Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Причаоница › muzika koju pingvini slushaju
- This topic has 29 одговора, 23 гласа, and was last updated 18 years, 1 months раније by velial.
-
АуторЧланци
-
5. август 2006. у 3:06 pm #46541MoneoУчесник
Zaboravio sam da napomenem Symphony X 😉
Pozdrav RiSK-u 🙂5. август 2006. у 6:22 pm #46542SiouxУчесникKlasika , blues , nekad hard varijante roka i Metalica je ok .
5. август 2006. у 7:36 pm #46543MladenIsakovicУчесникI ti voliš Garry Moore-a, jel’? 😉
Me to5. август 2006. у 7:41 pm #46544djuradjУчесникSlusam Psy trance i to uglavnom 1200 micrograms, Alternative Control i silicon sound
Takodje volim JK i Galiju ali to ne slusam bas cesto (stavise bas retko u poslednjih 6 meseci)
5. август 2006. у 8:34 pm #46545TRULIУчесникPa od prilike nešto ovako:
Boy Sets Fire, Ignite, Stretch Arm Strong, NOFX, Bad Religion, Pennywise, Lagwagon…
A od domaće muzičke scene:Progression of a live, Six Pack, Čovek bez sluha,Hitman, Discord…
5. август 2006. у 10:36 pm #46546zchiraУчесникU sustini, slusam svasta:
– volim gitarski metal (annihilator, dream theater…), a volm da cujem i neke zesce metalce (death, cannibal, sepultura…) i neke mekse kao nightwish
– volim yu punk i novi val (paraf, sarlo akrobata, hladno pivo, six pack)
– volim i BLOCK OUT (mozda nas najbolji aktivni bend), bjesove, psihomodo pop, ekv….
– volim da cujem ponekad i jazz i blues, a narocito mi se svidja muzika iz tarantinovih filmova (Steve ray voghan, BB king, credence, tito & tarantula)…
– jedan je Bob Marley!!!
– jedan je jimi hendrixNe volim:
– tehno, dens, MTV mainstream (britni spirs ili brkni S’Prst i sl…)
– od elktronske muzike volim samo Kraftwerk – nekako mi ona ide uz kompjuterashe 😀Ne podnosim (ili mrzim)
– turbo folk, grand i city recordsKoliko vidim i ovde na forumu se uglavnom slazemo i oko muzike, a nekako mi i linux ne ide uz ovu (retardiranu) komercijalnu muziku. Linux je nekako vishe HIPI – kao ono, sloboda, brate O0 O0
Poslao: MladenIsakovic
Šemsa, Stoja, Karleuša, Ćana, Vendi…
verujem da se shalish 😮 :'(
6. август 2006. у 1:48 am #46547Mr_PingvinУчесникJa dok nisam koristio linux slušao sam tehno i ostale gluposti. Sad uglavnom neke teže stvari tipa canibal corpse i 6ft Under itd. Od sintetike volim ponekad da pustim neki ambiental shakta i astral… A kad izađem negde sa društvom onda jazz i rege i tako neke laganice… Ništa određeno nekim pravcem ili grupom… Ne volim da slušam buku i jaukanje… To me strašno iritira posle dana provedenog u folderu zvanom /etc/rc.d/ …. šala mala… Ali linux stvarno utiče na ukuse.. nekako prosvetljuje… Naravno predstavlja i statusni simbol u društvu koji se ne može kupiti novcem… Ono kad kažeš da koristiš linux ko da je to tebi kao dobar dan (pa i jeste) pa onda ceo prisutan auditorijum ostane zabezeknut… Eh samo da mi je neka majica.. de bi mi kraj bio.. 😀 😀 😀
6. август 2006. у 8:50 am #46548АнонимниГостU sferi elektronske muzike moji omiljeni autori (grupe) su: neprevaziđeni Jean Michel Jarre, Kraftwerk i Tangerine Dream. Obožavam muziku Vangelisa i Mike Oldfielda. U samom vrhu su i Enya i Loreena McKennitt.
Rado slušam i muziku pisanu za filmove, pretežno instrumentale. Veliki sam fan Ennio Morricone-a, uživam u muzici iz Star Wars-a (John Williams), L.O.T.R.-a (Howard Shore), Sin City-a, Kill Bill-a, Connan-a (Basil Poledouris), …
Neretko uživam i u interpretacijama klasične (ozbiljne) muzike.
Desi se da slušam disko muziku ’80, muziku sa Anda (Kondorov let), Pink Floyd-a, Enigme, Kitara, Adiemusa, čak i Dark Ambient.
Nikako ne mogu da svarim šabaneriju, i moram da priznam da me nedostatak tolerancije po tom pitanju pomalo zabrinjava. Ljudi imaju pravo da slušaju stvari koje su po njihovom (ne)ukusu i to ne bi smelo da predstavlja problem (ali samo dok iste ne nameću drugima). Možda je problem što ceo taj kult turbo-folka i jeste nametnut i izforsiran do krajnjih granica.
6. август 2006. у 10:49 am #46549marelliУчесникPa kod mene prolaze:Stoja,mmmm Viki nije losa,Blizanci,Ana Kokic,Zvezde Granda su OK,pogotovo Tanja Savic bas je slatka ribica a moze da prodje i Slavica,pa i Sako nije los,Bane Bojanic.
Ponekad zakacim i Bugarski folk.A volim i old tajmere kao Draganu Mirkovic i Lepu Brenu.A sve to ne moze da prodje bez Cece i Groma.Poz111 :- :redface:
6. август 2006. у 4:50 pm #46550LYbУчесникIdi bre, meni je, u pauzi jednog festivala gde sam se nasao profesionalno, Indira kuvala kafu 🙂
Nego, sto se tice
Ono kad kažeš da koristiš linux ko da je to tebi kao dobar dan (pa i jeste) pa onda ceo prisutan auditorijum ostane zabezeknut
Apsolutno me ne zanima ko ce da se zabezekne, a ko nece, a mnogo cesce sam cuo stvari tipa “sto koristis to sranje kad ti ne radi cak ni Google Talk” – i apsolutno su u pravu. Ajde ti meni “namesti” da ja sa linuxa normalno pricam voice sa nekim na vindozi, ali uzmi u obzir da je onaj na windows-u totalni duduk. Jeste, moze da se nategne kombinacija gnomemeeting netmeeting, ali opet treba obajsniti neke tehnikalije onom na vindozi. Naravno, Skype ne dolazi u obzir ni pod razno.
Ali da ostanemo na temi: 4skins, PTTB, dead kennedys, ministry i naravno dzej, ocu reci sepultura… i suicidal tendencies… i mejdeni… i type o negative… i agnostic front… i biohazard i sick of it all… ma ima toga koliko ‘oces.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.