Почетак › Форуми › Линукс › Играње на линуксу › Muke po linuxu… Enemy Teritory install i uninstall…
- This topic has 17 одговора, 8 гласова, and was last updated 19 years, 10 months раније by tomaja.
-
АуторЧланци
-
20. март 2005. у 5:43 pm #25937NikolaZУчесник
Nisam bas skontao ovo, jel ovo kao sala ili sta, nisam video smajli… Jel onaj ko ima 5900XT burzuj ? Eto ja imam 15 komada u igraonici (lazem, imam 14 komada + jednu 5900ultra) pa tesko da sebe mogu da smatram burzujom. Cak sta vise, kuci imam 6600GT, sta sam tek sada, Bil Gejts ? Ono, sve pare koje imam sam ulozio u jebenu igraonicu i sada sam dosao u situaciju da moram da se kontam za linux. Original windows sam vec narucio, original igre stizu, ali eto ja sam ipak sada primoran da malo pocnem da razmisljam i o linuxu… Kontam o njemu vec duze vreme ali nisam imao vremena, sada sam primoran a uvek mrzim da radim nesto na sta sam primoran, odnosno radim bez volje… Pa opet, jedva cekam da mi se malo sredi ova situacija oko win-a pa da nadjem malo vise vremena za linux…
Sta sam sada ja trebao da kazem, da imam mx400 iz 2000. godine pa da me shvatite ozbiljno ? Mada imam i to na svom celeronu 300 🙂
Moj prethodni post je (ipak) imao za cilj da oraspolozi ljude ali nekima trebaju smajliji da bi razumeli
?????????????????????????????????????????????????
?????????????????????????????????????????????????
?????????????????????????????????????????????? 😈 😈 😈 😈 😈 😈 😈 😈
????????????????????????????20. март 2005. у 6:01 pm #25938NikolaZУчесникMada, ovo poslednje i nisam trebao da kazem, ali izletelo mi (u zaru borbe)
20. март 2005. у 6:14 pm #25939MladenIsakovicУчесникZnam da nisam stavljao ni pasword ni na root ni na moj LOWRENCE nalog, nije mi jasno samo kako da se prebacim na root, jel dovoljno da u konzoli ukucam “su” ili moram na log out (kada idem na logout ima samo LOWRENCE u ponudi). Kad ovo kazes “pogledaj persmisionse za igru” to mislis na desni klik na dir gde je igra instalirana i onda ima ono permisions koje mi je stalno zatamnjeno, mada sam ja uvek ulogovan kao LOWRENCE a ne kao root…
Pazi, druže, mislim da jednu stvar ne shvataš:
To što nisi stavljao lozinku na naloge, ništa u principu ne znači niti menja. Lozinke služe da neko drugi ne može da se uloguje i nešto s.ebe, i ništa više. Što se permissionsa tiče, da, mislio sam tako, a pogledaj gde je i izvršni fajl (kao exe u windowsu). Linux izvršni fajlovi obično nemaju nikakvu ekstenziju, i obično se nalaze u /bin ili /usr/bin ili /usr/share/bin direktorijumu, pa isto t primeni na njega, ako ga pronađeš, dakle desni klik, pa daj dozvolu svim userima, ako već nije dato. Mislim, ja nisam apsolutno siguran da je kod tebe to u pitanju, ali mi liči kao da jeste, ako već kao root možeš da igraš, a kao user pravi probleme. Uzgred, pokušaj da pronađeš neki tutorijal na disku od igrice ili u njenom folderu, ili na google-u, u krajnjoj liniji, tako ćeš najpre stići do rešenja.
POZDRAV!20. март 2005. у 6:19 pm #25940MladenIsakovicУчесникda, zaboravih…
Ako ti treba nešto da odradiš iz konzole, onda se ne moraš izlogovati, već je dovoljno to “su”, pa lozinka, i to je to. Postoji i graički način da se to odradi:
u konqueror-u klikneš desnim klikom na folder kojem hoćeš da pristupiš kao root, pa u konteksnom meniju odaberi Actions, pa u tom novom meniju odabereš opciju “Open as root”, i to ti je to. Za druge stvari, poput instalacije programa i drajvera, obično je neophodno da se prvo izloguješ a nakon toga uloguješ kao root.
POZDRAV20. март 2005. у 8:54 pm #25941densУчесникZa druge stvari, poput instalacije programa i drajvera, obično je neophodno da se prvo izloguješ a nakon toga uloguješ kao root.
Nadam se da ne mislis na graficki root login…. Ovo definitivno nije potrebno i treba ga izbegavati.
Da ne kazem da se nikad nisam logovao graficki kao root (osim jednom za probu)…
Sve instalacije se rade iz konzole gde se mozes logovati sa” su” ili “su -“.
Mnoge instalacije ti cak ne dozvoljavaju da radis kao root sve dok ne dodje (u slucaju kompajliranja) do “make install” faze…
20. март 2005. у 9:01 pm #25942MladenIsakovicУчесник@dens
Da, ali pod uslovom da imaš iskustva sa konzolom, onda si u pravu i slažem se, ali lowrence je, koliko sam shvatio, početnik, pa bi trebalo da mu je lakše raditi iz grafičkog moda…21. март 2005. у 1:43 am #25943bayaУчесникMoj prethodni post je (ipak) imao za cilj da oraspolozi ljude ali nekima trebaju smajliji da bi razumeli
A tim igraonicama samo zaglupljujete omladinu, vec dovoljno zaglupljenu, i zaradjujete pare. Sta se zalis ovde, kao lose ti ide?
Nisi burzuj. Ok, ali planiras da budes jednog dana zar ne. 😈 😈 😈 😈 😈 😈 😈 😈
Nadam se da ce ti sve pare propasti[/quote]Sluchajno nabasah na ovaj topic jer sam mislio mozda mogu choveku da pomognem i onda videh tvoj post…….
Pomislih u sebi da cu ti sad na fin i kulturan nachin objasniti neke stvari…..
Al ne ipak se predomislih i odluchih da napishem ovaj post……..
Ti si dechko ??????????
??????????????????????????????
over and out21. март 2005. у 7:23 am #25944tomajaГлавни мајсторMolim sve korisnike koji postavljaju postove da koriste primeren rečnik i da ne vređaju druge učesnike na forumu. Neslaganja možete biti i zato i služi forum da bi svako mogao da kaže svoje mišljenje ali to mora biti u granicama normalnog i korektnog.
Mozda po nekoga pogodi nešto što je drugi rekao pre njega ali često neke stvari ljudi govore u šali i budu pogrešno protumačene pa se i ne primereno reaguje. Još jednom vas sve zajedno molim da koriste primeren rečnik.linux4life
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.