Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Non RPM distro
- This topic has 52 одговора, 18 гласова, and was last updated 18 years, 7 months раније by velial.
-
АуторЧланци
-
27. октобар 2005. у 5:12 pm #6397unknownУчесник
Sve hocu da instaliram neki linux koji ne koristi rpm pakete (Slackware mi je u glavi) pa me interesuje sledece. Do sada sam koristio sve neke rpm distroe (RH, Mandrake, Suse) i instalacija paketa RPM nije zadavala nekih problema, ali kad god bih instalirao neki tar, tgz itd. u vecini slucajeva bi instalacija zapela negde. Kakva su vasa iskustva sa tim?
27. октобар 2005. у 5:32 pm #36492BrokeBodyУчесникDo sada sam koristio sve neke rpm distroe (RH, Mandrake, Suse) i instalacija paketa RPM nije zadavala nekih problema, ali kad god bih instalirao neki tar, tgz itd. u vecini slucajeva bi instalacija zapela negde.
Nemoj da mislis da kod distroa koji ne koriste rpm pakete nece da zapinje sa instalacijama sa tar,tgz itd. Ako ti cesto zapinje instalacija sa tar, tgz itd kod distroa koji koriste rpm pakete, onda bi mozda bilo bolje da jos neko vreme koristis distroe koji ih koriste, dok malo bolje ne udjes u stos sa tim (Kao i ja… 🙂 ).
27. октобар 2005. у 8:06 pm #36493MladenIsakovicУчесникPreporučujem Slackware, i nećeš imati problema niti začkoljica. Nakon nekoliko godina korišćenja linuxa, Slackware je već dugo najbolji izbor, po mom nahođenju. Toplo preporučujem.
27. октобар 2005. у 9:14 pm #36494LYbУчесникMa imace zackoljica tipa da pojma nema koje su mu zavisnosti. Sad, meni se to bas svidja kod Slacka, ali za je zackoljica, jeste, posebno nekome ko se ne snalazi najbolje 🙂
28. октобар 2005. у 9:14 am #36495unknownУчесник[code]Nemoj da mislis da kod distroa koji ne koriste rpm pakete nece da zapinje sa instalacijama sa tar,tgz itd. [/code]
Pa ja i mislim da cu imati problema sa instalacijom, zato me interesuju vasa iskustva sa time.
[code]Ako ti cesto zapinje instalacija sa tar, tgz itd kod distroa koji koriste rpm pakete, onda bi mozda bilo bolje da jos neko vreme koristis distroe koji ih koriste, dok malo bolje ne udjes u stos sa tim (Kao i ja… ).[/code]
E da tako razmisljam nikad ne bih ni koristio linux 🙂
Koliko ste imali problema sa slackom i paketima za multimediu (xine, mplayer, avidemux2 itd.)?
28. октобар 2005. у 1:09 pm #36496MladenIsakovicУчесникKoliko ste imali problema sa slackom i paketima za multimediu (xine, mplayer, avidemux2 itd.)?
Nikakvih problema nemaš, sve ti je dostupno po defaultu i spremno za upotrebu.
28. октобар 2005. у 2:51 pm #36497DVSoftwareУчесникma zajebi slack
skinesh neki paket sa linuxpackages
instalirash ga
i kad hotjesh da startujesh
…prc…
fali josh 100 libovaja ti predlazhem da probash neki debian based distro (hint: ubuntu)
28. октобар 2005. у 4:09 pm #36498workyУчесникKada si spreman za Slack ,ne pitas nikog, uzmes dva cd-a i instaliras ga,
ostalo je istorija 🙂
(na trecem disku ima nesto ekstra,korisnog,softvera,pa moze i full verzija)29. октобар 2005. у 9:34 am #36499biccaУчесникmeni se baš zbog ovakvih stvari svideo Debian i njega preporučujem 🙂 naročito ako imaš dobru vezu prema netu pa ti on skine sve što treba, a ne da se zezaš sa takvim stvarima i izgubiš pola dana
29. октобар 2005. у 4:17 pm #36500daniel1988УчесникAko imas dobru vezu i uporan si u onome shto radis onda Gentoo.
Slabija veza – Slackware.
@DVSoftware: skidao sam gomilu programa sa linuxpackages.net i nijedan mi nije pravio problema. -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.