Почетак › Форуми › Линукс › Играње на линуксу › Muke po linuxu… Enemy Teritory install i uninstall…
- This topic has 17 одговора, 8 гласова, and was last updated 19 years, 8 months раније by tomaja.
-
АуторЧланци
-
19. март 2005. у 6:15 pm #5003lowrenceУчесник
Prvo pozdrav svima, nov sam u ovom svetu 🙂 Da odmah predjem na stvar…
Pustim instalaciju 10.0 MDK i sve prodje kako treba, napravim moj user i napravim pass na root user, instaliram et lepo, igra radi… Krenem da stavim jedan mod koji se samo kopira na mesto gde je et i on mi kaze acces denied, znaci nema sanse da bilo sta tamo pisem… OK, reinstall linuxa, skinem sve pasworde, znaci ni root ni obican user nema pass, se ok, stavim et, radi lepo, krenem da stavim mod i opet acces denied… I idemo opet, reinstall (iskreno, odusevljen sam da za 15 minuta dobijem sistem od nule, sada bi ja to radio svakih pola sata) 😀 opet sve lepo stavim ali ovog puta instaliram igru u /home/user/games (ovako nesto, nisam sada pored kompa) posto sam samo tamo imao dozvolu za pisi/brisi i stavim lepo mod i sad lepo radi… Medjutim, napravim jedan folder u /home/lowrence/games za probu, izbrisem ga, on ode u kantu, stisnem na empty rec. bin i nece, kaze acces denied… Znaci, igra radi, mod radi a kanta je sada puna 😀
E sad, imam ja jos milion malih pitanja da pitam ali aj neka ovo bude pocetak 🙂
PS. ima li neka alternativa za total commander na linu, ubicu se bez tc-a 🙁
19. март 2005. у 7:51 pm #25928densУчесникNemam pojma o cemu pricas u vecem delu teksta, ali na drugo pitanje imam odgovor.
Dosta dobar alar u stilu TotalCommandera je Krusader. Kad sve podesis ima skoro sve bitne stvari koje ima i Tcmd.
19. март 2005. у 9:20 pm #25929MladenIsakovicУчесникDaj nam malo više informacija tipa:
1. Koja igra (pretpostavljam da te zeza neka video igrica, mislim da sam toliko uspeo da zaključim iz tvog nejasnog posta)
2. Koji Linux distro koristiš?
3. Imaš li instalirane drajvere za graifčku koju koristiš (nVidia ili ATI) mislim na drajvere sa sajtova proizvođača tih čipova
4. Šta je ustvari problem: neće da se instalira, ili neće da se pokrene nakon instalacije? U oba slučaja, napiši bar šta ti je sistem napisao, pogledaj u /var/log, ili gde ti je već log fajl, pa napiši šta ne valja, kako očekuješ da ti bilo ko pomogne kad ne znamo šta je problem?????Što se linux-total-commandera tiče, možeš da koristiš (osim Krusadera) i program Kasablanca, i on je sličan…
toliko…
POZDRAV NOVOM LINUXOVCU! 😀 😀 😀 😛 ❗20. март 2005. у 12:48 am #25930FormatCУчесникZar Kasablanca nije FTP klijent?
20. март 2005. у 1:11 am #25931BaneZУчесникMislim da Krusader nema ozbiljnu alternativu na Linuxu (KDE-u). Odlican je, podrzava skoro sve funkcije koje ima Total Commander, i stalno se poboljsava…..
20. март 2005. у 2:32 am #25932lowrenceУчесникDaj nam malo više informacija tipa:
1. Koja igra (pretpostavljam da te zeza neka video igrica, mislim da sam toliko uspeo da zaključim iz tvog nejasnog posta)
2. Koji Linux distro koristiš?
3. Imaš li instalirane drajvere za graifčku koju koristiš (nVidia ili ATI) mislim na drajvere sa sajtova proizvođača tih čipova
4. Šta je ustvari problem: neće da se instalira, ili neće da se pokrene nakon instalacije? U oba slučaja, napiši bar šta ti je sistem napisao, pogledaj u /var/log, ili gde ti je već log fajl, pa napiši šta ne valja, kako očekuješ da ti bilo ko pomogne kad ne znamo šta je problem?????1. Pise u topicu Enemy Teritory.
2. Pise isto Mandrak 10.0
3. Drajvere nisam posebne instalirao, nesto je mandrak instalirao sam valjda, inace imam 5900XT
4. Pa mozda sam malo konfuzno napisao i cini mi se cak i promasio sobu ali je sasvim jasno: igra radi, to je fajl sa extenzijom run, i to sam instaliran na dvoklik u default direktorijum (nesto kao /usr/local/games/enemy-teritory), problem nastaje kada hocu da stavim mod za ET, neki True Cobmat ELite, e ovo dolazi zapakovano u direktorijum, to sam otpakovao ali kada hocu da prebacim u ET dir, dobijem poruku “Acces denied”… Ovo sam resio novom instalacijom igre u direktorijum /home/lowrence ali sam onda tu isto napravio jedan folder koji sam posle toga prebacio u kantu a on nece sada da se izbrise iz kante… Jel moguce nekako linux da se instalira kao da ima jedan korisnik i da mogu da pisem/brisem svugde ? Nadam se da je sada jasnije. Dakle, igra mi radi i mod mi sada radi, ali jel moze nekako to da se instalira/kopira u default direktorijum bez poruke acces denied ?Hvala na dobrodoslici i hvala na preporuci za Krusader, probacu ga sutra.
20. март 2005. у 11:58 am #25933NikolaZУчесникinace imam 5900XT.
Burzuuj 😯 . Uaaaaaaaa
20. март 2005. у 12:42 pm #25934MladenIsakovicУчесникZar Kasablanca nije FTP klijent?
Jeste, ali možeš uraditi i osnovne manipulacije fajlovima slično kao TC
@lowrence
Sad te razumem. Što se smeća tiče, pretpostavljam da si u smeće ubacio taj dir kao root, i zato ne možeš da ga isprazniš kao korisnik, jer su ti root i korisnički Trash ustvari 2 zasebna direktorijuma, ne kao u Windowsu, jedan za sve. Uloguj se kao root, i isprazni korpu. Što se tiče mogućnosti da instaliraš linux kao jedan korisnik – u principu može, ali je to vrlo nepreporučvio, zbog same sigurnosti sistema. Možeš da podesiš autologin da se uvek loguješ kao root, ako baš hoćeš.
Što se drajvera tiče, ipak skini one sa nVidia sajta, bolji su, izašla je i nova verzija pre neki dan. A što se igrice tiče, uloguj se kao root, pa pogledaj persmisionse za igru, dodeli korisniku mogućnost “read and modify content, ili šta već, i ne bi trebalo daa ti pravi probleme…
TOliko,
POZDRAV! ❗20. март 2005. у 4:05 pm #25935lowrenceУчесник[quote=”lowrence”]inace imam 5900XT.
Burzuuj 😯 . Uaaaaaaaa[/quote]
Nisam bas skontao ovo, jel ovo kao sala ili sta, nisam video smajli… Jel onaj ko ima 5900XT burzuj ? Eto ja imam 15 komada u igraonici (lazem, imam 14 komada + jednu 5900ultra) pa tesko da sebe mogu da smatram burzujom. Cak sta vise, kuci imam 6600GT, sta sam tek sada, Bil Gejts ? Ono, sve pare koje imam sam ulozio u jebenu igraonicu i sada sam dosao u situaciju da moram da se kontam za linux. Original windows sam vec narucio, original igre stizu, ali eto ja sam ipak sada primoran da malo pocnem da razmisljam i o linuxu… Kontam o njemu vec duze vreme ali nisam imao vremena, sada sam primoran a uvek mrzim da radim nesto na sta sam primoran, odnosno radim bez volje… Pa opet, jedva cekam da mi se malo sredi ova situacija oko win-a pa da nadjem malo vise vremena za linux…
Sta sam sada ja trebao da kazem, da imam mx400 iz 2000. godine pa da me shvatite ozbiljno ? Mada imam i to na svom celeronu 300 🙂
20. март 2005. у 4:12 pm #25936lowrenceУчесникSad te razumem. Što se smeća tiče, pretpostavljam da si u smeće ubacio taj dir kao root, i zato ne možeš da ga isprazniš kao korisnik, jer su ti root i korisnički Trash ustvari 2 zasebna direktorijuma, ne kao u Windowsu, jedan za sve. Uloguj se kao root, i isprazni korpu. Što se tiče mogućnosti da instaliraš linux kao jedan korisnik – u principu može, ali je to vrlo nepreporučvio, zbog same sigurnosti sistema. Možeš da podesiš autologin da se uvek loguješ kao root, ako baš hoćeš.
Što se drajvera tiče, ipak skini one sa nVidia sajta, bolji su, izašla je i nova verzija pre neki dan. A što se igrice tiče, uloguj se kao root, pa pogledaj persmisionse za igru, dodeli korisniku mogućnost “read and modify content, ili šta već, i ne bi trebalo daa ti pravi probleme…
TOliko,
POZDRAV! ❗Hvala u svakom slucaju. Znam da nisam stavljao ni pasword ni na root ni na moj LOWRENCE nalog, nije mi jasno samo kako da se prebacim na root, jel dovoljno da u konzoli ukucam “su” ili moram na log out (kada idem na logout ima samo LOWRENCE u ponudi). Kad ovo kazes “pogledaj persmisionse za igru” to mislis na desni klik na dir gde je igra instalirana i onda ima ono permisions koje mi je stalno zatamnjeno, mada sam ja uvek ulogovan kao LOWRENCE a ne kao root…
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.