Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › noob i mandrake 10 power
- This topic has 13 одговора, 3 гласа, and was last updated 20 years, 4 months раније by fortytwo.
-
АуторЧланци
-
20. мај 2004. у 10:04 pm #18920popeyeГлавни мајстор
Sto se modema tice, rekoh ti da conexant drajvere za 2.4 jezgro dobijas na diskovima, a za 2.6 moras preuzeti sa linuxant lokacije.
Sta ti konkretno ne radi sto se tice zvuka? Pokreni plejere u konzoli i procitaj gresku. Ako je problem to sto kmix ne radi, a sve ostalo je ok, probaj da ucitas module za OSS emulaciju pod alsom:
modprobe snd_pcm_oss
modprobe snd_mixer_oss21. мај 2004. у 1:44 am #18921fortytwoУчесникProblem je cudan.
Kada se na alsamixeru odvrne dac1 (odmah posle instalacije) cuje se sistemski zvuk.Kmix padne odmah posle pokretanja.
GNOME mixer prikazuje samo “digital1” ili nesto slicno.
Playeri rade, pa ne rade. Mplayer sam dosad drzao na configu za alsa-u, a totem i nema takva setovanja, makar ne u grafickom okruzenju.
Taj cip je podrzan alsa-om (madrake ga prepoznaje kao ice1724) i po onome sto sam ja uspeo da njadjem na netu pogadjam, skroz amaterski, da moze da proradi i sa nekim conf-om.
To naravno ne znaci da necu probati sa pokrenem oss emulaciju.
Ovo je alsa-ina strana o kartici:
http://www.alsa-project.org/alsa-doc/doc-php/template.php?company=Midiman&card=Revolution&chip=Envy24HT&module=ice1724A na ovoj strani:
http://alsa.opensrc.org/index.php?page=ice1724
sam nasao asound.conf (jel to jos postoji il je to sad na drugom mestu? da nije u modpobe.conf-u?)
koji izgleda ovako:Asound config to get all Revoultion 7.1 out channels operational:
#———————————————
ctl.!default {
type hw
card 1
}#———————————————
pcm.envy_1
{
type plug
slave.pcm {
type hw
card 1
device 0
subdevice 0
}
}ctl.envy_1
{
type hw
card 1
}pcm.envy_2
{
type plug
slave.pcm {
type hw
card 1
device 2
subdevice 0
}
}pcm.envy_3
{
type plug
slave.pcm {
type hw
card 1
device 2
subdevice 1
}
}pcm.envy_4
{
type plug
slave.pcm {
type hw
card 1
device 2
subdevice 2
}
}pcm.envy_spdif
{
type plug
slave.pcm {
type hw
card 1
device 1
subdevice 0
}
}#———————————————
21. мај 2004. у 2:01 am #18922fortytwoУчесникOK, nemam pojma sta se to promenilo od juce, ali zvuk sada ne radi.
modprobe komande nisu naterale Kmix da proradi, i dalje se zakucava .
Sto se tice drajvera za modem za 2.4. Da li bih trebao da se bootloaderu izaberem 2.4 ili drugacije?
Oba rpm paketa za hsf sa linuxanta prijavljuju los checksum, iako sam ih vise puta skinuo.
24. мај 2004. у 3:23 am #18923fortytwoУчесникOK, zvuk je lagano proradio, doduse 4front oss, ali sta ces, bluetooth radi, stampac radi, modem jos pravi probleme, pa cu probati sa usr-om, uspeo sam cak i novi drajver za graficku da instaliram.
Jos ne radi: mixer u gnome-u pada, modem nece da se poveze, iako bira.
Moracu opet ja da reinstaliram mandrake…
Jel prica neko nesto o free conexant driverima za 2.6?
-
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.