajvera inicira sa 0. Pored promene u inicijalizaciji memorije, napravljene su i ispravke pri korišćenju color index overlays-a.
Novi drajver se može preuzeti sa NVIDIA sajta.
Inače, u toku je rad na sledećoj NVIDIA 270.xx verziji drajvera koja bi
uskorotrebala da pređu u beta fazu.linux4life
27. јануар 2011. у 8:45 am #86419zokypoky
ГостNa 8600GTS se desi da neće da podigne X sa “260”-icom. Sa starijom verzijom je radilo sve kako treba!
27. јануар 2011. у 9:40 am #86425velial
ГостNa 8600GTS se desi da neće da podigne X sa “260”-icom. Sa starijom verzijom je radilo sve kako treba!
Имам такву карту па да знам шта да очекујем, шта значи “260”-icom
27. јануар 2011. у 11:25 am #86432zokypoky
ГостPređašnja verzija drajvera od one koju je @tomaja pomenuo na početku teme, ili neka od tih koje počinju sa 260….
Deinstalirao sam drajver i nuvijem sam nastavio rad dalje. Kod kuće imam malo stariju (za generaciju!) nVidiu (ne zanam tačno koja je, ali mislim da je 8500…) i sa njom novi drajver radi odlično. Ne znam u čemu je štos i nisam imao vremena da istražujem, s obzirom da mi je na poslu bila frka i da nisam imao vremena za gubljenje. Taj novi drajver sam preuzeo iz openSUSE-ovog repo-a i obradovao se, kad sam video da ima novi, kad ono tamo “međutim”…
27. јануар 2011. у 12:12 pm #86433tomaja
Гост@zokypoky
Ja sam ih instalirao direktno iz repoa (Arch Linux) i sve radi ok. U pitanju je je NVIDIA GTS 250. Dešava se da pri kompajliranju nastaju problemi sa kernel modulom, ali ne znam kako si ga instalirao.27. јануар 2011. у 4:19 pm #86434velial
ГостНа мојој Федори је 260.19.29 верзија из репоа и на 8600GTS нисам имао никаквих проблема.
Изгледа да се нова верзија још није појавила у федориним репоима.29. јануар 2011. у 12:21 am #86471zokypoky
ГостDa i ja ih nisam ima kod kuće sa 8500GT (sada sam pogledao koja je nVidia u računaru kod kuće!). Na poslu mi je pravio probleme, odnosno nisam mogao da dignem X. S obzirom da je to programesrska mašina (ljudi moraju da rade…) nisam imao vremena da se bavim problemom, pa sam deinstalirao nVidia drajver i instalirao nuvi.
Drajver sam inače pokupio sa zvaničnog repoa za openSUSE 11.3.
29. јануар 2011. у 9:32 am #86473velial
ГостСад покушавам да се сетим, имао сам раније проблема са “nvidia” драјверима, али мислим да ми се није дешавало да не може да дигне Х сервер. Пошто ми је на ТВ излазу прикопчан ТВ као други монитор, имао сам проблема са “twinview” модом, па користим “separate X screen”, ради добро уз мање проблеме и то:
Кад се први пут стартује на другом монитору (ТВ-у) пријави неколико грешака где у суштини не може да стартује “Systemtray” и све оно што је у њему (на главном монитору све стартује без проблема). Вероватно систем не дозвољава да се те ствари стартују дупло на два места. У сваком случају обустави се дупли старт тих стварчица и надаље је све у реду (мени оне нису неопходне на другом монитору па нисам истраживао проблем).
Друго што ми се дешава је да слика буде већа од ТВ-а па фале ствари по крајевима. У “nvidia-settings” постоји клизач да се то побољша (колико толико, по мени довољно добро), али систем то не запамти па сваки пут мора да се стартује “nvidia-settings” (клизач се само први пут подеси а приликом сваког даљег подизања система довољно је само стартовати “nvidia-settings” и угасити га). Иначе кажу да је баш код те 8600GTS нешто зезнуто око ТВ-а па сам најчешће добијао коментар “добро да и ради ТВ” чак и на Њињдосу.
То стартовање и гашење “nvidia-settings” кад се подигне систем изгледа да сређује још неке ствари пошто сам приметио да без тога код неких игрица под “Wine” хоће графика да се слуди, али нисам сигуран да је баш због тога.
Још нешто, не могу на истој машини да стартујем две сесије са два корисника у графичком моду (у текстуалном могу).
Све у свему задовољан сам како ради драјвер пошто ми ови проблемчићи нису пуно битни.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.