Početak › Forumi › Linuks distribucije › OpenSuSE › Ne znam kako da udjem u KDE
- This topic has 7 odgovora, 6 glasova, and was last updated 21 years, 3 months ranije by
jboban.
-
AutorČlanci
-
21. maj 2005. u 8:28 pm #5405
Nitro
UčesnikDaklem,
od kada sam ubacio novu graficku u komp, izbrisao drajvere, ponovo ih instalirao ne dize mi se kde-ov login manager vec neki sivi, ruzni cini mi se da je od windowmakera. Juce je sve lepo radilo. Palim komp, logujem se, dize kde…
Danas sam uradio update i cini mi se da je bio i neki patch vezan za windowmaker. Kad sam restartovao komp, logujem se, a on mi dize windowmaker. Izlogujem se, ALT+CTRL+F1, kucam kde, nece da se digne, kaze kao i uvek da ne moze da nadje monitor.
Napominjem da u tom sivom login manageru nema onaj meni za izbor okruzenja, npr. kde, gnome, fluxbox
Pomoc?21. maj 2005. u 8:48 pm #28670Nitro
Učesnik21. maj 2005. u 11:06 pm #28671kmilos
UčesnikPa ti si bre bas zelen kad ne znas sta je na slici. 😉 TWM ti je jedan od najstarijih i najjednostavnijih Unix WM-ova, a koristi se bas za ovakve “ne daj Boze” situacije kad sve ostalo zakaze, i/ili kada ti treba minimalno graficko okruzenje.
Sto se KDM-a tice, izgleda je poznat problem na SUSE 9.3 kada promenis X konfiguraciju:
http://portal.suse.com/sdb/en/2005/04/dregen_xdm93.html
http://portal.suse.com/sdb/en/2005/04/wessels_kdm93.html21. maj 2005. u 11:35 pm #28672ptomic
UčesnikOtvoris konzolu i odes u /etc/sysconfig.
[code]vi displaymanager
i
promenis DISPLAYMANAGER=”xdm” u “kdm”
ESC
:wq
reboot
[/code]22. maj 2005. u 10:45 am #28673Nitro
UčesnikUspelo je.
Jesam zelen, jos uvek, ali nadam se ne zadugo.
Cak mi se vratio i Logout meni (shut down, end session, suspend) sa kojim sam imao problma.
Hvala22. maj 2005. u 10:48 am #28674Off-Topic
UčesnikShto si duze na Linuxu to si sve zeleniji, videcesh 😉
22. maj 2005. u 1:58 pm #28675MladenIsakovic
E – svaka ti je poslovica! 😀 😀 😆 😆 😛
Evo ja sam sve zeleniji iz dana u dan! Pod uslovom da se malo smanjim, biću pravi vanzemaljac! 😀 😆23. maj 2005. u 11:21 am #28676jboban
U svakoj šali ima (bar) pola istine 8)
Filozofi davno rekoše: Sve što više znam, sve više vidim koliko ne znam.
Tako, oni što misle da sve znaju, obično samo ne znaju koliko ne znaju 😉 -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.