Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Non RPM distro
- This topic has 52 одговора, 18 гласова, and was last updated 18 years, 7 months раније by velial.
-
АуторЧланци
-
17. јануар 2006. у 9:21 pm #36531MoneoУчесник
Probaj sam pa se uveri
Ja uostalom nista ne izmisljam,za razliku od MDK korisnika koji tvrde da im sve radi ekstra-kod mene rade brze tgz paketi(a verujem i kod ostalih)
Tuzno ali istinito,samo sto to okoreli korisnici rpm distro poput tebe nece da priznaju 😆 😆17. јануар 2006. у 9:22 pm #36532jovirУчесникJedan moj prijatelj koga sam uspeo “navući” na linux, posle jednog od prvih obilazaka i iščitavanja ovog site-a, je prokomentarisao da ovde ima članova koji su verovatno plaćeni da reklamiraju neke stvari, jer ih brane ne birajući način i ne gledajući na logiku… 😆 😆 😆
17. јануар 2006. у 9:23 pm #36533MoneoУчесникPa ne bi bas rekao da su svi paketi isti-zavisi kako su kompajlirani i na kojoj masini-posao je izgleda bolje uradjen kod velike vecine Slack paketa,kada su u pitanju sire konfiguracije-to sto pise i486 mi se cini ako cista kozmetika,kada paketi rade fenomenalno,sto sa rpm-om nije slucaj
I procitaj deo koji sam napisao,jer je najbitniji u celoj ovoj prici 😆
17. јануар 2006. у 9:26 pm #3653417. јануар 2006. у 10:30 pm #36535popeyeГлавни мајсторVidi, Seleuk, majstore, da probam da ti pojednostavljeno objasnim, možda shvatiš.
Ta rpm datoteka je samo puka arhiva, poput tgz ili zipa. RPM sistem koristi podatke iz te arhive. Prepakivanjem iz jedne arhive u drugu, _ne_menjaš_ sadržaj iste, kao što dokument zapakovan u zip ili rar ostaje isti, bez obzira u kojoj arhivi se nalazio.
Instalacija .tgz paketa naredbom installpkg je suštinski _identična_ instalaciji rpm paketa naredbom rpm -i –force –nodeps. Obe naredbe otpakuju arhivu i upišu (rpm u bazu, installpkg u /var/log/packages) podatke o paketu i datotekama. To što si ti prebacio iz zipa u rar, pa otpakovao – mačku o rep. 😛
Brže pokretanje istog rpm paketa instaliranog na Slekveru nego na SUSE distribuciji, nema blage veze sa konverzijom u tgz.
Uh, kompajliranja, arhitektura i ostalih trica se ne dotiči, mollim te. Dosta smeha za jedan dan. 😉
okoreli korisnici rpm distro poput tebe
Pročit`o si me iz prve. 😉
Istina, kruže priče da, na primer, studenti Ekonomskog fakulteta u Beogradu, gde sam 4 godine radio kao sistem administrator, još uvek rabe Slackware Linux na serverima. Slackware koji sam ja instalirao pre više od 6 godina. Ali ti ne veruj pričama. 😉
U ukupnom broju servera koji sam održavao, sistemi sa rpm paketima su na 3. ili 4. mestu (nisam brojao, pa nisam najsigurniji da li je Gentoo ispred ili iza njih). Lave, svejedno je meni šta koristim…
17. јануар 2006. у 11:08 pm #36536MoneoУчесникIstina, kruže priče da, na primer, studenti Ekonomskog fakulteta u Beogradu, gde sam 4 godine radio kao sistem administrator, još uvek rabe Slackware Linux na serverima. Slackware koji sam ja instalirao pre više od 6 godina. Ali ti ne veruj pričama. 😉
I ko sad tu reklamira Slackware 😆 😆
Sto se ostalog tice hvala sto si mi rekao-da mi to nisi rekao stvarno ne bi znao 😆 😆
Probaj ti lave da kompajliras mplayer ili k3b na Manadrivi ili SuSE-u kao sto sam ja radio pa vidi kako ce se zavrsiti…
Ako uopste koristis source na svojim voljenim rpm distroima 😆
Sto se smeha tice,verovatno si se smejao samom sebi 😀 😀
Sve se oseca ton-ja sam autoritet,ko si ti da se raspravljas sa mnom…
Kada toliko pucas od znanja sto ne odgovoris ljudima na gomilu pitanja koja se ovde vrte vec danima-bice da te mrzi da otkucas par redaka…
Bice da obicni smrtnici nisu tvoj nivo….
No stacu ovde….17. јануар 2006. у 11:23 pm #36537jovirУчесникProbaj ti lave da kompajliras mplayer ili k3b na Manadrivi ili SuSE-u kao sto sam ja radio pa vidi kako ce se zavrsiti…
Sasvim slučajno ja UVEK baš te dve aplikacije instaliram iz source-a na Mandrakeu, Slacku… Imam utisak da mnogo bolje rade posle toga, takođe, mplayer binarni nema aktivirane sve opcije koje koristim, a koje se mogu aktivirati samo kompajliranjem iz source-a (podrška za TV karticu).
I nikad, apsolutno nikad, nisam imao problema sa instalacijom.
I, imam utisak da iznosiš neke zaključke bez dovoljno velikog uzorka (jesi li kada učio statistiku 😀 )…
Shvati da tu Mandrivu i SuSe koristi veliki broj ljudi, i šta misliš, da su oni mazohisti koji uživaju u mučenju sa tim distroima?!!! To što Ti nisi imao sreće, strpljenja, znanja ili nečeg drugog, ne znači da su to loši distroi, već da Ti imaš problem sam sa sobom…17. јануар 2006. у 11:34 pm #36538MoneoУчесник[quote=”Seleuk”] To što Ti nisi imao sreće, strpljenja, znanja
[/quote]
Zadnja dva pogotovu,ako se uzme u obzir da koristim Slackware i BSD,a i SuSE 😀 😀
Nikad u zivotu nisam rekao da je SuSE los distro,naprotiv….
To se odnosi na MDK
A i nekako je ocekivano da ga brane na “oficijelnom” sajtu…
Toliko17. јануар 2006. у 11:40 pm #36539popeyeГлавни мајсторOko odgovaranja na pitanja si verovatno u pravu – tačno je da čitam samo teme koje me zainteresuju iz bilo kog razloga, makar i uvrnutog kao što je slučaj sa ovom temom.
Ako sam kriv što me smara ili nemam vremena da odgovaram na pitanja koja se manje/više ponavljaju, nisam jedini. Niko ovde nije u obavezi da rešava tvoje ili bilo čije probleme, da bi sada mogao da nekog kriviš. Imamo slobodu da ne odgovorimo.
Veruj mi da moj ton nije arogantan, već se sve vreme dobro zabavljam odgovarajući u ovoj temi. Ako si znao razliku između tgz i rpm paketa, ja to nisam zaključio na osnovu tvojih izjava, a rekao bih i da svako ko ih pročita dođe do istog zaključka.
Prevođenje koda i njegov uspeh ne zavisi od distribucije, evo obećavam da ću ti demonstrirati ako se budemo videli. 🙂
Previše lično shvataš sve ovo. 🙂
17. јануар 2006. у 11:50 pm #36540MoneoУчесникSve je u redu….
Prevoðenje koda i njegov uspeh ne zavisi od distribucije, evo obeæavam da æu ti demonstrirati ako se budemo videli.
Naravno,mozda se i upoznamo 🙂
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.