Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › Nevjerovatno!!!
- This topic has 16 odgovora, 9 glasova, and was last updated 20 years, 4 months ranije by
miodragz.
-
AutorČlanci
-
25. mart 2006. u 2:33 pm #42571
popac
UčesnikNego, imali neko da mi kaze kako da se konektujem, a da ne moram posle svakog restarta nanovo da instaliram drajvere?!
U direktorijumu „/etc/rc.d/“ imaš skriptu koja se zove „rc.local“, ili ima neko slično ime sa „local“ u sebi. U tu skriptu ubaci liniju „insmod -f intel…..“ kojom si ručno učitavao module.
Ljudi samo ovo i ništa više nije ni trebalo da se nađe na ovom forumu, muka mi je više da dolazima, samo se prepucavamo i koljemo bez ikakvog povoda. Ako imate šta da kažete kažite, ako nemate… ❓
25. mart 2006. u 3:41 pm #42572votan
UčesnikU direktorijumu „/etc/rc.d/“ imaš skriptu koja se zove „rc.local“, ili ima neko slično ime sa „local“ u sebi. U tu skriptu ubaci liniju „insmod -f intel…..“ kojom si ručno učitavao module.
Konacno, neko konkretan.
Probao sam, ali prva poruka je bila “unable to open modem”, pa posle drugog conect – “modem ready” i blokira, i sve ispocetka.27. mart 2006. u 12:45 am #42573mmirilovic
UčesnikNe razumem te.
Ako neka naredba radi iz komandne linije, radiće sigurno i ako je ubaciš u rc.local!Ako ti modem radi nakon ručnog učitavanja modula, onda će raditi i ako istu komandu upišeš u rc.local.
Možda si negde zatajio prilikom objašnjavanja tvog problema?
27. mart 2006. u 8:00 am #42574miodragz
UčesnikE j*bi ga kad s Mandrivom2006 imas problema pa ona ti je prostija od xp.I bas si naso kod Mandrive da kompajliras kernel. ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓
27. mart 2006. u 9:55 am #42575DVSoftware
Učesnikmoram da odgovorim na ovo, ali od mandrive tezhi distro za odrzhavanje nisam video bre….
konkretan primer:
ja imam gentoo, drug ima manndrivu
ceo dan se muchio da instalira linux dc++, i stalno mu fali neki lib
dok sam ga ja kod mene za 5 minuta instaliraoshto se tvog problema sa modemom tiche, proguglaj malo, ja se setjam da sam ga imao bash sa istim modemom, i postojao je neki patch koji to reshava (nekoliko redova u source je potrebno komentirati)
27. mart 2006. u 6:14 pm #42576votan
UčesnikSto se tice moranja kompajliranja, morao sam. Jeste da sam po forumima vidio da je jedna od najnezahvalnijih distroa za to, ali sto se mora nije tesko.
A sto se tice modula, u rc.local sad sam stavio citavu proceduru koju sam morao kucati.
Tako da sad rc.local izgleda ovako:touch /var/lock/subsys/local (naredba koja je sistemski vec bila tu)
rmmod Intel536.ko
insmod -f Intel536.ko
rm -f /dev/536ep
mknod /dev/536ep c 240 1
rm -f /dev/modem
ln -s /dev/536ep /dev/modemPa cu da probam.
shto se tvog problema sa modemom tiche, proguglaj malo, ja se setjam da sam ga imao bash sa istim modemom, i postojao je neki patch koji to reshava (nekoliko redova u source je potrebno komentirati)
Reci sta si uradio? Jesi li promijenio distro ili modem? Ako se sjecas, uputi me na tamo.
28. mart 2006. u 6:44 am #42577miodragz
Učesnik@DVSoftware to je potpuno tacno kod mene je problem bio net jos nisam podesio konekciju na Mandrivi a na Debian-u mi iz prve proradilo pa ca iz Ubuntu 5.10live
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.