Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › Nevjerovatno!!!
- This topic has 16 одговора, 9 гласова, and was last updated 20 years, 4 months раније by
miodragz.
-
АуторЧланци
-
24. март 2006. у 5:40 pm #7180
votan
УчесникKad se sagleda rezultat, vrlo iritirajuce! (najblaze receno).
Dakle, posle vise nedeljnog zeznja doslo se do sledeceg:
morao sam da kompajliram kernel 2.6.15 da bi mogao da instaliram drajver Intel536-4.71 za doticni. Ali, posle instalacije, “Modem ready” i nista, blokira mi tastatura i moram restart. Onda instaliram drajvere po alternativnoj metodi (ono insmod -f Intel… itd.)kako stoji u Readme i radi, konektujem se. Ali, do prvog restarta. Dakle, kad ponovo upalim comp, ponovo “modem ready” i blokira, i sve ispocetka. Evo sad sam na netu posle tog postupka. Znaci li da je ovo prosedura za svaku uspjesnu linux konedciju?
Izgleda da linux nije ono sto se cini – user frendly. Samo da napomenem da sam vec kompajlirao druge kernele , i imao isti problem sa konekcijom uz jos neke, dodatne (mount DVD??!!)
U pitanju je Mandriva 2006.24. март 2006. у 6:00 pm #42562Red_Zmaja
УчесникDokel ce vise oni koji 1 x instaliraju linux da pljuju i seru po istom kako je shit kako nije prijateljski i sl. pa sta mislis u cemu je problem u linuxu ili intelovim driverima. Izvoli obrati se proizvodjacu svog modema i kukaj mu sto nemas drivere za linux. Ma sto se mene tice ne moras nikad da ga instaliras sa takvim stavom ni ti niti slicni tebi koji ste u yednoj sekundi popili svu pamet sveta.
24. март 2006. у 6:38 pm #42563votan
УчесникPrika, imam drajvere.
A i linux imam od poodavno. Ali eto, nisam po forumu nasao slican problem, pa reko, mozda ce neko da me posavetuje.
Mislio sam da ce kod novijih distribucija to ici malo laganije.
Ti sigurno nemas ovakvih problemcica, pa ti je lako. Samo mi reci kako da preporucim nekom linux, posle ovoga.24. март 2006. у 6:43 pm #42564Red_Zmaja
УчесникNema problema zato sto koristim wireless.
Kad imam problema pitam ne pljujem ako ne znam i sam pokusavam da resim bez obzira sto sam pitao znaci ne sedim skrstenih ruku. pa lepo preporucis ko hoce hoce oke je nikog ne treba terati. na tvoje pitanje ne mogu da odgovorim posto nemam modem a po onome sto sam video ovde moguce je namestiti modem neko ce ti vec pomoci samo malo strpljenja. Morate biti malo smireniji i strpljiviji ne moze sve odma.24. март 2006. у 7:58 pm #42565xphreak
УчесникPrijatelju pogledaj 10 razloga zasto je bolje korisiti Linux u odnosu na Window$:
http://www.ns-linux.org/Members/kotnik/10-glavnih-razloga-zasto-linux-razbija-vas-os/24. март 2006. у 11:43 pm #42566LYb
УчесникTo sto linux koristis poodavno, a imas probleme sa, recimo, mountovanjem DVD-a znaci da znas jako malo, a tvoj poljuvacki stav govori da te bas ni ne zanima da nesto i sam naucis, vec bi sve na kasicicu.
Dalje, linux nije userfriendly i, da ti pravo kazem, meni se to bas i dopada. Voleo bih da sto duze ostane user unfreindly. Zasto? Sto manje klinaca iz komsiluka koristi linux manje me smaraju.
Sebicno sa moje strane? O da.
Pa sta?Jos nesto, ko ti kaze da je linux idealan za desktop ili te laze ili pojma nema sta prica.
@xphreak jedno 70% stvari iznetih na onom linku sto si postavio veze nema sa zivotom, al’ ajde 🙂25. март 2006. у 1:18 am #42567miroslav_joksimovic
УчесникDokel ce vise oni koji 1 x instaliraju linux da pljuju i seru po istom kako je shit kako nije prijateljski i sl. pa sta mislis u cemu je problem u linuxu ili intelovim driverima. Izvoli obrati se proizvodjacu svog modema i kukaj mu sto nemas drivere za linux. Ma sto se mene tice ne moras nikad da ga instaliras sa takvim stavom ni ti niti slicni tebi koji ste u yednoj sekundi popili svu pamet sveta.
Slazem se, mislim da bi trebalo da posaljes proizvodjacu mail zasto nema drajvere za modem!!! To ti je moj priajteljski savet. Ako ti ne odgovara Linux, mislim da je vindoza tu da zadovolji sve one koji kazu da Linux nije to sto se prica ili pak ako te Linux ne zadovoljava dovoljno… A sta se to prica?! Ja pojma nemam, znam samo da je svaka prica subjektivna tako da…
POZDRAV
25. март 2006. у 8:33 am #42568votan
УчесникNego, imali neko da mi kaze kako da se konektujem, a da ne moram posle svakog restarta nanovo da instaliram drajvere?!
25. март 2006. у 10:00 am #42569xphreak
Учесникjedno 70% stvari iznetih na onom linku sto si postavio veze nema sa zivotom, al’ ajde 🙂
Druze moraces da mi oprostis ja sam veliki Linux phreak !!! A mislim da je bolje na neki slican nacin hrabriti nase nove clanove 😀
25. март 2006. у 10:11 am #42570mmirilovic
УчесникU direktorijumu „/etc/rc.d/“ imaš skriptu koja se zove „rc.local“, ili ima neko slično ime sa „local“ u sebi. U tu skriptu ubaci liniju „insmod -f intel…..“ kojom si ručno učitavao module.
Inače ta naredba nije instaliranje drajvera, kako si već rekao, već samo ručno učitavanje modula u kernel.
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.