Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › Ne mogu instalirati Linux
- This topic has 7 одговора, 6 гласова, and was last updated 21 years, 4 months раније by
popeye.
-
АуторЧланци
-
29. новембар 2003. у 3:31 pm #3117
Sasha
УчесникKupljen je novi računar, i naravno da ne ide sve glatko. Na starom računaru sam imao instalisan XP i Mandrake 9.1, ali su win particije bile FAT 32, i sve je išlo glatko. Na novom računaru sam, pomoću Partition Magica napravio 3 NTFS particije (programi, home i ghost) te jos 3 particije za Linux (root i home – ext3 te swap). Instalacija XP-a je protekla u najboljem mogućem redu, ali je zapelo oko Linuxa. Pokušavao sam i sa DVD drajva i sa CD rezača ali instalacija zapne na samom početku uz poruku hda: lost interupt (ili nešto slično). Nekada uspe da prodje prvu fazu i dodje do grafičkog interfejsa Mandrake 9.1 ali tu stane na poruci trying access to Mandrake Linux CD-1, a i sve do tada ide do bola sporo. Napominjem da je prilikom formatiranja C. particija primarna, dok su sve ostale particije logičke.
Ima li za ovaj problem pomoći i da li bi mi Mandrake 9.2 rešio probleme?
PS. Računar je sledeći: MB ASRock sa SYS chip setom, AMD Athlon 2.0, HD Maxtor 80 GB, 256 DDR Ram, G-Force 4 sa 64 Ram-a, Pioneer DVD, LG rezač.[/code]
29. новембар 2003. у 6:34 pm #15146tomaja
Главни мајсторVrlo je moguce da je u pitanju chip set ili eventualno kontroler, mada ja nisam ljubitelj partition magic-a, i njegovog prckanja sa tabelom particija. Ukoliko je u pitanju chip set moguce je da bi MDK 9.2 resio problem. Pod pretpostavkom da su diskovi u redu , jer si na staroj masini imao isti MDK 9.1
Deluje mi da je u pitanju konfiguracija hardvera, tj. losa konfiguracija hardvera.linux4life
29. новембар 2003. у 10:59 pm #15147Aleksandard
УчесникSto se tice cipseta samo da kazem da to
nije u pitanju
jer ga i ja imam i sve normalno radi!!!30. новембар 2003. у 1:35 am #15148popeye
Главни мајсторIskljuci ACPI prilikom podizanja sa CD-a (u promptu GRUB loadera).
30. новембар 2003. у 3:33 am #15149Daniloc
УчесникNeces se snaci brate cucemo se preko mail-a
30. новембар 2003. у 8:01 pm #15150ZivicAleksandar
УчесникA sta mu je uopste taj ACPI i ono drugo kako se zvase???
Dali je zdravo da mi brise temp file prilikom BOOT-a i gde mu se nalazi io kako se zove lig fajl, od samog boot-ovanja, imam nesto FEILD ali pri samom kraju tako da nemogu da vidim sta mu to nevalja?30. новембар 2003. у 10:42 pm #15151Sasha
УчесникKao prvo hvala na brzom odgovoru, a malo i ja da dopunim informacije. Naime, onaj prvi ekran instalacije lepo prepozna chipset, zatim hda (kao ceo hard disk) pa primarni slave (DVD pioneer) i sekundarni slave (LG rezač). Međutim, kako se meni čini, sve zapne oko particija. Tada dolazi do poruke “hda: lost interrupt”. Svemu bi da još dodam jer možda i pomogne, da sam pokušao pokrenuti i Knoppix sa CD, ali nakon odabira rezolucije, umesto dizanja sistema, dakle nakon učitavanja kernela, dobijam poruku o grešci jer “only one processor found”, pa nakon pauze sledi slavno hda: lost interrupt. Ne znam da li je ova dopuna pomogla, ali valjda ne može da škodi.
1. децембар 2003. у 12:33 pm #15152popeye
Главни мајсторPrilikom podizanja sistema, u loaderu (LILO ili GRUB, koji vec koristis) prosledi argument “nosmp”.
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.